Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,613
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

Liderim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4,5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konu aklında olsun istedim

Etiketler

Arkadaşlar merhaba. Resimde aracıma açmayı düşündüğüm cam yerleri var. Sürgülü kapı ve karşısına camlarım sağolsun Adil hocamdan geldi. Üst havalandırmam hazırdı zaten. Wc-banyoya sürgülü küçük bir cam düşünüyorum. Ranza olan yere cam açıp açmamakta tereddütlüyüm. O kısma tavan havalandırma açmayı düşünmüyorum. İleride solar enerji panellerini engellemesin diye. Acaba resimde görüldüğü gibi wc-banyoya düşündüğüm gibi ranza ayak ucuna bir küçük sürgülü cam koyayım mı? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun. 2013 de karavanlarda buluşmak dileğiyle. Selamlar.

KaravanPlan2012YeniCamYerleri.jpg

mabirsen' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Resimde aracıma açmayı düşündüğüm cam yerleri var. Sürgülü kapı ve karşısına camlarım sağolsun Adil hocamdan geldi. Üst havalandırmam hazırdı zaten. Wc-banyoya sürgülü küçük bir cam düşünüyorum. Ranza olan yere cam açıp açmamakta tereddütlüyüm. O kısma tavan havalandırma açmayı düşünmüyorum. İleride solar enerji panellerini engellemesin diye. Acaba resimde görüldüğü gibi wc-banyoya düşündüğüm gibi ranza ayak ucuna bir küçük sürgülü cam koyayım mı? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun. 2013 de karavanlarda buluşmak dileğiyle. Selamlar.

Yeni yılın barış ve sağlık içinde geçmesi hepimizin,hepimiz için dileğidir;KUTLU OLSUN!!
Size cam konusunda yardımcı olamamıştım,iyiki öyle olmuş. :smiley:

Wc-banyoya sürgülü küçük bir cam düşünüyorum. Bence uygun olur. ranza ayak ucuna bir küçük sürgülü cam koyayım mı? Yoksa sabah farkedilmez,horoz sesi beklenir.Tavan camı da düşünmediğine göre.

mabirsen,
İç dizayn detaylarını incelediğimde;sol yerleşim ölçüsü-toplama işlemini doğru yaptıysam-350cm
Sağ yerleşim ise:380 cm Kanımca araç iç ölçülerine uygun olmamış,uyarayım dedim.
Giriş kapısı olarak ayrılan 55cm oldukca az,enaz 60cm olmalı idi.
Buzdolabı ölçülerini tekrar araştırınız!
Koridor 40cm oldukca dar,bir yerlerden kırpsanız iyi olur?
Selamlar,Başarılar.

Kolay gelsin, Adil hocanın gönderdiği camlar sizi araca uyuyormu.

Aka' Alıntı:
Kolay gelsin, Adil hocanın gönderdiği camlar sizi araca uyuyormu.

Evet sayın Aka. Oldukça uygun görünüyor. Sadece bir camda sürgü mekanızması bozuk. Çözülebilir bir sorun. Onun haricinde sıkıntı yok. Selamlar.

airboat' Alıntı:
mabirsen,
İç dizayn detaylarını incelediğimde;sol yerleşim ölçüsü-toplama işlemini doğru yaptıysam-350cm
Sağ yerleşim ise:380 cm Kanımca araç iç ölçülerine uygun olmamış,uyarayım dedim.
Giriş kapısı olarak ayrılan 55cm oldukca az,enaz 60cm olmalı idi.
Buzdolabı ölçülerini tekrar araştırınız!
Koridor 40cm oldukca dar,bir yerlerden kırpsanız iyi olur?
Selamlar,Başarılar.

Sayın hocam.
Ranza eni 70 + Banyo 70 + 190 yatak = 330
Ranza eni 70 + Dolap 50 + 100 mutfak + Ara 55 + 55 Buzdolabı =330
SİMFER 2501 TEZGAH ALTI BUZDOLABI 494*847*494 mm ölçülerinde dolayısıyla mümkün olduğunca kenara yaslanacak, kalan kısım dar ancak tavana kadar olmadığından çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece önden arkaya geçişlerde o da idare edilebilir. Ancak kesin sonucu arabanın camlarını açtıktan sonra içerisine maket çalışması yaparak neticelendirmek istiyorum. O aşamada sıkıntılı olursa elbet plan bir revizyona uğrar. Selamlar.

Simfer dolaplarda ısınan kısım her iki yanı ve üst kısmıdır, arka taraf ısınmaz dolayısıyla her iki yanda 2-3 cm kadar boşluk, ve üst kısımdanda küçük bir hava tahliyesi bırakırsanız iyi olur.

mabirsen' Alıntı:
Evet sayın Aka. Oldukça uygun görünüyor. Sadece bir camda sürgü mekanızması bozuk. Çözülebilir bir sorun. Onun haricinde sıkıntı yok. Selamlar.
Sevgili mehmet planın hayırlı olsun.Yatakları aile bireylerine göre düşündüğünü ve planlamanı ona göre yaptığını düşünüyorum.Bu güzel.Eğer oturma grubunda iki kişi yatmayacaksa 85 hatta80 cm ye düşürmekte bir sakınca yoktur sanırım.Casmlardan birinin mekanizması arızalı gibi görünsede , çalışıyor ancak basma pini kırık.oraya bir parça yapıştırırsan problem olmaz. Diğer cama bakarak yapabilirsin.Selamlar.

Aka' Alıntı:
Simfer dolaplarda ısınan kısım her iki yanı ve üst kısmıdır, arka taraf ısınmaz dolayısıyla her iki yanda 2-3 cm kadar boşluk, ve üst kısımdanda küçük bir hava tahliyesi bırakırsanız iyi olur.

Uyarınız için teşekkürler Sayın Aka. Ben de o yüzden 2,5 cm. den 5 cm. boşlukla buzdolabını 55cm. bir alana koymayı düşündüm. Arkasında bırakacağım boşluk hava tahliyesine yeterli gelir diye düşünüyorum. Ekstra kaportaya havalandırmaya ihtiyaç olur mu sizce? Selamlar.

Adil05' Alıntı:
Sevgili mehmet planın hayırlı olsun.Yatakları aile bireylerine göre düşündüğünü ve planlamanı ona göre yaptığını düşünüyorum.Bu güzel.Eğer oturma grubunda iki kişi yatmayacaksa 85 hatta80 cm ye düşürmekte bir sakınca yoktur sanırım.Casmlardan birinin mekanizması arızalı gibi görünsede , çalışıyor ancak basma pini kırık.oraya bir parça yapıştırırsan problem olmaz. Diğer cama bakarak yapabilirsin.Selamlar.

Sayın hocam. Oturma grubunda 2 kişi yatacak mecburen. Daha küçük yaparsam sıkıntı olur herhalde diye düşünüyorum. Ranzalı bölmeye koymayı düşündüğüm cam için yorumunuz nedir hocam? Işık konusunda sıkıntı yok. Arka kapılardan yeterince ışık alır. Tek sıkıntı sıcak havalarda havalandırmaya ihtiyaç. Ortada ki tavan havalandırma oraya da yeter mi yoksa ilave gerekir mi? Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Sayın hocam. Oturma grubunda 2 kişi yatacak mecburen. Daha küçük yaparsam sıkıntı olur herhalde diye düşünüyorum. Ranzalı bölmeye koymayı düşündüğüm cam için yorumunuz nedir hocam? Işık konusunda sıkıntı yok. Arka kapılardan yeterince ışık alır. Tek sıkıntı sıcak havalarda havalandırmaya ihtiyaç. Ortada ki tavan havalandırma oraya da yeter mi yoksa ilave gerekir mi? Selamlar.
Cam açman gerekli.Hava alma açısından.Elimde çıkma sanıyorum 40x50 ölçülerinde ,yana 10 cm açılan bir cam var.ban
yo için kullanmayı düşünmüştüm,ama vazgeçtim.İstersen gönderirim.Yatakta iki kişi yatarsa 90 cm uygun.Buzdolabıyla 40x50 cm dolabı yer değiştirirsen daha iyi olur düşüncesindeyim.Buzdolabı simfer 2501 buzluğu kullanım açısından uygun. 86 lt. 90 lit Altus A + 48x 54x82 ölçülerinde.Ama buzluğu uzun süreli kullanıma müsait değil.İkisininde spot fiatı 270 tl. Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Sayın hocam.
Ranza eni 70 + Banyo 70 + 190 yatak = 330
Ranza eni 70 + Dolap 50 + 100 mutfak + Ara 55 + 55 Buzdolabı =330
SİMFER 2501 TEZGAH ALTI BUZDOLABI 494*847*494 mm ölçülerinde dolayısıyla mümkün olduğunca kenara yaslanacak, kalan kısım dar ancak tavana kadar olmadığından çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece önden arkaya geçişlerde o da idare edilebilir. Ancak kesin sonucu arabanın camlarını açtıktan sonra içerisine maket çalışması yaparak neticelendirmek istiyorum. O aşamada sıkıntılı olursa elbet plan bir revizyona uğrar. Selamlar.

Görüntüde Mutfak uzunluk olarak silik çıktığından 150 cm tesbit etmişim.Özür.Görüntü boyutuna görede 100cm uzun görülüyor.Ama giriş kapısı 55cm yinede dar,gibi.
Ben çizimlerimi exsel sayfasını karelere bölmüş,daha sonra PDF olarak görsellemiştim.Ölçülendirme çok kolay ve orantılı oluyor.
Başarılar dilerim.

Mehmet bey Öncelikle hayırlı olsun
Sizin plan benim geçen yıl başlayıp halen ufak ufak devam ettiğim karavan çalışmamın nerdeyse aynısı benim de önerim ranzaların ayak ucunu biraz dar baş kısmını biraz geniş tutmak bence daha mantıklı kullanım açısından özellikle ranzanın üst yatağı kamisten dolayı çok dar oluyor kanaatindeyim

Merhaba, Öncelikle kolaylıklar diliyorum. Planınızdaki 2 noktaya dikkatinizi çekmek isterim.
1. Banyonun eni 70 santim. Yatak boyunu 190 cm düşündüğünüze göre uzun boylu ve uzun kollusunuzdur. Bu genişlik bence en az 75-80 cm. olsa daha iyi olur.
2. çift kişilik yatak olarak da kullanabileceğiniz ön oturma grubu genişlği 90 cm. Bu genişlik de çift kişilik yatak için gerçekten dar. Özellikle sıcak yaz gecelerinde bu yatağa sığmanız mümkün değil. Mümkünse oturma grubunun yanına katlanır veya uzatılır sistem ile yatak genişliğini minimum 100, optimum 110, maksimum 120 cm e çıkartabilseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Bu ölçüleri evde yapacağınız maket banyoda, yatağı da evdeki yatağınızın 90 cm lik kısmını bırakıp kalanını yastık vs. ile kapatın, kalan 90 cm yatakta bir gece çift kişi olarak yatmayı deneyin.

Tüm forumdaşların yeni yılını kutlar sağlıklı huzurlu mutlu geziler dilerim.

airboat' Alıntı:
Görüntüde Mutfak uzunluk olarak silik çıktığından 150 cm tesbit etmişim.Özür.Görüntü boyutuna görede 100cm uzun görülüyor.Ama giriş kapısı 55cm yinede dar,gibi.
Ben çizimlerimi exsel sayfasını karelere bölmüş,daha sonra PDF olarak görsellemiştim.Ölçülendirme çok kolay ve orantılı oluyor.
Başarılar dilerim.

Sayın hocam iyi dileklerinize teşekkür ederim. Uyarılarınız ve tavsiyeleriniz benim için önemli. İyi yıllar dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR