Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,764
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Hocam, enstitülerden söz edince yazma gereği duydum. Benim de ilkokul öğretmenim ki aynı zamanda ilkokulumuzun başöğretmeni (o zamanlar müdür sözcüğü kullanılmazdı), Köy Enstitüsü mezunu idi; şanslıyım o nedenle. Çok becerikli, yaratıcı, üretken biriydi, saygılarımı sunuyorum kendisine. Seyfettin hocam, da o gelenekten gelme bir anlamda; o da o nedenle şanslı. ;)

Ancak 25.000 mezun verebilen bu okulların ülkemiz açısından değerini, önemini bugün daha iyi anlıyoruz mu acaba? Keşke, bu özgün kurumlarımız, yaşasaydı, yaşayabilseydi!.. :( Selam olsun onlara!...

Cavid Sezen

Etiketler

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

airboat' Alıntı:
Düşüncelerinize açıyorum,

Kasa Tadilatlarım:

1.Arka çift açılır kapıyı tamamen iptal edip kapatmak,ikili yatak altını (Baza benzeri) dışardan açılacak depoya dönüştürmek,
2.Kayar kapıyı tümüyle kaynaklayıp sabitlemek,
3.Aracın sol tarafına kılasik karavan kapısı açmak,

Araç (buradan bakınca) gayet temiz görünüyor. Hele kendinden klimasının olması bayağı bir şans diyesim var. Hayırlı olsun. Keyifle yapar, keyifle, kazasız-belasız kullanırsınız inşallah.

Burada ilk maddeyi anlamadım. Arka kapıyı tamamen kapatacaksanız bazayı dışarıdan nasıl açacaksınız?
Klasik karavan kapısını neden sağ değil de sol tarafta düşünüyorsunuz? Yolcuları indirip bindirirken ciddi tehlike yaratabilir.

Aracınız hayırlı olsun. En yakın zamanda gönlünüze göre karavan yaparsınız inşallah.

TA2RX' Alıntı:
Araç (buradan bakınca) gayet temiz görünüyor. Hele kendinden klimasının olması bayağı bir şans diyesim var. Hayırlı olsun. Keyifle yapar, keyifle, kazasız-belasız kullanırsınız inşallah.

Burada ilk maddeyi anlamadım. Arka kapıyı tamamen kapatacaksanız bazayı dışarıdan nasıl açacaksınız?
Klasik karavan kapısını neden sağ değil de sol tarafta düşünüyorsunuz? Yolcuları indirip bindirirken ciddi tehlike yaratabilir.

Bekir Kardeşim;
Araçda bir iki çiziğin dışında oldukca temiz.Dediğiniz gibi;kılima,Yük bölme kaloriferi vede Takım evye de ayrıca (nederler)bonusu galiba!

Sorularınıza gelince:Evet arka kapıyı iptal edip tekrar saçla tabana 60/70cm hizasında kapatıp,otobüslerde bulunan bagaj kapağı ile kapatmayı düşündüm.Bu bölüm,Bagaj yada diğer adıyla araç dışından açılıp kullanılabilecek bölüm olacaktır.

ikinci sorunuza gelince:panelvan türü araçların yeni modelleri-Koltuklu olanlar dahil- beş kapılı olarak üretiliyor.Yolcu taşıyorlar.Kaldıki
karavana dönüşen araçlarda,gerekli önlemler alımadığında Trafikde seyir halinde yolcu taşımanın kesinlikle yasak olduğunu biliyoruz.
Benim aracın ruhsatı 2+1 kabindeki yerim de zaten üç kişilik.

Diğer nedenimde;kayar kapının çok fazla açıldığı-mutfak bölümünün yarısının dışarda kalması,hava akımı ve rüzgar nedeniyle LPG
ocağının sönmesi gaz kaçağı sonucu Yangın ve zehirlenme gibi tehlikelere yol açma- Karavan içi yerleşim planımıda zora soktuğu düşüncesinden hareketle sol yöne açmaya karar verdim.

Eleştileriniz için Teşekkür ederim.

Değişik bir yerleşim planı olacak.
Foto olarak aşağıda ekliyorum.
Gözümüzün önünde olsun.. ::smiley:

Uploaded with ImageShack.us

SRDRGV' Alıntı:

Hoş yerleşim. Ama ben yine de yolcu kabin kapısının sol tarafta olmasını tehlikeli buluyorum.

Değişik bir yerleşim. Bende mutfak tezgahının büyük olmasından hoşlananlardanım ama masa bölümünde oturma kısmını sanki biraz ufak buldum. Ranza fikri hoş. Sol kapı ise bilemiyorum aynısının tersi olunca nasıl oluyor bir terslik mi çıkıyor?

SRDRGV' Alıntı:

Serdar Kardeşim,
İlgine teşekkür ederim.Eksel çalışmıştım.Forum exel kabul etmiyor.Bende-yaşlılık işte-ne yapacağımı bilemediğim için kırtasiyede pdf olarak
uygulattım.Bu kezde resim olarak yükleyemedim.Yeni değişik konulardaki çizimlerimi nasıl ve nerede yapmalıyım?Nasıl yüklemeliyim?
Emeğine sağlık,teşekkür ederim.

Solda kapıya izin veriliyormu diye, önce projeyi çizecek olan kişi ile görüşmek, sonrada bir Tüv istasyonuna sormak gerekir, örneğin kapı sağda da olsa aracın arkasına doğru açılana izin verilmiyor, kapı dışarıdan aracın ön kısmına doğru açılması şart...

Sol kapı ile her halde aşağıdaki ingiliz karavan gibi olacak, Kıbrıs'da işe yarar....

Ducato Kapı.jpeg

atiladi' Alıntı:
Solda kapıya izin veriliyormu diye, önce projeyi çizecek olan kişi ile görüşmek, sonrada bir Tüv istasyonuna sormak gerekir, örneğin kapı sağda da olsa aracın arkasına doğru açılana izin verilmiyor, kapı dışarıdan aracın ön kısmına doğru açılması şart...

Sol kapı ile her halde aşağıdaki ingiliz karavan gibi olacak, Kıbrıs'da işe yarar....

Atilla kardeşim,Kapıların açılım yönünde haklısınız.Aracın gidiş istikameti yönünde menteşe arka tarafında-ters yönde-kilit düzeni olmalıki
araç giderken açılıp çarpma olmasın,risk yaratmasın.
Kapının yerleştirilmesi yönünün -sol yada sağolmasın TÜV'e ve projeciye sormak gerekir.Aynı görüşteyim.

Benim kayar kapının çirkinliğini ve çok açılması nedeniyle yazın sinek ve sıcaklıktan,kışın ise soğuğun içeri dalmasını engellemek amacıyla düşünmüştüm,

Karavan kapılarının yada 5 kapılı tüm araçların sol tarafdan açılan kapıları var.Kıbrıs'ta ve İngiltere'de de trafikin sol şeritten akması nedeniyle sola kapı açılması, sağ şeritden akanlarda da sağa kapı açma işlemi var.

Benimki sanki bir akıl yürütme.Ben karavanla toplu taşım yapmayacağım.2+1 ruhsatlı aracımda yolcu kabini sürücü dışında sağdan inip binecek.Açılan kapı sadece park alanına çekildiğinde kullanılacak.Soldan kapı açan karavanların ülkemiz trafiğine çıkışını yasaklayan bir uygulama olduğu kanısında değilim.
Açıklamalarınıza ve ilginize teşekkür ederim.

zentoz' Alıntı:
Değişik bir yerleşim. Bende mutfak tezgahının büyük olmasından hoşlananlardanım ama masa bölümünde oturma kısmını sanki biraz ufak buldum. Ranza fikri hoş. Sol kapı ise bilemiyorum aynısının tersi olunca nasıl oluyor bir terslik mi çıkıyor?

zentoz kardeşim,
İlginize teşekkür ederim,Sola kapı olunca galiba ingilizci olacağız :-\ ;D
Aracımın 2+1 ruhsatlı.Bizse eşim ve ben olmak üzere 2 kişiyiz.Aslında masa 2 kişilik.Torunlardan biri takılırsa diye düşündük,tabure ekledik.
Belki koltuğu 50x60 ölçülerine çevirebilirim.Sol yana kapı açamazsam mutfak yerleşimi rahatlığı bozulacak gibi.
Gün ola,harman ola.

İlginize teşekkür ederim.

TSE projeye onay verecekmi bu önemli....Aslında en doğrusu, kayar kapıyı yerinden sök bir kaportacıya ver içine açılır bir kapı yapsın, sonra kayar kapıyı yerine tak, kapa, açma mekanizmasının telinide çıkar bir daha açılmasın sonra aralıklarınada silikonu sık öylece kalsın, bir gün gerekirse açılabilme hakkı saklı kalsın, kapı hem sağda olsun, hem kayar kapı iptal olmuş olsun hemde kayar kapının içinden klasik karavan kapısını kullan....

Seyfettin Hocam,

Gözden kaçmış küçük bir hesap yanlışı var; dikkatinizi çekmek isterim. Sanıyorum gözden kaçtı.
PSA Grubu araçların 12 m3 olanlarında, yük bölümü uzunluk, 336 cmdir. Sizinkini topladım, 350 cm çıktı. 16 cm uzatmışsınız aracı. ;D

Cavid Sezen

[attachment=1]

screenshot004gy.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR