Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,830
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

airboat' Alıntı:
Ulaşım kanalları ve bobin yuvalarının tamamı izole malzemedir.Kaçak yapması imkansız.
Ayrıca; açılan kanal ve bobin yuvaları asıl kapaklar kapatılmadan önce tümüyle izole edilecektir.

Ölçüm için gerekli olan SVR cihazını nerede bulabilirim.Ankara'da tanıdığımız var mı?

OK. Sorun yok o zaman.

Ankara'da "Ankara Telsiz ve Radyo Amatörleri Kulübü" (ANTRAK) var. (http://www.antrak.org.tr/). Oradan birileri yardımcı olabilir. Öncelikle Tahir Dengiz bey'e ulaşmaya çalışabilirsiniz. Vakti müsait olursa yardımcı olacağına eminim. Derneğin web sitesini değiştirmişler. İletişim sayfası çalışmıyor. Ama "Hakkımızda" sayfasında ayrıntılı bilgi var. Alternatif olarak <http://www.tacallbook.org/call.shtml> adresli sayfada TA2T çağrı işaretini aratın. İlk sırada iletişim bilgileri gelecektir.

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

airboat' Alıntı:
"Açtığınız su arkının nerede olduğunu tam anlamadım." Bu cümleden kastım bobinlerden çıkan ; Anten ile Giriş kablosunun yerleştirildiği kanal idi.

" Kabloya su girdiği anda geçmiş olsun vaziyetleri! :smiley:"
Ulaşım kanalları ve bobin yuvalarının tamamı izole malzemedir.Kaçak yapması imkansız.
Ayrıca; açılan kanal ve bobin yuvaları asıl kapaklar kapatılmadan önce tümüyle izole edilecektir.

Ölçüm için gerekli olan SVR cihazını nerede bulabilirim.Ankara'da tanıdığımız var mı?

İlginize Teşekkürler.
Ana Kuş yavrusu.Sonunda başardın.de gari,vur yollara.yollarda denersin.Sevgiler.

Anten için yapılan ek bobin çalışmasının sonu.
Birde sinyal ölçüm cihazı bulursam, sonucu görebileceğim.
Katkıda bulunan dostlara teşekkür ederim.

CIMG2591.JPG

airboat' Alıntı:
Ben hıkılamadım mı yani?Aşkolsun.

Anten kutusu içine; bobin ve bağlantı uzantılarına açtığım kanallar ile bobin yuvasına yaptığım izoleyi, set yapmasın diye tıraşladım.
Kapagı kapattım,Kullanıma hazırladım.

İşin bitimini kutlamak için bir adet tostla çay ısmarladım.

CIMG2598.JPG

CIMG2599.JPG

CIMG2600.JPG

Atölyemizin işleri hafta başında,biraz ara verir gibi oldu.
Hemen devreye girdim.
badi'k ilgili konuda görsellediğim işleri yaptık.

Önce; karavanın üstünü örttük,Üst havalandırmayı ve yan camları monte ettik.
Sıra mutfak kapakları ve kapının montajına geldi.

Bu ara karavancı dostumuz Mümtaz beyin Alkovenli Karavanına 2 adet motoru taşıyabilecek taşıyıcı siparişi geldi.
Mümtaz beyin oğlu 14 yaşında. Rodi Pak,4.5 yaşından beri motor yarışlarına katılıyormuş.Sınıfında Türkiye şampiyonu,Avrupa dereceleri de var.

Motorlarında birisinin -ilk görselde- 100 kg olduğunu söylediler,biz 2 motor için yani 200 kg taşıyacak sistem yaptık.
Teslim ettik.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

05.JPG

airboat' Alıntı:

Ölçümleri yapmadan kapatmasaydınız iyiydi. Bobinde kısaltma ya da uzatma yapmak gerekirse her şeyi sökmeniz gerekecek.

Ankara/Samsun Gezimiz 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü başladı.
Bu gezimiz eşimle birlikte 7 gün sürdü.
Gezi rotasında Samsun,Tokat ve Ankara'ya dönüş.
Bu gezinin yapılma gerekçeleri;
1.Geçtiğimiz Kurban Bayramından bu yana yüz yüze görmediğim 94 yaşında ve Dorukhan (900 mt Yayla sayılır)köyünde
yalnız oturan ANNEMİ ziyaret etmekti.Ağustos ayında bile soba yakılır akşamları.
2.Samsunda oturan yeğenim Deniz'in ve Kardeşimin; Yeni doğan bebeklerini görmek,armağanlarını vermek.
3.Samsun-Ladik- Akpınar ilk öğretmen okulu Mezunu olmam nedeni ile;Derneğimiz LADER' in düzenlediği Pilav gününe katılmak 64 mezunları ile geçmiş 49 yıl öncesini yad etmekti.
Dönüş yolu olarakta Ladik,Taşova,Erbaa,Niksar,Tokat,Hattusaş, Sungurlu yolundan Ankara'ya rotayı çizdik.

İlk Durağımız Dorukhan Köyümüz idi.Anneme süpriz yaptık,oldukca sevindi.
Koruyucu tek dostları köpekleri idi. 120 Haneli köyde,şu anda 15 evde oturuluyordu ve anneme komşu olan iki akranı var dı.En yakın ev 150 mt idi.
İşte doğanın Karadeniz'e bağışladığı güzellik.

CIMG2643.JPG

CIMG2644.JPG

CIMG2645.JPG

CIMG2647.JPG

CIMG2648.JPG

Doruk Köyümüz; Ankara Samsun kara yolu üzerinde,Havza İlçesinden 20klm sonra 900 mt rakımında Erzincan yol ayrımında yer almaktadır. Eski adı Ladik İstasyonudur.
Görsellerde görülen Çeşme (Öğretmen Okulu Alışkanlığım) Soğuk su ile sabahları yüzümü yıkamak alışkanlığı devam etmektedir.

CIMG2649.JPG

CIMG2650.JPG

CIMG2651.JPG

CIMG2652.JPG

CIMG2653.JPG

31 Mayıs günü; 68/70 li yıllarda Öğretmenlik yaptığım Samsun/Ladik/Mazlumoğlu köyünü Annem ve Eşimle yıllar sonra yeniden görmek ve Köyün yerlisi Öğretmen Arkadaşım, Bacanağım Muhsin ve baldızım Leylayı görmek ve sağlıklar dilemekti.

Kendileri ve bizim için süpriz oldu.Hamur mayalandı,sacın altı yakıldı ve gelsin,gözlemeler!
Bu köyde 3 ders yılı görev yapmıştım.Ladik gölüne 800mt idi.Yaz balık,kış Ördek avlardık.Çok güzel anılar yaşadık.
İlk oğlum Deniz bu köyde doğmuştu.
Geçmişten 40 yılın özeti.
Gölden görsellerle devam.

CIMG2633.JPG

CIMG2635.JPG

CIMG2636.JPG

CIMG2637.JPG

CIMG2638.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri