Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,229

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

yaybek' Alıntı:
Rıfat abi ellerine sağlık çok işlevsel olmuş bundan iyisi şamda kayısı demiş atalar ;D
Teşekkürler Yusuf daha iyisi senin ğibi dostlara olsun.
Bu arada şam kaysısı nasıl birşey acaba. ;D ;D

Karavanla Şam gezisine çıkmış bir kayısı olabilir mi? ;D ;D ;D

Rıfat Bey kusura bakmayın sizin konu biraz amacı dışına çıkıyor ama,bir internet sitesinden öğrendiğime göre bu kayısı çeşidinin Şam ile bir ilgisi meğer yokmuş. hatta aslında Şam ege bölgemizde bir şehirmişte bugüne kadar kimsenin haberi olmamış belkide. :D

işte şam kayısısının özellikleri:
Şam Kayısı Fidanı
Çeşit Özellikleri :
Ege bölgesinin erkenci sofralık kayısı çeşididir. Ağaçları dik şekilli olup zayıf gelişir. Ağaç verimi orta düzeydedir. Meyve şekli yuvarlak, 25-35 g ağırlığında, karın çizgisi belirgin ve simetriktir. Meyve kabuk (L67.33 a+12.46 b+38.90) ve et rengi sarı, meyve yumuşak dokulu ve az tatlıdır. Çekirdekleri iri, 2.2-2.8 g ağırlığında, acı ve meyve etine yapışık değildir. SÇKM miktarı % 12-15, pH 3.2-3.8 ve toplam asitlik 1.2-1.8'dir. Malatya şartlarında Haziran sonu-Temmuz başında olgunlaşır.

Mahmut bey,ansiklopedik bilgiler için teşekkürler.

Rıfat Bey; panelvanın karavana dönüşümünü merakla, zevkle, ağzımın suyu akarak ve zaman zaman kendimi sizin yerinize koyarak okudum. emeğinizin karşılığı çıktı ortaya. Allah kazasız - belasız ve cezasız huzur dolu kullanımlar nasip etsin. bende ankaradayım ve sizlerle tanışmak isterim. belki çorbada tuzumda olur ne de olsa elim tornavida tutar. karavanınız hayırlı olsun.

abolgi' Alıntı:
Rıfat Bey; panelvanın karavana dönüşümünü merakla, zevkle, ağzımın suyu akarak ve zaman zaman kendimi sizin yerinize koyarak okudum. emeğinizin karşılığı çıktı ortaya. Allah kazasız - belasız ve cezasız huzur dolu kullanımlar nasip etsin. bende ankaradayım ve sizlerle tanışmak isterim. belki çorbada tuzumda olur ne de olsa elim tornavida tutar. karavanınız hayırlı olsun.
Ahmet bey,içten temennileriniz için teşekkürler.Ben batıkentte ikamet etmekteyim,sizinle tanışmaktan mutlu olurum.TLF-0532 7363047
selamlar.

Tente için elimdeki boruları kullanarak teleskopik ayaklar yapıyordum.Üç kademede 4 metre kadar açılıyor olacaktı.boruların kilitleme sistemini nasıl yapayım diye düşünürken,arkadaşımız Leventin aldığı kırmızı teleskopik ayakların aynısını buldum ve aldım(benim çalışmam yedek olarak bekleyecek)

SAM_3042.JPG

Ayakların açılıp kapatılırken dönme hareketini yapabilmesi gerekiyor.Kancaları vidalı yaparak sorunu hallettim.

SAM_3047.JPG

SAM_3049.JPG

Ayakların alt kısmına çadır çivisinden hareketli kanca yaptım.

SAM_3050.JPG

SAM_3053.JPG

Karavanın alttan saçağına bir delik açıp kilitli kancalardan taktım.

SAM_3054.JPG

SAM_3055.JPG

Ve kare kare tente ayaklarının karavana montajı.

SAM_3056.JPG

SAM_3057.JPG

SAM_3058.JPG

SAM_3059.JPG

SAM_3060.JPG

Tente ile uğraşırken Nihat abi geldi ,imalat süreci için fikir cimnastiği yaptık.

SAM_3061.JPG

SAM_3064.JPG

SAM_3065.JPG

Rıfat bey
Çok güzel oluyor , hem de pratik.
Ellerine saglık.

Atelyesınden evin içlerine taşan sadece kendım sanıyor ve birileri geldiginde de oldukca sıkıntıya düşüyordum.
İçim baya bir rahatladı valla. :D ;D

valla Rıfat ağbi ''yiğidi öldür hakkını yeme ''demişler, seninki benim yaptığımdan daha pratik olmuş, ellerine sağlık, çözüm..... müthiş derecede pratik ucuz ve kullanışlı olmuş,
güle güle kullan, selamlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR