Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,748
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Bu yaz tatil öncesi hazırlıklarıma; karavanıma solar panel yapmakla başladım.
Her ne kadar şimdiye kadar ikinci alternatörle enerji ihtiyacımı karşılamak mümkün olsa da,uzun süreli kamp dışı konaklamalarda sıkıntı yaratabilirdi. 150klm yaptığımda asgari 2 günlük enerji depolayabiliyordum.
Bu yaz kamplara girmeden enerjimi üreteceğim,fazla geleni de TEK e satarım diye düşünüyorum ;)

Solar panelim; 140 wat 2 adet olmak üzere toplam da 280 Wat. 30 Amp Voltaj regülartörü, 200Wat İnvertör ve 300Amp (100Amp 3 adet AGM Akü) akü ile takım olarak montajını yaptık.

Sıcaklarda kavrulacağımızı tahmin ediyorum ama,en azından enerjiye bağımlı kalmayacağımızı düşünüyorum.

Tüm Karavan seven dostlara sağlıklı dinlenceler dilerim.

CIMG3842.JPG

CIMG3844.JPG

CIMG3843.JPG

CIMG3845.JPG

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Öğretmenim hayırlı olsun. Paneller mono kristal mi?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Seyfettin hocam, Merhaba
Solar sisteminiz hayırlı olsun.Ben malesef randuman alamıyorum...400 vat panel aküleri biliyorsun...
İvertördenmi kaynaklanıyor diye, 1200 vat olanını yedeğe alıp 600 vat yeni bir tane inv. aldım. Yine olmadı. Voltaj reğülatöründe veya başka bir yerde yanlış bağlantımı var bilemiyorum.
Selamlar, Size ve Türkan ablaya...Eşimde selamlarını gönderiyor sizlere...Hoşçakalın.

edessastelio' Alıntı:
Seyfettin hocam, Merhaba
Solar sisteminiz hayırlı olsun.Ben malesef randuman alamıyorum...400 vat panel aküleri biliyorsun...
İvertördenmi kaynaklanıyor diye, 1200 vat olanını yedeğe alıp 600 vat yeni bir tane inv. aldım. Yine olmadı. Voltaj reğülatöründe veya başka bir yerde yanlış bağlantımı var bilemiyorum.
Selamlar, Size ve Türkan ablaya...Eşimde selamlarını gönderiyor sizlere...Hoşçakalın.
teşekkürle Ahmet kardeşim,sorun nedir?
Selamlar

Hocam, Denizli de anlıyan yok, sorunu bilemiyoruz...
Önümüzdeki hafta bizim yolculuk var, Yunanistan'a.
İzmir yolumun üzeri, karavancı arkadaşların memnun oldukları bir firma varmış, İzmir'de. Oraya kontrol ettireceğim.
Bazı arkadaşlar, 2 akü yetmez 3 olsun diyorlar.
İlginize teşekkür ederim, Hocam.Hoşçakalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR