Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,612
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

grjet' Alıntı:
Mehmet bey Öncelikle hayırlı olsun
Sizin plan benim geçen yıl başlayıp halen ufak ufak devam ettiğim karavan çalışmamın nerdeyse aynısı benim de önerim ranzaların ayak ucunu biraz dar baş kısmını biraz geniş tutmak bence daha mantıklı kullanım açısından özellikle ranzanın üst yatağı kamisten dolayı çok dar oluyor kanaatindeyim

Üst yatak açısından haklısınız. Tavsiyenizi değerlendireceğim. Şu anda karavanınız hangi aşamada fotoları mevcutsa paylaşır mısınız? Selamlar.

Etiketler

arı' Alıntı:
Merhaba, Öncelikle kolaylıklar diliyorum. Planınızdaki 2 noktaya dikkatinizi çekmek isterim.
1. Banyonun eni 70 santim. Yatak boyunu 190 cm düşündüğünüze göre uzun boylu ve uzun kollusunuzdur. Bu genişlik bence en az 75-80 cm. olsa daha iyi olur.
2. çift kişilik yatak olarak da kullanabileceğiniz ön oturma grubu genişlği 90 cm. Bu genişlik de çift kişilik yatak için gerçekten dar. Özellikle sıcak yaz gecelerinde bu yatağa sığmanız mümkün değil. Mümkünse oturma grubunun yanına katlanır veya uzatılır sistem ile yatak genişliğini minimum 100, optimum 110, maksimum 120 cm e çıkartabilseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Bu ölçüleri evde yapacağınız maket banyoda, yatağı da evdeki yatağınızın 90 cm lik kısmını bırakıp kalanını yastık vs. ile kapatın, kalan 90 cm yatakta bir gece çift kişi olarak yatmayı deneyin.

Tüm forumdaşların yeni yılını kutlar sağlıklı huzurlu mutlu geziler dilerim.

Sayın Arı banyo eni konusunda haklısınız. Ben de son zamanlarda banyoyu en azından 75 yapayım diye düşündüm. Boyum 175 yatak boyu ideali ne olur sizce. Ona göre banyoyu 80 bile yapabilirm. 90 lık yatak içinde mecburen yanlarda katlanı sistemle uzatma olacak. Uyarılarınız için teşekkür ederim. Selamlar.

Adil05' Alıntı:
Cam açman gerekli.Hava alma açısından.Elimde çıkma sanıyorum 40x50 ölçülerinde ,yana 10 cm açılan bir cam var.ban
yo için kullanmayı düşünmüştüm,ama vazgeçtim.İstersen gönderirim.Yatakta iki kişi yatarsa 90 cm uygun.Buzdolabıyla 40x50 cm dolabı yer değiştirirsen daha iyi olur düşüncesindeyim.Buzdolabı simfer 2501 buzluğu kullanım açısından uygun. 86 lt. 90 lit Altus A + 48x 54x82 ölçülerinde.Ama buzluğu uzun süreli kullanıma müsait değil.İkisininde spot fiatı 270 tl. Selamlar.

Sayın hocam. Buzdolabı ile 40*50 dolabı yer değiştirirsem zaten dar olan koridorda 10 cm. çıkarım. o yüzden sıkıntılı olur. Cam için ise 40 cm. biraz geniş olur herhalde. Aracın başında bir ölçüm yapayım ona göre size haber veririm. Teşekkür eder selamlarımı sunarım.

mabirsen' Alıntı:
Sayın hocam iyi dileklerinize teşekkür ederim. Uyarılarınız ve tavsiyeleriniz benim için önemli. İyi yıllar dilerim.
Nice güzel yıllara buluşmak ümidiyle.Selamlar.

Sayın Arı banyo eni konusunda haklısınız. Ben de son zamanlarda banyoyu en azından 75 yapayım diye düşündüm. Boyum 175 yatak boyu ideali ne olur sizce. Ona göre banyoyu 80 bile yapabilirm.

Mehmetali Bey,
Ben de 1,74 boydayım.
Banyom 70*90, en 70 cm bayağı sıkştırıyor. Banyo yaparken kısıtlı hareketler yapılabiliyor. Biz genelde yazın kullanıyoruz ve ekseriyetle de tuvalet olarak kullandığımızdan sorun yok. Şayet uzun süreli kış kullanımınız olacaksa 75 -80 cm iyi, ama yazın genelde dışarda duş-banyo alındığından sezonda birkaş defa kullanılıyor. Birkaç defada da sıkış tıkış idare ediliyor.
Yatak boyuna gelince, Benim yatak boyu 1,78 cm. yazın çarşaf-pike ile sorunsuz yatıyorum. ancak soğuk havalarda ayak ile duvar arasına yorgan battaniye girince ayaklar bükük uyumak zorunda kalıyorum. Gençken sorun olmuyorken yaşlanınca bükük ayakla uyumak sorun olabiliyor. 185 cm. ideal olabilir.

Bu konuda da size önerim evdeki yatağınızın - kanepenizin ayak ucuna yastık vs. koyarak yatak boyunu 1,85 e sabitleyin. Üzerinize yorganı da ayak ucunuzu iyice kapatacak şekilde alın. Ayağınızı bükmeden yatabiliyorsanız mesele yok.

Herşey gönlünüzce olsun, mutlu yıllar...

Mehmet hocam plan güzel camıda üst ranzanın yastık yüksekliğini hesaplayarak açarsan çok güzel olur.Üst ranza çok sıcak olacaktır.

""Ekstra kaportaya havalandırmaya ihtiyaç olur mu sizce? Selamlar.""
Yaz aylarında izoleye bağlı olarak araç iç ısısı dışarıdan fazla olabilir, extra ve kışın kapanabilen ayrıca su almaz 2 kapak her zaman iyidir, diye düşünüyorum, aksi halde dolap ne olursa olsun soğutma verimi düşecektir. diğer kapaksız kullanan arkadaşlarada danışmak lazım.

o boydaki yabancı karavanların hepsinde kapak mevcut, ama tabi bu kullandıkları 3 sistem dolaplardan dolayıda olabilir, fakat hepsininde 3 sistem kullandığını sanmıyorum. ayrıca bu kapakların araç içine izolesininde tam olması gerekiyor, aksi halde seyir halinde oldukça kuvvetli bir rüzgar girişi oluyor, yazın rüzgara diyecek yok ama yolun tozuda giriyor.

Aka' Alıntı:
""Ekstra kaportaya havalandırmaya ihtiyaç olur mu sizce? Selamlar.""
Yaz aylarında izoleye bağlı olarak araç iç ısısı dışarıdan fazla olabilir, extra ve kışın kapanabilen ayrıca su almaz 2 kapak her zaman iyidir, diye düşünüyorum, aksi halde dolap ne olursa olsun soğutma verimi düşecektir. diğer kapaksız kullanan arkadaşlarada danışmak lazım.

İlginize teşekkür ederim. Su ve toz almaz kapak nerden bulunabilir? Bir de akü grubunun konulduğu yere bilgisayar fanlı havalandırma konulması şart mıdır? Fan olmadan da havalandırma yapılabilir mi? Fanlı olması şartsa fan sürekli devrede mi olmalıdır?

Mehmet Hocam ben Akülerin oraya fan kullanmadım zaten açık ve havalandırma oluyor.Buzdolabınıda kapının yanına koyduğumdan şu ana kadar ihtiyaç hissetmedim.

Ahmet bey, buzdolap konusunda bir yanıt vermiş, akü olayına gelince asitli klasik akü kullanmayacaksanız zaten fana ihtiyaç yok.

Aka' Alıntı:
Ahmet bey, buzdolap konusunda bir yanıt vermiş, akü olayına gelince asitli klasik akü kullanmayacaksanız zaten fana ihtiyaç yok.
Birşeyi zamanından önce söylerseniz bir anlamı olur.Ben hala fan düşüncesinde idim. aküler için.Teşekkür.

Marin akülerin tüm hücrelerinden çıkabilecek gazı tek hortumda toplayan bir aparatı var, hortum direkt olarak dışarı veya fan çıkışına verilebilir..Zaten gaz çıkışı sadece aşırı şarz ve aşırı deşarj durumunda olabiliyor...

257832_10150212899633482_1828602_o.jpg

Adil05' Alıntı:
Birşeyi zamanından önce söylerseniz bir anlamı olur.Ben hala fan düşüncesinde idim. aküler için.Teşekkür.

Kimbilir forumun nerelerine bakıyorsun, kaç yerde konusu geçiyor halbuki..

atiladi' Alıntı:
Marin akülerin tüm hücrelerinden çıkabilecek gazı tek hortumda toplayan bir aparatı var, hortum direkt olarak dışarı veya fan çıkışına verilebilir..Zaten gaz çıkışı sadece aşırı şarz ve aşırı deşarj durumunda olabiliyor...
Atilla Bey merhaba.Jel akülerde durum nedir?Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

SON KONULAR

Geri