Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,795
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Elinize sağlık süper olmuş. Bana yaza mobil klima için fikir verdi.

Etiketler

Aka' Alıntı:
Rıfat bey, baca çıkış ağzına kadar olan boru boyu nedir?? bende henüz şofbene çıkış bağlamadım..
Sn Aka,ölçmedim ama 20 cm civarında.
selamlar.

Mahmu bey
Ahmet bey
bülent bey
satılmış bey,
H.Gökhan bey
ilgi ve övgüleriniz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim.

Rıfat bey, mesafeyi sormamın amacı, kullanım sırasında acaba dış kaportaya ısı veriyormu, yada ne kadar ısıtıyor, boya deformesi vs.

Aka' Alıntı:
Rıfat bey, mesafeyi sormamın amacı, kullanım sırasında acaba dış kaportaya ısı veriyormu, yada ne kadar ısıtıyor, boya deformesi vs.
Sn Aka,ben sobayı geçici olarak yaptım.Bacayı camdan çıkartığım zaman soba ile duvar (iç kaporta)arasında 6-7 cm kalıyor ısı duvara zarar veremiyor.Böyle bir sobayı kaportaya sabitleyerek kullanacaksan arkasına ısı geçirmeyen plaka koymak gerekir. Çünkü bu sobalar evlerde duvara sabitlenerek kullanılır.Özellikle araç için üretilmemişlerdir.
özetle:döküm olan ısı kaynağı önde olmakla beraber arka tarafta epeyi ısınıyor.
Selamlar.

Rıfat abi sobayı bir kampta deneme şansın oldu mu? yoksa baharı mı bekliyorsunuz?

Anlaşıldı Rıfat bey, demekki amyant türü bişey kullanıcaz.

drares' Alıntı:
Rıfat abi sobayı bir kampta deneme şansın oldu mu? yoksa baharı mı bekliyorsunuz?
Haşmet, bir kampta deneme şansım olmadı.performansını görmek amacıyla birkaç saat çalıştırdım,iyi sonuç aldım.
Selamlar.

rtulun' Alıntı:
Haşmet, bir kampta deneme şansım olmadı.performansını görmek amacıyla birkaç saat çalıştırdım,iyi sonuç aldım.
Selamlar.

Rıfat abi inşallah denersin havalarda soğuk galiba oralarda bizim buralarda bu sene kar bile yağmadı

sagılar .........takip

Rıfat abi sobanın performansı bahane kamp yapmak şahene ;) :D :D

Dış duş, kullanımda pratik değildi değiştirdim. Su sebil musluğu taktım ,El yüz yıkarken çok rahat ettim.

SAM_3771.JPG

SAM_3772.JPG

Soğuk ve sıcaktan korunmak için camlara izolasyon uyguladım.

SAM_3770.JPG

Birsüredir irtibatta olduğum Akın usta 12v danfoss buzdolabı kompresörünü hazırladığını bildirdi.220v buzdolabımı 12v yaptık.Usta elektronik devreye bir anahtar koydu,isteğe bağlı olarak düşük veya hızlı devirde çalışacak.fan devresine led bağladık buzdolabı çalıştığı zaman led yanmış olacak

SAM_3778.JPG

SAM_3780.JPG

SAM_3782.JPG

Ben de meraklanmaya başlamıştım: Rıfat kardeşimizin epeydir sesi, soluğu çıkmıyor; acep nerelerdedir diye... 1000. mesajıyla dönüş hazırlığındaymış :D

Güle güle kullanın... da o kadar parlak ışık, gecenin bir vakti uykudan uyandırmaz mı? ;D ;D ;D

Rıfat abi 1000. mesajla dalya derken, boş oturmadığını da ortaya koymuşsun. Danfoss motorunun performansını denedin mi? benim karavanda da danfoss motorlu beko buzdolabı kullanılacak, açıkçası performansını merak ediyorum ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR