Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,447
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi bu bidonları nereye yerleştireceksin
levent, bidonların ölçüsü: 28*25*38 dir. aracın altındaki iki şase arası 40cm olduğu için şase aralığına rahatlıkla oturuyor.montajlı hali ile deponun zemine uaklığı 26cm olacak.aracın önü 20cm
arkası 22cm zemine en yakın noktası. dolayısıile bidonlar yükseklik olarak kurtarıyorlar.
bu ölçülerde bidon kulandığımızda aracın altında hiçbir şeye dokunmuyor orijinalliği bozmuyoruz.
örneğin:el freni teline dokunmuyoruz,eksozu tutan metale dokunmuyoruz,hidrolik borusuna dokunmuyoruz.
faydaları:delinmesi halinde değiştirmesi kolay,değiştirinceye kadar bir eksikle yola devam edilebilir olması,ekonomik ve kendi imalatım oluşu.
zararları:ıncık cıncık işlerinin çok olması,bidonları iyi izole etmezsen tekerlerden fırlayan taşların hasar vermesi,çok soğuk havalarda içinde kalan suyun bidona zarar verebilme ihtimali ve aklıma gelmeyenler.

ilavelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Etiketler

rıfat bende merakla bidonları nereye koyacağını bekliyorum, aracın içine koyacaksan, mutfak atık suyu için sorun yok ama duşun zemine sıfır seviyesindeki atık suyu nasıl bidona dolacak merakla bekliyoruz...

grjet' Alıntı:
Rıfat bey bu bidonlar altta olursa çokyer kaplar gibi üste olmaz herhalde.. :D kolay gelsin
ramazan bey,aracın altında yeterince yer var. levent beye yazdığım iletide ayrıntılarını yazmıştım.sizlerdende haberler bekliyoruz.

Bidonları şasedeki aralığa ikisini el freni telinin sağına ikisini telin soluna montajlayacağınızı anlamış olduk, tek sorun gibi görünen, depoların aşağıya biraz fazla sarkması, tabandan 25 cm'lik depo bile dışarıdan bakınca depo sarkması görünüyor, seninki bağlantı laması ile yaklaşık 30 cm sarkacak, depoları siyah renge boyarsan sarkmadan dolayı mavi mavi görüntüsüne engel olabilirsin...

Sase alt görüntü.jpg

atiladi' Alıntı:
rıfat bende merakla bidonları nereye koyacağını bekliyorum, aracın içine koyacaksan, mutfak atık suyu için sorun yok ama duşun zemine sıfır seviyesindeki atık suyu nasıl bidona dolacak merakla bekliyoruz...
atilla,çizimde yeterince açıklayıcı olamadığım için bir fikir karışıklığına sebep oldum.çizimde aracın altını ve üstünü ayıran çizğiyi belirtseydim daha net anlaşılırdı.

atiladi' Alıntı:
Bidonları şasedeki aralığa ikisini el freni telinin sağına ikisini telin soluna montajlayacağınızı anlamış olduk, tek sorun gibi görünen, depoların aşağıya biraz fazla sarkması, tabandan 25 cm'lik depo bile dışarıdan bakınca depo sarkması görünüyor, seninki bağlantı laması ile yaklaşık 30 cm sarkacak, depoları siyah renge boyarsan sarkmadan dolayı mavi mavi görüntüsüne engel olabilirsin...
atilla,bidonları çapmalara karşı izole edeceğim.sonrasında siyah boya güzel olacak.teşekkürler.
sarkmayı daha fazla yapmamak için bidonları şaseye çelik şerit bantla bağlamayı düşünüyorum umarım becerebilirim.

Rıfat ağbi bu sobaları kaçırma imkanın varsa al,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46602.new#top

buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi bu sobaları kaçırma imkanın varsa al,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46602.new#top
levent,ilgin için çok teşekkürler.ısınma konusunu şuan düşünmüyorum.bu aralar su depoları sırada.atık su bitti gibi.kullanım deposu için biraz araştırma yaptım.çelik sacdan yaptıracağım.kesinleşince daha ayrıntılı bilgi veririm.

Benim araç kısa şase olduğundan tam bu noktada fren telinin üçgeni geliyor... :'(
Dolayısıyla kalıp çıkartıp fiberden depo yaptırmam lazım...
Henüz yapana rastlamadım, fiberciler kalıp yapmıyor ne yazık ki... :'(

Sase alt görüntü.jpg

taiga' Alıntı:
Benim araç kısa şase olduğundan tam bu noktada fren telinin üçgeni geliyor... :'(
Dolayısıyla kalıp çıkartıp fiberden depo yaptırmam lazım...
Henüz yapana rastlamadım, fiberciler kalıp yapmıyor ne yazık ki... :'(
haldun bey,haklısınız kimse küçük ince işlerle uğraşmak istemiyorlar.ben bidonlar ile yapacağım.sonuçtan memnun kalmazsam buralpdi ve yaybek arkadaşlarımızın yaptığı gibi ahşaptan
kalıp yaparak depo yapmayı düşünüyorum.sizede kolaylıklar diliyorum.

Haldun, otomotiv sektörünün kalbinde yaşıyorsun, ne işin var kalıpla fiberle.... Kamyonlara tırlara galvaniz, paslanmaz veya alüminyundan yakıt deposu yapan bir atölye bul yaptır, ben istanbulda 3 ay önce paslanmazdan olanına 250 TL fiyat almıştım, kredikartı kabul etmedi peşin istedi ben ısrar edince, seni malzemeciye götüreyim, sen paslanmaz malzemeyi kredi kartıyla al ben 125 TL'ye kaynağını yapayım dedi...

atiladi' Alıntı:
Haldun, otomotiv sektörünün kalbinde yaşıyorsun, ne işin var kalıpla fiberle.... Kamyonlara tırlara galvaniz, paslanmaz veya alüminyundan yakıt deposu yapan bir atölye bul yaptır, ben istanbulda 3 ay önce paslanmazdan olanına 250 TL fiyat almıştım, kredikartı kabul etmedi peşin istedi ben ısrar edince, seni malzemeciye götüreyim, sen paslanmaz malzemeyi kredi kartıyla al ben 125 TL'ye kaynağını yapayım dedi...
atilla,yaptığım araştırmada 175 tl ile 650tl aralığında fiyat aldım.sac kalınlığı artıkça fiyat artıyor.yaptıracağım depo olçüsü:175*50*14 şeklide dikdörtgen kutu şeklinde.özel birşey, girinti çıkıntı
istersen ya yapamayız diyorlar yada anasının kamburunu istiyorlar.
bugün ulus sobacılar çarşısında bir usta ile anlaşıp siparişi verdim.0.80 lik paslanmaz, argon kaynak fiyat:200tl.
hafta içinde depoyu alacağım.fotolarını eklerim.

gemiadami' Alıntı:
Belki faydası olur tank aramanıza. Jeneratör gruplarının altında yakıt tankları vardır ve yassı olurlar çok kullanışlıdırlar belki uyarlanabilir.
http://www.aksa.com.tr/DieselGeneratorProductDetail.aspx?Id=1108
coşkun bey,özel olarak hertürlü depoyu yaptırmak mümkün.buradaki arayışımızın nedeni daha yakışıklısını bulmak ;D

Rıfat, fiyat ve işciliklerin keyfe kederliği konusunda haklısın, ben 15 yıllık kaportacı arkadaşlarımın çevre imkanlarını kullanarak fiyat konusunda ve incik boncuk işler konusunda sorunlarımı çözüyorum, arkaşımla gittiğim kaynakcıya ben yanlız gitsem dediğim gibi uçuk rakamlar çıkabiliyor..Tek bir yerden fiyat almak yerine işin doğru adresini bulmak lazım...iki sene önce kullandığım mazdaya uygun çeki demiri bulamayıp, hurdacıdan bir topuz alıp argon kaynakcısında, metrelerce argon kaynağına 25 TL para ödeyerek bir sürü küçük parçayı birbirine kaynatarak, mazdaya uygun çeki demirini baştan yaratmıştık..Fiyatlar konusu insanın biraz çevresi ile alakalı bir mesele...

çevren varsa neala
elinden geldiğince kendin yapacaksın
paşa paşa yaptıracaksın
başka şıkkı yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri