Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,092
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

airboat' Alıntı:
Bekir Bey,Tesekkür ederim ilginize.
Aracın dışgörünüş fotolarında bir değişiklik-çevrilme gibi-plaka düzgün olarak okunuyor .5 AN 6082 olarak.Ama karavan bölüm kapısı sağ ve solda iki adet olabilir.
Selamlar

Plakaların doğru okunabildiğini ben de farkettim. Ama bu yine de arka U koltuk / yatak fotoğrafının sağ/sol çevrimine uğramış olma ihtimalini uzaklaştırmıyor. ;)

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

SRDRGV' Alıntı:
Ben yine görevimi yapayım.
Döner koltuk aparatı aşağıda.
Bu sefer yükleme forum olanaklarını kullanarak gerçekleştirilmiştir.
Biraz geç olsada öğrendim. Doğrusuda bu zaten.. :D

Serdar kardeşim,
Bu konuda sana güveniyorum.Bu çizimi yine Exel de yaptım.Oğlumun arkadaşı pdf formatına çeviri proğramı yüklemişti.Ben proğramı
bu gün tekrar yakaladım.Proğramı çalıştırıp Exel dosyasını proğram üstüne sürükleyince exel pdf dosyasına dönüşüyor.Pdf ile topiğe yükledim.Ama görüntü yok.Seninde internette olmadığını gördüm.Bunu Serdar yakalar görür,resmi canlılaştırır diye düşündüm.Beni yanıltmadın.Teşekkür ederim.Yardımlarını ve eleştirilerini beklerim.

Aracınız hayırlı olsun Seyfettin Hocam,
Çabalarınızı ilgiyle takip edeceğim.
Döner koltuğunuz için kullanacağınız aksiyel rulman, araç hareket halindeyken koltuğun sağa sola rahatsızlık verecek şekilde yalpalamasını önleyecek kadar büyük bir çapa sahip olmalı sanırım. En uygun sonucu hangi çapta, kaç TL lik bir rulmanla çözdüğünüzü bildirebilirseniz, bende uygulayabilirim.

Seyfettin hocam benim aracın (artık değil) koltuk altına ıstıcıyı monte etmiştik sizin çizim birebir aynı yapılacaksa sanırım koltuk altında benzer uygulamalara yer kalmayacak.

TA2RX' Alıntı:
Plakaların doğru okunabildiğini ben de farkettim. Ama bu yine de arka U koltuk / yatak fotoğrafının sağ/sol çevrimine uğramış olma ihtimalini uzaklaştırmıyor. ;)
Bekir kardeşim
Reklam resmine göre araç önü oturan sahibinin soluna doğru gidiş istikameti,
Plakalar doğru okunuyorsa görüntüde bir terslik yok demektir.Surucu girişi solda,direksiyon solda,karavana girişde oturan adamda aracın sol yanında.Amma sol bir araya geldi ;D
Soldaki giriş kapısından girdiğinizde,karşınızda oturma gurubu,solunuzda yolcu kabini,sağa dönüldüğünde solda oturma gurubu ,sağda mutfak,
iki adım aracın arkasına doğru ilerlediğimizde;solda banyo grb ve karşıda iki kişilik yatak.Mübarek pramit projesi gibi. :eek:
Özetle karavan girişi solda.
Düşündüğüm tek sorun;araç kapı toplamının 4 mü 5mi olduğu?Gerçi bu şekliyle "özel amaçlı motokaravan"ruhsatlı ise şapkamı gökyüzüne fırlatırım ::smiley:
Selamlar.

airboat' Alıntı:
iki adım aracın arkasına doğru ilerlediğimizde;solda banyo grb ve karşıda iki kişilik yatak.Mübarek pramit projesi gibi. :eek:
Özetle karavan girişi solda.

Hocam, arkadaki yatağın (U-oturma grubunun) soluna bak. Orada (aracın sağındaki) kapıyı göreceksin. ;)

airboat' Alıntı:
Düşündüğüm tek sorun;araç kapı toplamının 4 mü 5mi olduğu?Gerçi bu şekliyle "özel amaçlı motokaravan"ruhsatlı ise şapkamı gökyüzüne fırlatırım ::smiley:

;D ;D ;D

Seyfettin hocam arac hayırlı uğurlu olsun.Güzel uğraşınızda harika işler çıkaracağınıza inanıyorum.nede olsa öğretmen okulu mezunu olmanız.Sizi takip edeceğimden emin olabilirsiniz.Görüşme dileği ile bizede düşen görev olursa başım gözüm üstüne hocam.

gezmen' Alıntı:
Hocam, enstitülerden söz edince yazma gereği duydum. Benim de ilkokul öğretmenim ki aynı zamanda ilkokulumuzun başöğretmeni (o zamanlar müdür sözcüğü kullanılmazdı), Köy Enstitüsü mezunu idi; şanslıyım o nedenle. Çok becerikli, yaratıcı, üretken biriydi, saygılarımı sunuyorum kendisine. Seyfettin hocam, da o gelenekten gelme bir anlamda; o da o nedenle şanslı. ;)

Ancak 25.000 mezun verebilen bu okulların ülkemiz açısından değerini, önemini bugün daha iyi anlıyoruz mu acaba? Keşke, bu özgün kurumlarımız, yaşasaydı, yaşayabilseydi!.. :( Selam olsun onlara!...

Cavid Sezen

Kesinlikle haklisiniz. Koy enstitüleri eğitim politikalari dünya literatüründe cok biliniyor. Hatta model olarak konu ile ilgili tezlerde cok yararlanılyor. Bu konu uzun. Maalesef donemin burokratları her donemdekiler gibi siyasi cikarlari dogrultusunda bu inanilmaz dogru ve guclu egitim modelini yok etmisler. Eger yok edillmeseydi bu ulkenin insanlari eminim daha esitlikci ve vicdanli ollacaklardı. Ayrica belki de daha cok karavan kullanacaklardi diyerek konuya baglayayim ve yeni imalatinizi tebrik edeyim. :D

insel' Alıntı:
Kesinlikle haklisiniz. Koy enstitüleri eğitim politikalari dünya literatüründe cok biliniyor. Hatta model olarak konu ile ilgili tezlerde cok yararlanılyor. Bu konu uzun. Maalesef donemin burokratları her donemdekiler gibi siyasi cikarlari dogrultusunda bu inanilmaz dogru ve guclu egitim modelini yok etmisler. Eger yok edillmeseydi bu ulkenin insanlari eminim daha esitlikci ve vicdanli ollacaklardı. Ayrica belki de daha cok karavan kullanacaklardi diyerek konuya baglayayim ve yeni imalatinizi tebrik edeyim. :D

Belki de hedef buydu.... Yani daha az karavan kullanıcısı olması ;D ;D ;D

Serdar kardeşim,
Bu konuda sana güveniyorum.Bu çizimi yine Exel de yaptım.Oğlumun arkadaşı pdf formatına çeviri proğramı yüklemişti.Ben proğramı
bu gün tekrar yakaladım.Proğramı çalıştırıp Exel dosyasını proğram üstüne sürükleyince exel pdf dosyasına dönüşüyor.Pdf ile topiğe yükledim.Ama görüntü yok.Seninde internette olmadığını gördüm.Bunu Serdar yakalar görür,resmi canlılaştırır diye düşündüm.Beni yanıltmadın.Teşekkür ederim.Yardımlarını ve eleştirilerini beklerim.

Seyfettin hocam , çalışmalarınız takibimde , gözümden kaçmadığı sürece bu konuda yardımcı olurum. Bana aşağıdaki mail adresinden ulaşıp teknik çizim çalışmalarınızı gönderirseniz , gruba direkt göndermeniz için size fotoğraf formatında gönderebilirim. kolaylıklar diliyorum.

serdargov@gmail.com

kenan4012' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun Seyfettin Hocam,
Çabalarınızı ilgiyle takip edeceğim.
Döner koltuğunuz için kullanacağınız aksiyel rulman, araç hareket halindeyken koltuğun sağa sola rahatsızlık verecek şekilde yalpalamasını önleyecek kadar büyük bir çapa sahip olmalı sanırım. En uygun sonucu hangi çapta, kaç TL lik bir rulmanla çözdüğünüzü bildirebilirseniz, bende uygulayabilirim.

Kenan kardeşim,
Burda kullandığım malzeme,romorklarda yada otomobillerde bulunan akistir.Poyra adıylada anılır.Üste yapılan sac kalın yada takviyeli yapılıp kaynatılırsa sorun olacağını zannetmiyorum.Yaptığımda test sonucunu sizlerle ayrıca paylaşırım.Ama maliyet 30/60 tl arasında değişir.
Teşekkürler.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Seyfettin hocam benim aracın (artık değil) koltuk altına ıstıcıyı monte etmiştik sizin çizim birebir aynı yapılacaksa sanırım koltuk altında benzer uygulamalara yer kalmayacak.

Yusuf kardeşim,Isıtıcıdan kastınız Vebosta'mı yoksa başka bir sistem mi?Benim araçta da resimlerde görmüşseniz araç kaloriferiyle parelel çalışan bir radyötör var.Yapacağım Koltuk aparatı olarak küçük 500kg lık römorklarda kullanılan poyrayı düşünmüştüm.
Konuyu tartışalım diyorum.Güzelde oluyor.
Teşekkürler.

[/b][/color][/font]
Seyfettin hocam , çalışmalarınız takibimde , gözümden kaçmadığı sürece bu konuda yardımcı olurum. Bana aşağıdaki mail adresinden ulaşıp teknik çizim çalışmalarınızı gönderirseniz , gruba direkt göndermeniz için size fotoğraf formatında gönderebilirim. kolaylıklar diliyorum.

serdargov@gmail.com
[/quote]

Serdar Kardeşim,
Gerekli yardımı yapacağınızdan eminim.
Teşekkür ederim

[/b][/color][/font]

serdargov@gmail.com
[/quote]

Serdar Kardeşim,
Gerekli yardımı yapacağınızdan eminim.
Teşekkür ederim

seyyah54' Alıntı:
Seyfettin hocam arac hayırlı uğurlu olsun.Güzel uğraşınızda harika işler çıkaracağınıza inanıyorum.nede olsa öğretmen okulu mezunu olmanız.Sizi takip edeceğimden emin olabilirsiniz.Görüşme dileği ile bizede düşen görev olursa başım gözüm üstüne hocam.

İçden Teşekkürler Öğretmenim

airboat' Alıntı:
Yusuf kardeşim,Isıtıcıdan kastınız Vebosta'mı yoksa başka bir sistem mi?Benim araçta da resimlerde görmüşseniz araç kaloriferiyle parelel çalışan bir radyötör var.Yapacağım Koltuk aparatı olarak küçük 500kg lık römorklarda kullanılan poyrayı düşünmüştüm.Konuyu tartışalım diyorum.Güzelde oluyor.Teşekkürler.

Seyfettin hocam evet ıstıcıdan kastım ebrshpacher yani artık o modellere adını veren webasto sağ ön koltuğun altına koymuştuk eğer sizin çizimdeki gibi olacaksa koltuk altına benzer bir ısıtıcı koymanız mümkün olmayacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,792
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR