Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,453
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

atiladi' Alıntı:
Haldun, otomotiv sektörünün kalbinde yaşıyorsun, ne işin var kalıpla fiberle.... Kamyonlara tırlara galvaniz, paslanmaz veya alüminyundan yakıt deposu yapan bir atölye bul yaptır, ben istanbulda 3 ay önce paslanmazdan olanına 250 TL fiyat almıştım, kredikartı kabul etmedi peşin istedi ben ısrar edince, seni malzemeciye götüreyim, sen paslanmaz malzemeyi kredi kartıyla al ben 125 TL'ye kaynağını yapayım dedi...

Abi,

Deponun şekli normalin dışı, düzgün keskin hatlar yok...
Metalle paslanmazla yapılmaz diye düşünmüştüm...

Etiketler

Paslanmazın kılosu 11-12 tl dıye bılıyorum. argon ıle nasıl basa cıkacaklar bılmıyorum , sert lehım (gumuş kaynagı) duşunulrbılır.
Fiyatını normal gıbı goruyorum. Hem esnaf deılsınız , hem bır tanecık yaptıracaksınız , hem de standartı olmayan ozel ıstek . Ne yazıkkı bu kadar dezavantaj la naz ını kırmayı becerıp yaptırabılıyorsunuz ya . Helal olsun sıze demek gerekır :D

rtulun' Alıntı:
atilla,yaptığım araştırmada 175 tl ile 650tl aralığında fiyat aldım.sac kalınlığı artıkça fiyat artıyor.yaptıracağım depo olçüsü:175*50*14 şeklide dikdörtgen kutu şeklinde.özel birşey, girinti çıkıntı
istersen ya yapamayız diyorlar yada anasının kamburunu istiyorlar.
bugün ulus sobacılar çarşısında bir usta ile anlaşıp siparişi verdim.0.80 lik paslanmaz, argon kaynak fiyat:200tl.
hafta içinde depoyu alacağım.fotolarını eklerim.

[sub] [/sub]
Rıfat bey hayırlı olsun depo. Sonunda sobacılarda halledebildin demek. Bülent ustanın verdiği adres olmadımı çokmu istedi acaba ?

Yapıldığı sac paslanmasa bile kaynak yapılan kenar ve köşelerdeki kaynaklar içerden paslanmaz mı?

yugun' Alıntı:
Yapıldığı sac paslanmasa bile kaynak yapılan kenar ve köşelerdeki kaynaklar içerden paslanmaz mı?

Bana paslanacağını söylediler...
O yüzden fibere yöneldim ama bu seferde kalıbı çıkaracak yok...
Lakin eski anadollardan kesilen/kalan büyük parçalardan ekleyip yapıştırıp yaptıklarını belirttiler kalıba gerek kalmadan ama ben daha bulamadım öyle bir usta... :-\

Koli mukavvalarını sekıllendırıp kalıp yapılabılıyor. Sonrasında uzerını uç kat sıvama polyester ıle kapladıgınızda gereklı saglamlık oluşuyor. içinde kalan mukavvayı su ıle doldurup çozerek cıkarılabılıyor. Çok kuçuk kırıntılar kala bılıyor. Zaman ıle onlarda çozuluyor.
Ben denedım yaptım ve oldu. :D ;D ;D

Not : paslanmaz sac , kendı turevınden baska metaller ıle kaynak yapılamamakta ancak normal lehım ve sert lehım (gumuuş kaynagı) , kalınlık arttıkca krom elektrot ıle elektrık kaynagı ve argon gazı altında puntalama sıstemı ıle bıçimlendırıldıgını bıldıgımı sanıyorum . Paslanmaz , kaynatıldıktan veya lehımlendıkten sonra kesınlıkle paslanmaz . pas lekesı gıbı gorunen renklenme , karısımın kalıtesınden oluşuyor olabılır.

Arkadaşlar argon kaynağı gaz altı kaynağıdır (argon gazı) ve cr-ni tel kullanılarak yapılır Dolayısı ile krom tel kullanıldığında paslanma olmaz.

Teşekkürler bilgi için,
Peki normal elektrik ark kaynakları için crni özlü elektrodlar var mı?
Yani argon gazı crni kaynak yapabilmek için şart mı?

Normalde piyasada daha ucuz olan 304 kalite çelik kullanılıyor ve uzun vadede paslanma riski olabilır. Ama bunun yerine sertifikalı 316 kalite çelik kullanırsanız ömür boyu paslanmaz. Yanlış hatırlamıyorsam denizin dibinde tuzlu suda iki yüz yıl garanti veriyorlar.

yugun' Alıntı:
Teşekkürler bilgi için,
Peki normal elektrik ark kaynakları için crni özlü elektrodlar var mı?
Yani argon gazı crni kaynak yapabilmek için şart mı?
Cr-Ni elektrotlarda mevcuttur normal ark kaynak makinalarında kullanılabilir. Fakat argon kaynagı ile yapıldığında oksijen kaynağı gibi güzel bir kaynak dikişi elde etmek helede ustasının elinde ise daha kolaydır. İnce malzemelerde kullanımıda nispeten daha uygundur. Argon kaynağı neticesinde curuf pek oluşmaz dolayısı ile sızdırmazlık daha iyi sağlanabilir.
Kaynak sonrası dikiş biraz renkli olsada özel solusyonu ile (asitli) silindiğinde pırıl pırıl çıkar ve bir daha paslanmaz.

orbay74' Alıntı:
Paslanmazın kılosu 11-12 tl dıye bılıyorum. argon ıle nasıl basa cıkacaklar bılmıyorum , sert lehım (gumuş kaynagı) duşunulrbılır.
Fiyatını normal gıbı goruyorum. Hem esnaf deılsınız , hem bır tanecık yaptıracaksınız , hem de standartı olmayan ozel ıstek . Ne yazıkkı bu kadar dezavantaj la naz ını kırmayı becerıp yaptırabılıyorsunuz ya . Helal olsun sıze demek gerekır :D
centilmen' Alıntı:
[sub] [/sub]
Rıfat bey hayırlı olsun depo. Sonunda sobacılarda halledebildin demek. Bülent ustanın verdiği adres olmadımı çokmu istedi acaba ?
ümit bey,bülent ustanın verdigi adres yüksek fiyat istedi
mehmet bey,esnafın durumu içaçıcı değil lakin zararınıda benden çıkarmaya çalışması adil değil. ;D ;D
anlaştığım usta cazibeme dayanamayıp he dedi. ;D
şaka bir yana usta yakında işi bırakacağını ,dükkanı kapatacağını,işlerin çok kötü olduğundan bahsetti.

Gazaltı kaynağının bu avantajlarını biliyorum. Ama şimdilik onu satın almaktansa,
Elektrik kaynağıyla biraz uğraşmayı tercih edeceğim bu aşamaya geldiğimde
eğer paslanmaz çelik bir depo yapmayı düşünürsem,
burada verilen bilgiler benim de işime yarayacak.
Tekrar teşekkürler,

ilker 72' Alıntı:
Normalde piyasada daha ucuz olan 304 kalite çelik kullanılıyor ve uzun vadede paslanma riski olabilır. Ama bunun yerine sertifikalı 316 kalite çelik kullanırsanız ömür boyu paslanmaz. Yanlış hatırlamıyorsam denizin dibinde tuzlu suda iki yüz yıl garanti veriyorlar.
kullanılan paslanmazın kalitesiz olup olmadığını mıknatıs ile anlamak mümkün.mıknatıs yapışıyorsa kalitesiz paslanmazdır.ayrıca sacın bir yüzü parlak ise kalitesiz olanıdır.
araştırırken bunları öğrendim. ustaların yalancısıyım.

Benim bahsettiğim paslanmazın kalitesidir yani mıknatıs bunları tutmaz ama kendi içlerinde sınıf sınıf ayrılmıştır zaten mıknats tutanlara paslanmaz çelik demek yanlış olur demirdir yada krom kaplamadır,

bilgi akışı için bütün dostlara teşekkür ediyorum.

Haldun hocam sana en yakın marangoza giderek 8mm malzemeden alta uygun kutu yaptır, sonra bunu polyestercide kaplattır,
(işi olmayan bir arkadaşa denk gelirsen can sıkıntısından istediğin gibi uğraşır)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR