Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)
aslanahmet' Alıntı:
Rıfat Bey tente gerçekten güzel olmuş. Kapalı hali de açık hali de çok zarif duruyor. Elinize sağlık. Güle güle kullanın.
Hakan bey çok teşekkürler.Selamlar.
orbay74' Alıntı:
Rıfat bey ın yaptıgı tenteyı daha onceleri zıhnımde tasarladıgımda dört köşeli profılden aynen one gelecek bolumu tente çışı olarak yarıp içine torsiyonlu doner merdane yardımı ile tente yapabılme olanagı var diye dğşğnmüştüm . Rıfat beyın urettıgı tenteyı merakla izlıyor verebilecegı müsbet - menfi yorumunu beklemekteyım . Bir yerlerden reduktorlu motor bıle edinip kenara koymuştum . Acaba üç metre enınde su gecirmeyen ince yapılı tente bulabılırmıyım bilmiyorum. Bunlar daha ilerıdekı ugraşlarım. Müsbet yorumlar bekliyorum sanırım aksamalarıda Rıfat bey bizlere bıldirirse çare üretmeye hep birlikte çalışırız.
Kolaygelsın. selamlar.
Mehmet bey sizlerede kolay gelsin.
Piyasada satılan her türlü tenteden haberdarım.Elbette çok güzel tenteler var fakat fiyatlarının ne olduğu herkesçe malum.Ayrıca yapabileceğim ne varsa yapmak beni mutlu ediyor.
Tenteyi yaparken karavanın bir parçası gibi görünsün istedim.Malum bizim araçlar yumurta gibi hiçbir yeri düz değil.
Karavanın tavan uzunluğu kadar tenteyi uzun tuttum(karavanın parçasıymış görüntüsünü verdi).Satılan tenteler karavanıma ya uzun ya kısa kalıyordu.
Hazır tentelerin ağırlığı bana göre fazlaydı.
hazır tentedeki brandayı ayakta tutan kolların tam açıldığında ağırlıktan veya rüzgardan karavana zarar vereceğini düşündüm. Bu hasarları önlemek için tentenin altına dikey ayaklar(ağırlık hasarını giderir) koymak ,yere iplerle sabitlemek lazım(rüzgar hasarını giderir).
Benim yaptığım tentede(hala bitmedi) ayakları karavanın alt eteğine taktığım zaman branda ayakta duracak.Rüzgarlı veya uzun konaklamalarda yere sabitlenecek.Herşeye rağmen rüzgarın yapacağı, brandayı alıp karavanın üstüne atmak olacaktır.sabit kollar olmadığı için karavanın tavan kaportası hasar görmeyecektir.
Benim tentenin kusuru (omnistora göre) ithal brandasının olmayışıdır.400 tl
Kirpiye yavrusu pamuk gibi görünürmüş,benimkide o hesap. ;D ;D ;D