Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,618

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

mabirsen' Alıntı:
Teşekkür ederim. Yerleşimde ferahlık benimde üzerinde durduğum bir konu. Ölçüleri tekrar revize edip yükledim. Tüm arkadaşların olumlu olumsuz görüşleriyle şekillenecek. Selamlar.

Çalışmanıza yardımcı olmak amacıyla;PSA gurubu panelvanların iç ölçülerini -Atilladi topiğinden kopyaladığım- gönderiyorum.
İç dizayn düzenlemesinde yardımcı olur umarım.
Başarılar dileğimle.

PSA 10-12m3 Ölçüler.jpg

PSA ölçü.jpg

mabirsen' Alıntı:
Cavit hocam mutfak tezgahının sonundaki dolabı kastediyorsunuz herhalde. İş uygulamaya döndüğünde oraya plakayı koyup ranza kullnımına bakacağım. Eğer sorun oluyorsa montajlamamayı tercih ederim herhalde. Uyarı ve görüş için teşekkür ederim.

Doğrudur; kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen

Kolaylıklar diliyorum.Yavaş yavaş sıra bana da geliyor.Zira uzun süredir bitirmeye çalıştığımız evimizi tamamladık

diyebilirim. Yakında ben de bu yola gireceğim.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

derindeniz1' Alıntı:
Kolaylıklar diliyorum.Yavaş yavaş sıra bana da geliyor.Zira uzun süredir bitirmeye çalıştığımız evimizi tamamladık

Güzel haber; kutlarım Sami Bey!... :smiley:

Cavid Sezen

selamlar mehmet hocam haydi kolay gelsin bir kişinin daha hayallerini gerceğe dönüştürmesini ilgiğle izleyeceğim için bende mutlu oluyorum :D :D

Merhaba oncelikle hayirli olsun. İki cocuklu bir aile babasi olarak ben de ileride, eger cok sevdigim kamperimden vazgecebilirsem, bu sekilde bir araca gecebilirim kanisindayim. İc tasarimini zaman icinde cok dusunup kafamda tasarladim. Benimki de arkasi ranzali olacak. Ama yataklar iki kisilik olarak tabii. Bunun icin on koltuklar donecek. Yasam mahalindeki iki karsilikli koltugun ortadaki arkasi one dönük koltugun iptali ile buyuk bir yer kazanilabilir kanaatindeyim. Yemek yenecegi vakit on koltuklar arkaya donerek masada yemek yenebilir. Bu sayede arka yataklar buyuyecek 4 kisi rahatlikla yatacak ve yasam mahalindeki tekli koltuk eger istenirse uzatilarak yatak haline getirilerek 5. de burada agirlanabilecek. Nacizane gorusumdur. Sevgiler.

insel' Alıntı:
Merhaba oncelikle hayirli olsun. İki cocuklu bir aile babasi olarak ben de ileride, eger cok sevdigim kamperimden vazgecebilirsem, bu sekilde bir araca gecebilirim kanisindayim. İc tasarimini zaman icinde cok dusunup kafamda tasarladim. Benimki de arkasi ranzali olacak. Ama yataklar iki kisilik olarak tabii. Bunun icin on koltuklar donecek. Yasam mahalindeki iki karsilikli koltugun ortadaki arkasi one dönük koltugun iptali ile buyuk bir yer kazanilabilir kanaatindeyim. Yemek yenecegi vakit on koltuklar arkaya donerek masada yemek yenebilir. Bu sayede arka yataklar buyuyecek 4 kisi rahatlikla yatacak ve yasam mahalindeki tekli koltuk eger istenirse uzatilarak yatak haline getirilerek 5. de burada agirlanabilecek. Nacizane gorusumdur. Sevgiler.

Hocam, yukarıdaki yerleşim planı açıklamanızı biraz daha açıp, çizim de koyabilir misiniz? :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Hocam, yukarıdaki yerleşim planı açıklamanızı biraz daha açıp, çizim de koyabilir misiniz? :smiley:

Cavid Sezen

Uzerine carpi koydugum koltugu iptal edip on koltuklari doner yapmak ve tum arkadaki mobilyalari one dogru cekmekten bahsediyorum. Yani arka yataklar boylelikle buyuyecektir. Sevgiler

PLAN-1.jpg

Sayın Mehmet Ali bey aracınız hayırlı, ugurlu olsun.Her şey gonlunuzce ve kolay olsun.
Turan YUCEL

TA2RX' Alıntı:
Aramızda izciler var galiba ;)

Doğrudur. Ben Milli Eğitim Bakanlığı'nda eğitimci izci lideriyim. Aynı zamanda amatör telsizciyim. İnşaallah aracımda telsiz tesisatı da olacak.

TA4AAL 73

derindeniz1' Alıntı:

Teşekkürler. Önce ev sonra gezici ev. Mantıklı olanı bu. Dilerim en kısa zamanda hayallerinize kavuşursunuz.

arikandalı' Alıntı:
selamlar mehmet hocam haydi kolay gelsin bir kişinin daha hayallerini gerceğe dönüştürmesini ilgiğle izleyeceğim için bende mutlu oluyorum :D :D

Teşekkür ederim. Selamlar.

insel' Alıntı:

Teşekkür ederim. Sizin plan da güzel. Ancak ben döner koltuk düşünmüyorum. 5 kişi seyahat edebilmeli. Ön koltukların tek koltuğa dönüştüğünü düşünürsek biraz darlanma olur herhalde. Birde arkada 4 kişinin yatması belki havalandırma adına sıkıntılara yol açabilir. Ancak kişisel bir tercihtir. Selamlar.

Karavanını kendi yapan dostlarımıza yardımcı olmak amacıyla yayımlanan yönetmeliğin birebir ilgili maddeleri aşağıdadır.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

MARTOY Motorlu Araçlar Tadilat Montaj Yönetmeliği

5 Özel amaçlı araç
Özel gövde düzenlemeleri ve/veya teçhizatlar gerektiren bir işlevi yerine getirmek için tasarlanan bir araç. Bu kategori, tekerlekli sandalye ile binilebilen araçları kapsamalıdır.

5.1 Motorlu karavan
Yaşama (ikamet) bölümünde en azından aşağıdaki teçhizatı içerecek şekilde yapılmış M kategorisi özel amaçlı araç:
- Koltuklar ve masa
- Koltuklardan da dönüştürülebilecek yatacak yer
- Yemek pişirme imkânları ve
- Depolama imkânları.

Bu teçhizatlar yaşama bölümüne rijit bir şekilde sabitlenmiş olmalıdır, ancak masa kolayca kaldırılabilecek şekilde tasarımlanmış olabilir.

Uygulama; normal olarak araç yolda seyir hâlindeyken kullanılmak üzere tahsis edilmiş koltuklarla sınırlıdır. Bütün arka oturma konumlarında en azından karın emniyet kemerleri bulunmalıdır. Normal olarak araç yolda seyir hâlindeyken kullanılmak üzere tasarlanmış koltuklar, şematik bir resimle veya üzerinde uygun metin bulunan bir işaretle, açık ve kullanıcıların görebileceği şekilde belirtilmelidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR