Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,977
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Hocam çok şık olmuş güle güle kullanın.

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Hocam tentenin son hali daha güzel.
selamlar

Karavan dostlarım,
Rifat dostumun dediği gibi,%99 larla uğraşmak, kalan %1 tamamlamakdan daha çok zaman alıyor kanımca.
Arka bölümü dikiz aynasından göremeyince;geri görüş kamerası aldık.Kamerayı firma ücretsiz montaj etmiş idi.Eh işte öyle montaj.
Hataları Rifat dostumuzla iş birliği yaparak giderdik.Teşekkürler.

BABA2 028.jpg

BABA2 031.jpg

Aldığım aracın daha önce az kullanılmış (Giresun Özel İdare 75.000Klm) olduğunu yazmıştım.Aldığımda
2004 üretimi lastikler vardı.TÜV den geçti ama,sertleşmişti.
Ankara'da bir AVM de tesadüfen gezerken 01.11.2011 üretimi ama kar tipi çivisiz lastiği %40 indirimle aldım.Bence çoda güzel oldu.Yumuşak,ofrayt tipi jipler için hazırlanmış,hele birde taksitlendirilince
nederler;yemede yanında yat!

BABA2 086.jpg

BABA2 087.jpg

BABA2 090.jpg

BABA2 092.jpg

Kanımca;yola çıkma zamanı gelmişti.
Tatile çıkma tarihini hiç kimseye söylemem,eşime bile.
Eksiklerim tamamdı.Hobi bahcemdeki domatesler kızarmış,biberler tatlı tatlı -acıyı sevmem,tatlısı varken-yenecek duruma gelmiş,hıyarlar kıtır kahvaltı ve mezeye hazır.
Haydi düşelim yollara dedim 48 yıllık eşime yoldaşıma!
Vede 16 Ağustoş sabahı Ankara'dan Köyceğiz'e düştük yollara.Yollar artık bizim.Gerisi boş.
GEZELİM GÖRELİM;nede olsa GEZEN BİLİR demişler.YAŞADIĞIN SÜRECE GEZ!

BABA2 088.jpg

BABA2 098.jpg

BABA2 100.jpg

BABA2 099.jpg

BABA2 100.jpg

Yukardaki resimlerde sabah kahvaltısı yaptığımız yer Sivrihisar Şoforlar cemiyeti dinlenme tesisleri idi.
Devamında Afyon Vardı.Afyon ilinin bende derin izleri vardı.1964/65 ve 1965/66 ders yılında ilk okul öğretmenliğimi merkeze bağlı CIKRIK köyünde yapmıştım.Göreve başladığımda 18 yaşında idim.
Zaman zaman yolculuk geçişlerimde iki kez köye uğradım.Anılarım tekrar canlandı.
Son zamanlarda Beni sıklıkla arayan,onu 4ve 5ci sınıflarda okuttuğum öğrencim-Telekomdan önce Samsun
telefonomu,anama bağlı,bulmuş ve bana 2011 yılında 47 yıl sonra-Kadir ulaşmıştı.
Afyon'a 40 klm yaklaştığımda Kadiri aradım.Köyde olduğunu söyledi.Köy Afyon merkeze 15 klm idi.
Ben saat 10 da aradım.Kadir ise 11 otobüsü ile geleceğini söyledi.
Sivrisar dinlenme tesislerinde karşılaştığım BALI DOĞANLA birlikte birlikde yolculuk yapıyorduk.Onu engellemek istemedim.Kadir'e dönüşde ugrarım dedim ama Kadir Hocam Ben yarım saat içinde orayım dedi.Dediği gibi uçtu geldi,randevusuna yetişti.Öğrencim orada eşim ve benim aramda.Anılar canlandı.
1964 yılında çektiğim fotolarda kendisini yakın gözlüğümü verince bulabildi.

BABA2 104.jpg

BABA2 105.jpg

BABA2 105.jpg

BABA2 106.jpg

BABA2 107.jpg

Hocam ,kamp sessiz görünüyor.

Seyfettin hocam 205/75 R16C CHRONO 110 R lastikler bildiğim kadarı ile kış lastiği.Mart ve kasım ayları arasında kullanmamanız gerekir.110 R lastikler sıcaktan etkilenerek çabuk biter.Kışın soğukta ve karlı havalarda kullanmanız gerekli sanıyorum.Pirelli bayii size söylemedimi.Aynı lastikler bende var.Martta çıkardım.Saygılar.

Seyfettin Hocam özür dilerim.Wınter yazısını göremedim.O yazı yoksa o zaman kar tipi değildir.Yanlış bilgi vermiş olurum.Sormadan takmamışsındır ama yinede tekrarda fayda vardır sanırım.

lastiğe kaç hava basıyorsunuz, bunu buralarda net olarak cevaplayacak bir lastikçi bulamadım ben.

Aka' Alıntı:
lastiğe kaç hava basıyorsunuz, bunu buralarda net olarak cevaplayacak bir lastikçi bulamadım ben.

Dostum Aka,
Lastiği arabaya takan Prelli'nin yetkili servisi idi.Kaç hava basıyorsun dediğimde 60 PSI basılacağını
söyledi.Bodrum'dan güneye inip Köyceğiz'e gelirsen ben buralarda çörekleniyorum.
Köyceğiz bu günlerde oldukca şenlikli.
Bugün başlayıp cumartesi günü biten Motorsiklet gurubunun festivali var.Geceleri rock konserleri
var.Cumartesi başlayan 3 gün sürecek olan ALTIN ASLAN film festivali var.
Selamlar

seyyah54' Alıntı:
Seyfettin Hocam özür dilerim.Wınter yazısını göremedim.O yazı yoksa o zaman kar tipi değildir.Yanlış bilgi vermiş olurum.Sormadan takmamışsındır ama yinede tekrarda fayda vardır sanırım.

Dostum,
Lastiği ucuz bulunca,aldım.Kar tipi olduğu söylendi.Özellikle Ofrat jeepler için kullanıldığı civili olarakda
kullanılacağı,vakumlu ve diğer C tiplerine göre daha yumuşak olduğu teyit edildi.
Wınter yazısı varmı,yokmu bilmiyorum.
Bakar ve sizi yanıtlarım
İlginize teşekkür ederim.

rtulun' Alıntı:

Benim sessizliği sevdiğimi bilirsin.
Kampla arasında sadece 10 mt lik yol mesafesinde DELTA PLAJI nda şu anda düğün var.Vur patlasın çal oynasın.
Kampingin bitişiğinde 3 gün sürecek,1.Ege Motorsiklet festivali,Cumartesi günü başlayacak 7.Altın Aslan
Filim festivali var.
Ne sessizi Rıfat'cığım.Vur patlasın çal oynasın
Haydi geleceksen gel artık.

rtulun' Alıntı:
Hocam tentenin son hali daha güzel.
selamlar
seyyah54' Alıntı:
Hocam çok şık olmuş güle güle kullanın.
TUGAY58' Alıntı:
Hocam güle güle kullan.
Dostlar öğünmek gibi olmasın arkadaşlarımız gibi ne marifetlerimiz var daha.Öğünmek gibi olmasın ;)

Bu gün perdelere çalıştım.Yarın resimlerim.100x170 cm 26 tl Bambu perdeyi iki ye böldüm.Yettide arttı bile.

rtulun' Alıntı:

Ankara'dan Şentepe'de öğretmenlik yapan bisikletliler gurubu kampa geldi.Yolda kız arkadaşları kaza geçirmiş.iki gün bize komşu oldular.Birlikte oturduk yedik içtik.Dün sabah yine Fethiye'ye yollara düştüler.
Görseller ekde. Rifat kamp nasıl sessiz dersin.

BABA2 107.jpg

BABA2 108.jpg

BABA2 109.jpg

BABA2 110.jpg

BABA2 113.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR