Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,229
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

güngör' Alıntı:
Levent karavanını el emeği göz nuru ile yaptın,son operasyonuda Rifat beyin imalatından
kopyalamanı öneriyorum. Eminim bunuda en güzel şekilde yaparsın.
Selamlar.

aslında gönlüm omnitor tente ama duygusal nedenlerden dolayı bu aralar imkansız,
yoğun bir şekilde proje çalışmaları yapıyorum, her şeyden faydalanıp ortaya güzel ve kullanışlı birşeyler çıkarmaya çalışacağım,
selamlar

Etiketler

Rıfat Bey tente gerçekten güzel olmuş. Kapalı hali de açık hali de çok zarif duruyor. Elinize sağlık. Güle güle kullanın.

Rıfat bey ın yaptıgı tenteyı daha onceleri zıhnımde tasarladıgımda dört köşeli profılden aynen one gelecek bolumu tente çışı olarak yarıp içine torsiyonlu doner merdane yardımı ile tente yapabılme olanagı var diye dğşğnmüştüm . Rıfat beyın urettıgı tenteyı merakla izlıyor verebilecegı müsbet - menfi yorumunu beklemekteyım . Bir yerlerden reduktorlu motor bıle edinip kenara koymuştum . Acaba üç metre enınde su gecirmeyen ince yapılı tente bulabılırmıyım bilmiyorum. Bunlar daha ilerıdekı ugraşlarım. Müsbet yorumlar bekliyorum sanırım aksamalarıda Rıfat bey bizlere bıldirirse çare üretmeye hep birlikte çalışırız.
Kolaygelsın. selamlar.

Aklında tente sahibi olmayı düşünenlere bir fikir vereyim, bence tentenin gerçek amacı acil ve hızlı hizmet verebilmesi, sabitleme imkan olmayan ortamlarda işlem yapabilmesi için mafsal kolları sayesinde kendi kendine ayakta durabilmesi...
Eğer tentenin mafsal kollarıyla kendi kendine açık durabilmesi avantajı sizin için gerekli deyilse, böyle bir ihtiyaç hissetmiyorsanız, ben tenteyi önüne ayak koyup iple gerdiririm diyorsanız, Sarma kutularının küçüklüğü ile avantaj olabilecek, Rifat arkadaş gibi, elinden fazla iş gelmeyenlere pratik uygulama imkanı verebilen, tente enine bağlı olmak şartıyla, 2-3-4 mt boyunda, sarma kutuları 6x6, 7x7, 8x8, 10x10 cm gibi ölçülerde çek-bırak sistemiyle ve uzaktan kumandalı motorlu sistemle çalışan, fiyatları 2x2 mt çek-bırak olanı 80TL den 4x3mt motorlu olanı 650TL vede markalarına göre fiyat farkıda olan, asıl amacı "Projeksiyon perdesi" olan, belki orjinal beziyle bile kullanabileceğimiz veya bezini değiştirerek kullanabileceğimiz, ürünlerde var, hatta istediğiniz ölçüde ve önceden götüreceğiniz bezi kullanarak imalatınıda yapanlar var.... Bilginize...

projeksiyon_perdesi_7.jpg

Kendiliğinden ayakta duran Yabancı veya yerli tentelerin Rüzgar ve fırtınalarda ne hale geldiğini gördüm.
Hatta bırakıp giden karavancıların onmistor tentelerini çok topladık.
Rıfat çok kibar pratik ,arabaya dizaynı çok uygun bir tente yapmış.
Yabancıda dahil şu an en kullanışlı tente .
En kısa zamanda banada yapacağız.

atiladi' Alıntı:
Rifat arkadaş gibi elinden fazla iş gelmeyenlere pratik uygulama imkanı verebilen,

bu cümle yanlış yazılmış Atilla ağbi :smiley:, Rıfat ağbinin elinden her iş gelir, tanıyan bilir :smiley:

orbay74' Alıntı:
Rıfat bey ın yaptıgı tenteyı daha onceleri zıhnımde tasarladıgımda dört köşeli profılden aynen one gelecek bolumu tente çışı olarak yarıp içine torsiyonlu doner merdane yardımı ile tente yapabılme olanagı var diye dğşğnmüştüm .

Mehmet ağbi aynı şeyi düşünüyorum, bakalım becerebilirmiyiz, Rıfat ağbi sonuca gitsin bizede ilham verir,
1.plan ben tente sargısını kutu içinde çalışacak şekilde monte edeceğim, araca alttan bağlı ayakları ile açıp kapatmayı hedefliyorum, bu ayakları istediğinde çıkarıp tentenin genişliğini uzatmakda mümkün olacak

2.plan bu kutunun içine uzatma ayaklarınıda yerleştirmek

Levent, cümle doğru virgüle dikkat..Rifatın elinden nelerin geldiğini hepimiz biliyoruz...

cümlenin anlamı herkesin elinden biraz iş gelir, ama Rifat arkadaş kadar gelmeyebilir, onun için cümle..."Rifat arkadaş gibi, elinden iş gelmeyenler lafı doğrudur...Sadece "gib"i yerine "kadar" kullanılabilirdi..

aslanahmet' Alıntı:
Rıfat Bey tente gerçekten güzel olmuş. Kapalı hali de açık hali de çok zarif duruyor. Elinize sağlık. Güle güle kullanın.
Hakan bey çok teşekkürler.Selamlar.
orbay74' Alıntı:
Rıfat bey ın yaptıgı tenteyı daha onceleri zıhnımde tasarladıgımda dört köşeli profılden aynen one gelecek bolumu tente çışı olarak yarıp içine torsiyonlu doner merdane yardımı ile tente yapabılme olanagı var diye dğşğnmüştüm . Rıfat beyın urettıgı tenteyı merakla izlıyor verebilecegı müsbet - menfi yorumunu beklemekteyım . Bir yerlerden reduktorlu motor bıle edinip kenara koymuştum . Acaba üç metre enınde su gecirmeyen ince yapılı tente bulabılırmıyım bilmiyorum. Bunlar daha ilerıdekı ugraşlarım. Müsbet yorumlar bekliyorum sanırım aksamalarıda Rıfat bey bizlere bıldirirse çare üretmeye hep birlikte çalışırız.
Kolaygelsın. selamlar.
Mehmet bey sizlerede kolay gelsin.
Piyasada satılan her türlü tenteden haberdarım.Elbette çok güzel tenteler var fakat fiyatlarının ne olduğu herkesçe malum.Ayrıca yapabileceğim ne varsa yapmak beni mutlu ediyor.
Tenteyi yaparken karavanın bir parçası gibi görünsün istedim.Malum bizim araçlar yumurta gibi hiçbir yeri düz değil.
Karavanın tavan uzunluğu kadar tenteyi uzun tuttum(karavanın parçasıymış görüntüsünü verdi).Satılan tenteler karavanıma ya uzun ya kısa kalıyordu.
Hazır tentelerin ağırlığı bana göre fazlaydı.
hazır tentedeki brandayı ayakta tutan kolların tam açıldığında ağırlıktan veya rüzgardan karavana zarar vereceğini düşündüm. Bu hasarları önlemek için tentenin altına dikey ayaklar(ağırlık hasarını giderir) koymak ,yere iplerle sabitlemek lazım(rüzgar hasarını giderir).
Benim yaptığım tentede(hala bitmedi) ayakları karavanın alt eteğine taktığım zaman branda ayakta duracak.Rüzgarlı veya uzun konaklamalarda yere sabitlenecek.Herşeye rağmen rüzgarın yapacağı, brandayı alıp karavanın üstüne atmak olacaktır.sabit kollar olmadığı için karavanın tavan kaportası hasar görmeyecektir.
Benim tentenin kusuru (omnistora göre) ithal brandasının olmayışıdır.400 tl ;)
Kirpiye yavrusu pamuk gibi görünürmüş,benimkide o hesap. ;D ;D ;D

buralpdi' Alıntı:
Mehmet ağbi aynı şeyi düşünüyorum, bakalım becerebilirmiyiz, Rıfat ağbi sonuca gitsin bizede ilham verir,
1.plan ben tente sargısını kutu içinde çalışacak şekilde monte edeceğim, araca alttan bağlı ayakları ile açıp kapatmayı hedefliyorum, bu ayakları istediğinde çıkarıp tentenin genişliğini uzatmakda mümkün olacak

2.plan bu kutunun içine uzatma ayaklarınıda yerleştirmek
3.plan uzatma ayaklarının içinede iki yay birkaçmetre çelik tel al sana omnistor. :D

" Kirpiye yavrusu pamuk gibi görünürmüş,benimkide o hesap"
Yok vallahi öyle değil, bende sizi baştan beri izlememe rağmen hala kafamda tente konusunu netleştirebilmiş değilim, ama kriterlerinizi okuyunca ne kadar ince hesaplar yaptığıızı anlıyorum, sonu hayırlı bitsin diyorum.

Rıfat beyin çözümü elbetteki kullanışlı ve belirtildiği üzere tente metal ayaklarıyla araca sabitlendiğinde daha da pratik olacağı kesin. ancak ben Atilla abinin alternatifini de şimdiden kafama yazmış vaziyetteyim. sonuçları merakla bekliyorum.

Rıfat bey. Aslında aynı şeylerı duşunerek kısa yol ve ekonomık malıyet ve de hem estetık hem saglamlık açısından dızaynınızı olumlu ve guzel bulmuştum . İnsan aynı şekılde zıhınde imalat yapıp da bir benzerı düşünce ve çalışma gorunce heyecanlanıyor. ben de bu heyecanla tatbikine koyulmadıgım düşüncemın bır benzerını uygulamaya koyuldugunu gordugu zaman diyorum ki ; "Ben fazla da absüd düşünmemişim " kendı-kendıme. Ben tek fatk olarak , kasa zemınım duzgun geometrik oluşu sebebi ıle montajında eh birazda orjınaline benzesin istemiyle köşelı aliminyum profıl düşünmüştüm . Sizin baglantıdakı zerafeti ve saglamlıgı takdir etmiştım . (hem hafıf hem saglam , çevresıne zarar vermeyen) Malum belki ben biraz emniyet ve saglamlık tutkumu abartmış olabılırım . İP ıle dort bir yanını sabıtleyemedıgim bır tenteye guvenebılmem mumkun degıl . Eger yapabilirsem reduktorlu (12V 1 Kg cıvarı) motoru monte edıldıgı yerın arkasına gelecek mutfak dolabının içine yerleştıreceğim. Olmazsa (cekemezse) elle retuktor koyacagım tentenin on bolumunu taşıyan profıl içine de gergi çubuklarını gizleyecegım . Sorunum , en ince en saglam ve su geçirmeyen 3 metre enınde (4 olsa daha iyi olur)bır kumaş bulabılmem Bunun yanında atılla beyın verdigi ornektekı sarmalı tenteleri de bır araştırıp oygunlugu konusunda imkan olasılıgını degerlendırecegım .
Bu arada sanada kolay gelsin Levent. Aynı çözüm Üzerınde 3 kişi kafa yoruyor ve çalışıyorsa elbet biri başaracaktır. Bakalım , saglam ve pratik en onemlisi ekonomik bır tenteyi başarabılırmiyiz . (Ben Ümitliyim)
Selamlar.

Aka' Alıntı:
" Kirpiye yavrusu pamuk gibi görünürmüş,benimkide o hesap"
Yok vallahi öyle değil, bende sizi baştan beri izlememe rağmen hala kafamda tente konusunu netleştirebilmiş değilim, ama kriterlerinizi okuyunca ne kadar ince hesaplar yaptığıızı anlıyorum, sonu hayırlı bitsin diyorum.
Eminim sonu hayırlı olacaktır.Selamlar.

tenteyi başarabılırmiyiz . (Ben Ümitliyim)
Mehmet bey ,istedikten sonra birşeyler mutlaka ortaya çıkıyor. hani bir şarkı vardır< güzel çirkin aramam, yanağında bir beni mutlaka olsun> bizde bir tentemiz olsun derken:
-sağlam olsun,zarif olsun,ekonomik olsun,benim olsun diyoruz. ;) :D
Çok şeymi istiyoruz acaba ;D
Kolaylıklar diliyorum .Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR