Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,231
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

Rıfat yine döktürmüşşün .
Hiç zorlanmadan hazıra konduk ne güzel.
Güle güle kullan .(bugün ses vermedin.)

Etiketler

Rıfat ağbi tente için toplam ne kadar masraf ettin

Aka' Alıntı:
Rıfat bey, bitti demeyin sakın, dış koruma siperliğinide bekliyoruz.
Bitmedi,çalışmalara devam edilecek. :smiley:
zaloğlu' Alıntı:
Rıfat yine döktürmüşşün .
Hiç zorlanmadan hazıra konduk ne güzel.
Güle güle kullan .(bugün ses vermedin.)
Nihat hocam teşekkürler.Birtanede sana yaparız.
Selamlar.

Dikkatimi çeken bir nokta var: Brandayı kapı açıkken sarmaya kalkarsanız, kapının kenarları brandayı yırtabilir. Buna engel olmak için birisinin brandayı kapı hizasından yukarıda tutması, ya da daha kolayı, brandayı sarmadan önce kapıyı kapatmak gerekecek demektir. Unutulduğu takdirde sevimsiz sonuçlar doğurabilecek bir durum. (Benim gibi bir bunakın sıkça yapacağı bir hata :smiley: )

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi tente için toplam ne kadar masraf ettin
Levent işi bitirdikten sonra yazmayı düşünüyordum ama madem sordun:
tente borusu...........20 tl
branda....................90tl
yuvarlak aliminyum.....8 tl (6 metre)
dönen mekanizma takımı bir arkadaşımızın hediyesi.
profiller güneş panelleri için yapılacaktı iki boy aldım 26 tl
vidalar,pullar,rondelalar 5tl
sadece güneşlik kumaş veya daha ucuz branda kullansaydım daha ucuza maledebilirdim.

TA2RX' Alıntı:
Dikkatimi çeken bir nokta var: Brandayı kapı açıkken sarmaya kalkarsanız, kapının kenarları brandayı yırtabilir. Buna engel olmak için birisinin brandayı kapı hizasından yukarıda tutması, ya da daha kolayı, brandayı sarmadan önce kapıyı kapatmak gerekecek demektir. Unutulduğu takdirde sevimsiz sonuçlar doğurabilecek bir durum. (Benim gibi bir bunakın sıkça yapacağı bir hata :smiley: )
Branda yerde serili durumda kapıda açıksa kapatma aşamasında kapıya sürtünüyor. bu sürtünme brandayı yırtacak kadar şiddetli değil.Kaldıki branda kapatılırken tek kişi kapatacak ve branda havada olacak .(çalışmalar bitmedi)
Selamlar.

Rıfat bey biraz daha gayret ile aracıda kendisi yapacak:smiley:)))
Şaka bir yana keyif ile izliyorum elinize sağlık...

Saygılarımla
Rıza

Rıfat beyin neler yarattığını bizzat gördükten sonra aracı da kendisi yapsa hiç şaşmam. :smiley:

branda kapatılırken tek kişi kapatacak ve branda havada olacak .(çalışmalar bitmedi)

Çözümü merakla bekliyorum.

Karavan imalatındaki en önemli eksiklerden bir tanesi tenteydi. Kendi karavanını yapanlar içinde bir-iki kişi sadece bu konuya eğilmişti, ama Rıfat abi tamamen kendi imalatı olan bir tente yaptı. Güzel de olmuş, eline sağlık :smiley: :smiley: :smiley:

Tente konusu, karavanseverleri en çok zorlayan konulardan biri; kuşkusuz üretimi açısından. Bilinen markalar, çok pahalı. Bir tenteye 2000-2500 TL (hatta daha da çok) ödemek, kolay değil. Bu durum, ister istemez bizleri yeni çözümlere itiyor.

Rıfat Beyin çözümünde, maliyet: 150 TL, ağırlık: 10 kg; "bundan iyisi Şam'da kayısı"... :smiley:

Cavid Sezen

marlon' Alıntı:
Rıfat bey biraz daha gayret ile aracıda kendisi yapacak:smiley:)))
Şaka bir yana keyif ile izliyorum elinize sağlık...

Saygılarımla
Rıza
Rıza bey teşekkürler.Aracı bahçede yapmak biraz zorlar. ;D
Selamlar.
TA2RX' Alıntı:
Rıfat beyin neler yarattığını bizzat gördükten sonra aracı da kendisi yapsa hiç şaşmam. :smiley:

Çözümü merakla bekliyorum.
Bende :D
drares' Alıntı:
Karavan imalatındaki en önemli eksiklerden bir tanesi tenteydi. Kendi karavanını yapanlar içinde bir-iki kişi sadece bu konuya eğilmişti, ama Rıfat abi tamamen kendi imalatı olan bir tente yaptı. Güzel de olmuş, eline sağlık :smiley: :smiley: :smiley:
Teşekkürler Haşmet.
gezmen' Alıntı:
Tente konusu, karavanseverleri en çok zorlayan konulardan biri; kuşkusuz üretimi açısından. Bilinen markalar, çok pahalı. Bir tenteye 2000-2500 TL (hatta daha da çok) ödemek, kolay değil. Bu durum, ister istemez bizleri yeni çözümlere itiyor.

Rıfat Beyin çözümünde, maliyet: 150 TL, ağırlık: 10 kg; "bundan iyisi Şam'da kayısı"... :smiley:

Cavid Sezen
Cavit bey teşekkürler. Brandanın ağırlığınıda ilave edelim. ;)

Rıfat abi çook güzel olmuş senin arkadaşın elinde fazla yokmu sarma sisteminden ;) :D ;D

arkadaşlar ucuz tente bauhaus'da var, açıkça Atilla-Ömer ağbinin tentesini canlı görünce benimde aklımda zihni sinir projeleri artmaya başladı, 2000-2500tl omnistör tente almak yerine 260tl+10 taksit bu tenteyi alıp modifiye edebilirmiyiz diye düşünüyorum, bu tenteye kutu yapıp görüntüyüde düzeltebiliriz diye düşünüyorum
Rıfat ağbiye ne kadar masraf tuttu diye sormamın nedeni bu,
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/5609

Levent karavanını el emeği göz nuru ile yaptın,son operasyonuda Rifat beyin imalatından
kopyalamanı öneriyorum. Eminim bunuda en güzel şekilde yaparsın.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR