Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,794

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Rıfat abi nerelerdesin? sesin soluğun çıkmaz oldu. Yoksa yeni bir projenin titiz çalışmasına mı gömüldün? gazla çalışan fırın fikrinde bir ilerleme kaydettin mi? :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Rıfat abi nerelerdesin? sesin soluğun çıkmaz oldu. Yoksa yeni bir projenin titiz çalışmasına mı gömüldün? gazla çalışan fırın fikrinde bir ilerleme kaydettin mi? :smiley: :smiley: :smiley:
Haşmet kardeşim,bir süredir karavanla ilğilenemedim,forumada giremedim.İlgine teşekkürler.
selamlar.

Karavan yapımına başladığım dönemde,Hikmet arkadaşım(raptor)hurdacıdan iki adet hermetik soba aldı biri bana biri kendisine.Hikmetin karavanına sobayı monte etmiş ve iyide sonuç almıştık.Bense ısınma işini sonra hallederim diyerek ertelemiştim.Bu ara ısıtıcıya ihtiyacım olursa elimin altında seyyarda olsa bir ısıtıcı olsun diye resimlediğim çalışmayı yaptım.
Sobayı bagajdan çıkarıp kurmam 5 dakika,verim süper(ilk yarım saatten sonra)

SAM_3071.JPG

SAM_3073.JPG

SAM_3074.JPG

SAM_3075.JPG

SAM_3077.JPG

Rıfat abi süpersin, soba montajını incelerken "Allah Allah ne yapmış acaba ?" diye düşünürken finalde bacayı görünce resmen şaşkınlıktan kahkaha attım :D
O bacayı oraya yerleştirmek gerçekten ilginç ve değişik bir fikir :smiley:
Devamını bekliyoruz ;)

drares' Alıntı:
Rıfat abi süpersin, soba montajını incelerken "Allah Allah ne yapmış acaba ?" diye düşünürken finalde bacayı görünce resmen şaşkınlıktan kahkaha attım :D
O bacayı oraya yerleştirmek gerçekten ilginç ve değişik bir fikir :smiley:
Devamını bekliyoruz ;)

Kesinlikle hemfikirim :D :D :D

Sevgili Haşmet,Özğür ,bekir bey teşekkürler.
Elimde var olanı değerlendirdim.Kesin ısı çözümünü ilerde düşünürüm.Doğrusu bu aralar karavanla ilgilenemiyorum.
Selamlar.

Rifat Bey'in yaptıklarını görünce :eek: , ilk aklıma gelen yaratıcılık konusu oldu. Almanya'da başarıya ulaşmış Türk işadamlarının birisinden (Çok güçlü olasılıkla Kemal Şahin) birşey dinlemiş ya da okumuştum; şu an çok belirgin bir biçimde anımsamıyorum. Kendisine soruyordu gazeteci ve aldığı yanıtlardan bir bölümü yaklaşık şöyleydi:
-Kimleri istihdam ediyorsunuz?
-Başta Türkler ve Almanlar olmak üzere hemen her ulustan işçi-mühendis çalıştırıyoruz.
-Değişik uluslardan çalışanların özellikleri nedir?
-Almanlar ve Türkleri ele alırsak ki çoğunluk bunlarda; Alman, son derece disiplinli ama yaratıcı değil; Türkler, çok disiplinsiz ama çok yaratıcı. Biz, Alman'ın disiplini ile Türk'ün yaratıcılığını birleştirmeye çalışıyoruz.

Cavid Sezen

Rıfat bey, baca çıkış ağzına kadar olan boru boyu nedir?? bende henüz şofbene çıkış bağlamadım..

Cavit bey teşekkürler.Bizim kuşağa <geçiş kuşağı> diyorum.Gaz lambasınıda kullandık bilgisayarıda.Kendi oyuncağımızı kendimiz yaptığımız için yaratıcı olduk galiba. ;)

rıfat abi elinize emeğinize sağlık yaratıcılığınıza ve pratik çözümlerinize hayran kaldım. güzel günlerle çok uzun yıllar kullanmanızı diliyorum .selamlar

Baştan sona yaptıklarınızı okudum. Bu konuyu daha önce nasıl okumamışım diye kendime şaşırdım.
Fikirlerinizden, çözümlerinizden ve emeğinizden dolayı tebrik ederim.
Hayırlı geziler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR