Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,978
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

Sayın hocam hem önceki PSA tipi araç ölçüleri iletinize hem de bu gönderinize teşekkür ederim. Bu gönderdiğiniz yönetmeliğin tamamı dijital ortamda varsa ban mail olarak atabilir misiniz? İlginize teşekkürler. Selamlar.

Etiketler

mabirsen' Alıntı:
Teşekkür ederim. Sizin plan da güzel. Ancak ben döner koltuk düşünmüyorum. 5 kişi seyahat edebilmeli. Ön koltukların tek koltuğa dönüştüğünü düşünürsek biraz darlanma olur herhalde. Birde arkada 4 kişinin yatması belki havalandırma adına sıkıntılara yol açabilir. Ancak kişisel bir tercihtir. Selamlar.
mabirsen,
kişisel tercihler elbette önemlidir.
Ancak ne yazıki her tercihimizi uygulamak mümkün değildir.

Panelvandan kamper karavana çevrilecek araçlarda yerleşim projesi yapılırken; her cm nin değerlendirilmesi zorunluluğu vardır ve yararlıdırda.
Yaşam alanımız araç iç hacmi ile sınırlandırılmıştır.
Bu değerlendirmeye;10m3/12m3 araçlarda,sürücü ve yolcu kabinide dahil edilmelidir.Böylece enaz 2m3
lük bir bölümüde yaşam alanına artı olarak eklemiş oluruz.(İnsel arkadaşın düşüncesini düşünmenizi öneririm) Böylece yaşam alanınız genişleyecek,yerleşiminiz kolaylaşacaktır..
Diğer konu; Araç ruhsatı alınırken,2+1 /3+1/4+1 vb kişi sayısı belirlenecektir.Bu belirleme ışıgı altında;
2+1 kişi sayısı dışında bir fazla kişi için bile sıtardına uygun emniyet kemerli koltuk eklemeniz yatacak yer temin etmeniz gerekecektir. Çünkü panelvan N1 dir,ruhsatları 2+1 olmaktadır.Aracınız M sınıfında olsa idi,kişi sayısı değişirdi.
TSE ye sunacağınız projede bu sayıyı 1+1 yapmak kolaydır.Kişi ve kotuk sayısını şu andaki ruhsatınızda yazan koltuk sayısından bir kişi bile artırmak çok zor neredeyse imkansızdır.
Kolay gelsin,Başarılar dileğimle.

insel' Alıntı:
Uzerine carpi koydugum koltugu iptal edip on koltuklari doner yapmak ve tum arkadaki mobilyalari one dogru cekmekten bahsediyorum. Yani arka yataklar boylelikle buyuyecektir. Sevgiler

Böylece, genel için iyice anlaşılır oldu... :smiley:

Cavid Sezen

mabirsen' Alıntı:
Doğrudur. Ben Milli Eğitim Bakanlığı'nda eğitimci izci lideriyim. Aynı zamanda amatör telsizciyim. İnşaallah aracımda telsiz tesisatı da olacak.

MEB izci teşkilatı lağvedildi sanıyordum???

Araçtaki telsiz teşkilatı konusunda (şimdi az miktarda, bittiği zaman çok miktarda) benim aracımdaki yerleşimleri fikir verebilir.

TA2RX' Alıntı:
MEB izci teşkilatı lağvedildi sanıyordum???

Araçtaki telsiz teşkilatı konusunda (şimdi az miktarda, bittiği zaman çok miktarda) benim aracımdaki yerleşimleri fikir verebilir.

Doğrudur MEB izciliği (TİF)Türkiye İzcilik Federasyonu' na devretmek adına bir protokol imzaladı. Ancak biz ders dışı egsersiz şeklinde halen devam ediyoruz. Tabii ki TİF' deki yapılanmamızı da sağladık. Telsiz konusunda yardım almak isterim. Şu anda iki el cihazım bir araç cihazım var. O aşamada mutlaka sizinle bağlantı kurarım. Selamlar.

Tavan barları için Ölçülendirme aşağıda, daha büyük resimleride benim sayfamda var...

Tavan Bar.jpg

Böyle destek,lerle neler neler yapılır iyi,ki varsın gezenbilir.

mabirsen' Alıntı:
Doğrudur MEB izciliği (TİF)Türkiye İzcilik Federasyonu' na devretmek adına bir protokol imzaladı. Ancak biz ders dışı egsersiz şeklinde halen devam ediyoruz. Tabii ki TİF' deki yapılanmamızı da sağladık. Telsiz konusunda yardım almak isterim. Şu anda iki el cihazım bir araç cihazım var. O aşamada mutlaka sizinle bağlantı kurarım. Selamlar.

Ok. Telsizler konusunda da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

mabirsen' Alıntı:
Bu gönderdiğiniz yönetmeliğin tamamı dijital ortamda varsa ban mail olarak atabilir misiniz?
Mehmet Ali bey ilgili yönetmeliği google ortamında " 5/12/2003 tarih ve 25307 sayılı R. G.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:
Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
(2001/116/AT ile Değişik 98/14/AT) " olarak veya doğrudan resmi gazeteden bulabilirsiniz.
sizin aradığınız bilgi ilgili yönetmeliğin ekII bölümü 5.1 maddesi. isterseniz e-posta adresinizi bildirin dosyayı göndereyim.selamlar.

Mehmet Ali hocam aracınız ve karavana başlama kararınız hayırlı olsun inşallah en kısa zamanda tamamlayıp sonuca ulaşırsınız.

yapım aşamasında buradan elimizden gelen desteği yaparız,zeminde yıpranmalar var tavsiyem fırça ilede olsa zemini ve zarar görmüş noktaları boyamanız ve hatta pütür vb koruma kimyasalları uygulamanız.
iç dizayn konusunda arka yatağın alt bazasını düşük tutarsanız ve üst yanlara dolap yapmazsanız tavana yapacağınız havalandırma ile ferah bir alan oluşturursunuz,İnsel hocamın tavsiyeside güzel arka yatağı 2 kişilik yapıp şöför koltuğunun arkasındaki koltuk ve masayı birleştirdiğinizde 2 çocuk rahat yatabilir geri kalan en yetişkin çocuk içinde ön koltuklara yapacağınız bir yatak olabilecek düzenekle sayıyı beşe tamamlayabilirsiniz. ;)

mhmtabi' Alıntı:
Mehmet Ali bey ilgili yönetmeliği google ortamında " 5/12/2003 tarih ve 25307 sayılı R. G.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:
Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
(2001/116/AT ile Değişik 98/14/AT) " olarak veya doğrudan resmi gazeteden bulabilirsiniz.
sizin aradığınız bilgi ilgili yönetmeliğin ekII bölümü 5.1 maddesi. isterseniz e-posta adresinizi bildirin dosyayı göndereyim.selamlar.
İlginize teşşekür ediyorum. Bulamazsam sizden mail olarak ta isterim. Adres: mabirsen@mynet.com
Selamlar.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Mehmet Ali hocam aracınız ve karavana başlama kararınız hayırlı olsun inşallah en kısa zamanda tamamlayıp sonuca ulaşırsınız.

yapım aşamasında buradan elimizden gelen desteği yaparız,zeminde yıpranmalar var tavsiyem fırça ilede olsa zemini ve zarar görmüş noktaları boyamanız ve hatta pütür vb koruma kimyasalları uygulamanız.
iç dizayn konusunda arka yatağın alt bazasını düşük tutarsanız ve üst yanlara dolap yapmazsanız tavana yapacağınız havalandırma ile ferah bir alan oluşturursunuz,İnsel hocamın tavsiyeside güzel arka yatağı 2 kişilik yapıp şöför koltuğunun arkasındaki koltuk ve masayı birleştirdiğinizde 2 çocuk rahat yatabilir geri kalan en yetişkin çocuk içinde ön koltuklara yapacağınız bir yatak olabilecek düzenekle sayıyı beşe tamamlayabilirsiniz. ;)

Yusuf bey teşekkür ederim. İç dizayn konusunda arkadaşların önerilerini alıp araç içerisinde tasarımlar yapıyorum. Henüz acele etmiyorum. Zamanım var. Birde camları falan kestikten sonra bu işin dönüşü olmaz. Keşke dememek için biraz temkinli yaklaşıyorum. Yapım aşamasında sizden tabii ki destek alacağım. Selamlar.

Herşey gönlünüzce ve kolayca olur umarım. Uzun süredir aradığınız araca ulaştınız karavana ulaşmaya az kaldı.

Kolay gelsin
Özgür

zentoz' Alıntı:
Herşey gönlünüzce ve kolayca olur umarım. Uzun süredir aradığınız araca ulaştınız karavana ulaşmaya az kaldı.

Kolay gelsin
Özgür

Teşekkür ediyorum. İnşaallah herkes gönlündeki karavana bir gün sahip olur. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR