Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,764
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

i Sevgili Meslektaşım
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yaptıklarınızı ilgi ile izleyeceğim. Kolay gelsin.

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Serdar Kardeşim,
İlgine teşekkür ederim.Eksel çalışmıştım.Forum exel kabul etmiyor.Bende-yaşlılık işte-ne yapacağımı bilemediğim için kırtasiyede pdf olarak
uygulattım.Bu kezde resim olarak yükleyemedim.Yeni değişik konulardaki çizimlerimi nasıl ve nerede yapmalıyım?Nasıl yüklemeliyim?
Emeğine sağlık,teşekkür ederim.

Seyfettin abi merhaba ,

Çizim hangi programda hazırlanırsa hazırlansın ekran görüntüsünü windows işletim sisteminin içinde bulunan ekran alıntı aracı (print screen) ile
alıp , resim formatında (jpeg) olarak bilgisayarınıza kaydedip daha sonra gönderinizin altına image shack ile ekleyip foruma gönderebilirsiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

image shack, üyelik ücreti ödenmeden kullanılıyorsa, kısıtlı süreli depolama yapar, belli bir süre sonra bütün resimler depodan silinir, image shack'dan gezenbilire foto yüklenmez, sadece link atanmış olur eklenen fotoğraflar bir müddet sonra görünmez olur, emeğe yazık olur...Fotoğraflarınızı bilgisayarınızda bir klasörde saklayıp, gezenbilire yükleme yaparken fotoğraf seç sekmesinden, bilgisayarınızdaki dosyaya ulaşıp, seçeceğiniz fotoğrafları yüklemeniz en doğru işlemdir, böylece fotoğraflar gezenbilirde sonsuza kadar kalır..

atiladi' Alıntı:
image shack, üyelik ücreti ödenmeden kullanılıyorsa, kısıtlı süreli depolama yapar, belli bir süre sonra bütün resimler depodan silinir, image shack'dan gezenbilire foto yüklenmez, sadece link atanmış olur eklenen fotoğraflar bir müddet sonra görünmez olur, emeğe yazık olur...Fotoğraflarınızı bilgisayarınızda bir klasörde saklayıp, gezenbilire yükleme yaparken fotoğraf seç sekmesinden, bilgisayarınızdaki dosyaya ulaşıp, seçeceğiniz fotoğrafları yüklemeniz en doğru işlemdir, böylece fotoğraflar gezenbilirde sonsuza kadar kalır..
[tr][td]

Atila bey açıklamanız için teşekkürler. Daha önce bu bilgiye forumda rastlamamıştım. gerçekten daha pratik ve en önemliside fotoların kalıcı olması

DENEME

ÖN YANDAN.jpg

atiladi' Alıntı:
TSE projeye onay verecekmi bu önemli....Aslında en doğrusu, kayar kapıyı yerinden sök bir kaportacıya ver içine açılır bir kapı yapsın, sonra kayar kapıyı yerine tak, kapa, açma mekanizmasının telinide çıkar bir daha açılmasın sonra aralıklarınada silikonu sık öylece kalsın, bir gün gerekirse açılabilme hakkı saklı kalsın, kapı hem sağda olsun, hem kayar kapı iptal olmuş olsun hemde kayar kapının içinden klasik karavan kapısını kullan....

Atilla kardeşim,
Önümüzdeki hafta TÜV yetkilisi,TSE sorumlusu ve Proje çizenlerle görüşmeye çalışacağım.Sizin önerinizde oldukca uygun.
İlginize teşekkür ederim.
Not:19 Mart 2010 tarihli önerdiğin kapı Solda.İngiliz işi.

gezmen' Alıntı:
Seyfettin Hocam,

Gözden kaçmış küçük bir hesap yanlışı var; dikkatinizi çekmek isterim. Sanıyorum gözden kaçtı.
PSA Grubu araçların 12 m3 olanlarında, yük bölümü uzunluk, 336 cmdir. Sizinkini topladım, 350 cm çıktı. 16 cm uzatmışsınız aracı. ;D

Cavid Seze

Öğretmenim;
Gözünden kaçmıyor,öğrencilerin senden çok çekmiştir,herhalde.Birde bunları notla değerlendirdiysen yandı gülüm keten helva.
Şaka bir yana;336+14=350 yapmamın nedenine gelince,Oturma gurubunun masasına sürücü koltuğunu 15cm(dizler masa altına girecek)yaklaştırmayı düşündüm.Seyehat halinde masa kapalı kalacak.Karşı sıra;yatak 110+Banyo 90+Mutfak 140=340 kısaca soltaraftan 14cm Sağ taraftan 4 cm sınırı geçtim.
İlginize teşekkü ederim.Sağolun.

SRDRGV' Alıntı:
Serdar Kardeşim,
İlgine teşekkür ederim.Eksel çalışmıştım.Forum exel kabul etmiyor.Bende-yaşlılık işte-ne yapacağımı bilemediğim için kırtasiyede pdf olarak
uygulattım.Bu kezde resim olarak yükleyemedim.Yeni değişik konulardaki çizimlerimi nasıl ve nerede yapmalıyım?Nasıl yüklemeliyim?
Emeğine sağlık,teşekkür ederim.

Seyfettin abi merhaba ,

Çizim hangi programda hazırlanırsa hazırlansın ekran görüntüsünü windows işletim sisteminin içinde bulunan ekran alıntı aracı (print screen) ile
alıp , resim formatında (jpeg) olarak bilgisayarınıza kaydedip daha sonra gönderinizin altına image shack ile ekleyip foruma gönderebilirsiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Serdar kardeşim,ilginize çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-tatil-gezerek-olur-mukemmel-karavan-67789562/detay

Seyfettin hocam kolay gelsin.Böyle bir karavan var.Nasıl olmuş ben anlayamadım.Direksiyon da solda görünüyor.

züğürt gezençi' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-tatil-gezerek-olur-mukemmel-karavan-67789562/detay

Seyfettin hocam kolay gelsin.Böyle bir karavan var.Nasıl olmuş ben anlayamadım.Direksiyon da solda görünüyor.

Ya iki tarafında da kapı var (arka U koltuk / yatak bölümünün olduğu fotoğrafa bakın) ya da fotoğrafların bir kısmı sağ/sol çevrimine uğramış.

züğürt gezençi' Alıntı:

Sami Bey,
İlginize çok teşekkür ederim.
Dikkatinizden kaçmamış.Karavan sahibini aradım iki kez yanıt alamadım.Kravan ruhsatlımı,araç sağ sol kapılımı vs soracaktım.Açıklığa kavuşturmak amaçlı.Ama Sola kapı olasılığı %60 0ldu.İngiliz olmamıza gerek kalmadı galiba! Bekirbeyin zannettiği gibi resimlerde terslik yok.
Aracın plakasının bir bölümü net olarak okunuyor.

TA2RX' Alıntı:
Ya iki tarafında da kapı var (arka U koltuk / yatak bölümünün olduğu fotoğrafa bakın) ya da fotoğrafların bir kısmı sağ/sol çevrimine uğramış.

Bekir Bey,Tesekkür ederim ilginize.
Aracın dışgörünüş fotolarında bir değişiklik-çevrilme gibi-plaka düzgün olarak okunuyor .5 AN 6082 olarak.Ama karavan bölüm kapısı sağ ve solda iki adet olabilir.
Selamlar

celal yalçın' Alıntı:
i Sevgili Meslektaşım
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yaptıklarınızı ilgi ile izleyeceğim. Kolay gelsin.

Celal öğretmenim,

Temennileriniz için çok teşekkür ederim,eleştirilerinizi de bekliyorum.
Sağlıcakla kalın.

Değerli karavancı dostlarım,

Döner koltuk aparatı konusunda arkadaşlarımızdan ayrı bir çalışma da ben yaptım.
Maliyet oldukca ucuz olacak kanısındayım.
Eleştirilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.[attachment=1]

Ekli dosyalar

• Koltuk Dönüş Aparatı.pdf
    31.3 KB · Görüntüleme: 293

Ben yine görevimi yapayım.
Döner koltuk aparatı aşağıda.
Bu sefer yükleme forum olanaklarını kullanarak gerçekleştirilmiştir.
Biraz geç olsada öğrendim. Doğrusuda bu zaten.. :D

ScreenShot001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR