Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,020

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Seyfettin Hocam, Hayırlı olsun,
Özellikle arka kapıda yapmış olduğunuz çalışma çok ilgimi çekti, Allah kolaylık versin. Saygılarımla.

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Dostlar,
Cumartesi günü soldan karavan kapısı tadilatına başladık.
60cmx180 cm ölçülerinde yapacağız.Kapı girişine içten bir basamak konacak.
Kapı için çıkarılan parça, kapı yapımı için kullanılacak.
Çalışmamızdan birkaç foto.

06022012450.jpg

06022012452.jpg

06022012455.jpg

06022012460.jpg

Seyfettin abi ,

Sonunda başından beri planladığın üzere soldan kapıyı açtın ve bu konuda bir ilki başardın. ;D
İnşallah herşey planladığın gibi , yeni karavan yapacak arkadaşlara örnek olacak , tüm
bekletilerini karşılayacak bir karavan olacak.

Kolaylıklar diliyorum. Çalışmalarında başarılar...

Kolay gelsin seyfettin hocam, kapı yüksekliğini, kafa çarpması bakımından, iyi kontrol ettinizmi, ben kendi karavanım olsa kapı üst kısmını 10-15 cm daha yukarı doğru açardım.....

atiladi' Alıntı:
Kolay gelsin seyfettin hocam, kapı yüksekliğini, kafa çarpması bakımından, iyi kontrol ettinizmi, ben kendi karavanım olsa kapı üst kısmını 10-15 cm daha yukarı doğru açardım.....

Atilla Dostum,
Kapı içine bir basamak koyunca kapı yüksekliği 175 cm oldu.Basamak koymazsam giriş yüksek olacaktı.
Araç tabanından 175cm kapı yapıldığında çatı seviyesine 10cm kalıyordu.Buda yapılacak gölgeliği yada
kapının açılmasını engelleyecekti.Şimdi çatı seviyesi ile kapı üzerindeki boşluk 25 cm oldu.Bu yükseklilde
kapı açıldığında gölgeliğe sürtmez.
Atila'cığım dikkatinden kaçmayacağından emin olduğum için,uyarılarını esirgeme lütfen.
Sağlıcakla kal.

Karavan iç yerleşim planında da bazı değişiklikler yapmaya çalıştım.

1.Otuma gurubundaki koltuk altına 50x50x40 kırom nikel kullanma suyu deposu yapmayı,
2.Karavan kapısına 30x50,sürücü koltuğu ve sağdaki yolcu koltuğu-buzdolabı arkasına-30x50,ocak ve eviye boyutunda-kayar kapı üzerine uygun ölçülerde -sürgülü cam yapmayı,
3.Atık su depolarını da,Buralpi örneğine uygun araç şasesi altına yerleştimeyi,
4.Yatak üstüne gelecek şekilde havalandırma koymayı düşünüyorum.

Yukardaki konularda ve iç yerleşim planında görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Sağlıcakla kalın.

Ekli dosyalar

• KARAVAN PROJE son.pdf
    46.4 KB · Görüntüleme: 179

Özür dilerim.İlk iki resim tekrarlanmış(Ön izlemede resimler ekrana çıkmıyor)

Bu ara buralpi'den örneklediğimiz Atıksu depolarına başladık.Bir plaka 6mm kavak kontra aldık,ölçülere uygun kestik,Polyesterle kaplanılmak üzere hazırlanıyor.
Sağlıkla kalın.

BABA2 054.jpg

BABA2 057.jpg

:smiley: Kapı güzel olmuş. Elinize sağlık

seyfettin hocam hadi hayırlısı kolay gelsin merakla takipteyim selamlar ??? 8) :eek:

Selamlar
Kapı menteşe çözümü mukemmel elinize saglık çok güzel gidiyor kolay gelsin iyi çalışmalar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,791
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR