Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,202
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

rıfat abi kolay gelsin yolun başındasınız ama bitiğinde güzel olacağına eminim.

Etiketler

tanerefe' Alıntı:
rıfat abi kolay gelsin yolun başındasınız ama bitiğinde güzel olacağına eminim.
sağolasın taner,umarım biter.

Aracı cok ıyı tanımamam ıle bırlıkte , ızledıgım bır belgesel de yapılan carpısma testlerınde yolcu bolumunun korunması amacı ıle bazı bolgelerın darbelerı absorbe etmesı ve sıkısmaların engellenmesı amacı ıle bosluklar ve zayııf noktalar ıle dızayn edıldıgını gormuştum. Sadece "acaba" yorumu olarak yazdım. Yıne de endışelenmenız gerekmeyebılır . Aracınız uretılırken mutlaka testten gecmış olmalı.
Gule gule kullanıın.

orbay74' Alıntı:
Aracı cok ıyı tanımamam ıle bırlıkte , ızledıgım bır belgesel de yapılan carpısma testlerınde yolcu bolumunun korunması amacı ıle bazı bolgelerın darbelerı absorbe etmesı ve sıkısmaların engellenmesı amacı ıle bosluklar ve zayııf noktalar ıle dızayn edıldıgını gormuştum. Sadece "acaba" yorumu olarak yazdım. Yıne de endışelenmenız gerekmeyebılır . Aracınız uretılırken mutlaka testten gecmış olmalı.
Gule gule kullanıın.
mehmet bey,yorumunuz için çok teşekkürler.

daha önce tabana döşenmiş kaplamayı söktüm.iyiki sökmüşüm ,bazı yerlerden su alıp medefe çürümüş.

SAM_0298.jpg

SAM_0299.jpg

SAM_0302.jpg

Rıfat ağbi neden ve nereden su almış bunu mutlaka tespit et sonra mobilyalarında aynı şekilde zarar görebilir erkenden tedbir al,
iyiki kaldırmışsın ıslak mdf koku ve böcek yapar

eski sahibi araç içini hortumla bol yıkamış olabilir mi ?

gemiadami' Alıntı:
eski sahibi araç içini hortumla bol yıkamış olabilir mi ?
yugun' Alıntı:
İyi ki görmüşsünüz bunu,
Selamlar,
buralpdi' Alıntı:
Rıfat ağbi neden ve nereden su almış bunu mutlaka tespit et sonra mobilyalarında aynı şekilde zarar görebilir erkenden tedbir al,
iyiki kaldırmışsın ıslak mdf koku ve böcek yapar
arkadaşlar tahminimce su kayar kapının fitil aralarından sızmış gibi görünüyor. neyseki aracın tabanında cürüme ya da paslanma yok, bundan sonra yapacağımız mobilyalara zarar vermemsi için çözüm bulmamız lazım.

öncelikle kayar kapının üst fitillere tam oturup oturmadığını, arkasından kapıyı kilitlediğinde her seferinde tam kapanıyormu diye kontrol et, bu kapılar büyük olduğu için çoğunlukla sorunlu oluyor, bazen kapanmış gibi dursada tam oturmuyor, genellikle sol üst tarafı(kapıyı karşınıza aldığınız zaman) açık kalıyor,
benim araçta çok sert kapatmadıkca oturmuyordu ne yaptımsa yumuşatamadım, vernik atarken mecburen fitilleri söktüm, akşam iş bitiminde bir şey farkettim kayar kapım fitil olmayınca çok güzel kapanıyordu, fitil olmadığı için hafifce çekince bile yerine oturuyordu tekrar yerine takacağım zaman fitil oluklarında daha önce sıkılmış mastikleri temizledim fitil saclarının açık kalmış aralarınıda düzeltip tekrar yerine itinalı bir şekilde oturttum, kapım şimdi normale döndü

buralpdi' Alıntı:
öncelikle kayar kapının üst fitillere tam oturup oturmadığını, arkasından kapıyı kilitlediğinde her seferinde tam kapanıyormu diye kontrol et, bu kapılar büyük olduğu için çoğunlukla sorunlu oluyor, bazen kapanmış gibi dursada tam oturmuyor, genellikle sol üst tarafı(kapıyı karşınıza aldığınız zaman) açık kalıyor,
benim araçta çok sert kapatmadıkca oturmuyordu ne yaptımsa yumuşatamadım, vernik atarken mecburen fitilleri söktüm, akşam iş bitiminde bir şey farkettim kayar kapım fitil olmayınca çok güzel kapanıyordu, fitil olmadığı için hafifce çekince bile yerine oturuyordu tekrar yerine takacağım zaman fitil oluklarında daha önce sıkılmış mastikleri temizledim fitil saclarının açık kalmış aralarınıda düzeltip tekrar yerine itinalı bir şekilde oturttum, kapım şimdi normale döndü
levent,kayar kapıyı içeriden kapattığım zaman üstten tam basmadığını net bir şekilde görüyorum.senin tecrübelerinden yararlanıp bir kontrol yapayım.

Rifat, kayar kapının aracın kupasına göre mm bazında bile olsa, biraz dışarıda kalıp kalmadığına dikkat et, kapı kapandığında dışarıda kalıyorsa fitillere basmasına engel oluyor, bunun ayarı, kayar kapının arka üst köşesindeki pime kilitlenen kilidin iki civatasını gevşetip biraz dışa doğru kaydırırsan, kapı kapandığında sistem kayar kapıyı içeri doğru daha fazla çekip fitillerle öpüştürecekdir, kilit kayma noktasının sonunda ise, kupadaki pimi gevşetip içe doğru kaydırabilirsin, bu işlemin ardındada kayar kapının önünde konik yuvalara giren kapı tarafındaki konik çıkıntılarıda dışa doğru kaydırman gerekir, bu yöntem kapının kapandığı zaman bir nebze içeri alınma yöntemidir...
Bu yöntem işe yaramıyorsa, fitiller ezilmekden hacim kaybetmiş bu yüzden kapıya basmıyor diyebiliriz, eğer fitiller sağlamsa değiştirmeye gerek yok, bu sefer yapılması gereken, fitilin kapıyı öptüğü çizgi şeklindeki izi bir kurşun kalemle işaretle, bauhouse gibi marketlerde Tesa ve 3M in yapışkanlı poliüretan pencere bantları var, rulo halinde satılıyor (sünger olanlar deyil) kahve rengi ve beyaz renklerde üç tip formu var, beyazını kullan, P şeklinde, L şeklinde ve lama şeklinde, P ve lama şekillerinden biri açıklığın büyüklüğüne göre uygundur, kayar kapının sacına kapıyı komple veya kısmi dönecek şekilde yapıştırırsan, artık kapı kapatıldığı zaman fitillere kapıdaki yapıştırdığın yeni fitil basacak ve artık açıklık kalmayacak...

KAUCUK-KAPI-PENCERE-IZOLASYON-BANDI.jpg

Atilla ağbi tekrar fitil döşemenin bir anlamı yok, tamamen ayar mevzusu, öncelikle fitilleri söküp boşta iken kapının düz ve rahat kapanıp kapanmadığını kontrol etmek gerekiyor, eğer rahat kapanıyorsa sorun fitillerde, rahat kapanmıyorsa ayar meselesi, kapının sol üstündeki kilit bozuk olup çekmiyordur veya ayar bozukluğu vardır,
Rıfat ağbi kapını yüzeyle düz ve çizgi aralıkları ve genişlikleri aynı olana dek kapıyı ayarlamaya çalış, büyük ihtimalle düzelecektir, kilit yerlerini ve ayar vidalarını bozmadan önce kalemle işaretle, bu işaretlere göre sağa sola mm mm kaydırarak ayar yapmaya çalış

Rifat bey,böyle ince ayar işleri bizim gibi emeklilerin kafa ayarını bozabilir ama sabır gerekiyor.Allah kolaylık versin. :smiley:

Bu bantların belli bir süre sonra yapışkanları özelliğini kaybedip en uçtan açılmaya başlıyor, Gerçi bu süre o süngerden yapılanların deformasyonuyla karşılaştırılamayacak kadar uzun olsa da benim kullanmayı düşündüğüm yerde bana daha iyi bir şeyler lazım,
Acaba küçük vidalar ve pulla sabitlenebilecek ve çok daha kabarık -yani araçların bagaj kapağı lastikleri gibi olan türleri var mı bunların?
Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

yugun' Alıntı:
Bu bantların belli bir süre sonra yapışkanları özelliğini kaybedip en uçtan açılmaya başlıyor, Gerçi bu süre o süngerden yapılanların deformasyonuyla karşılaştırılamayacak kadar uzun olsa da benim kullanmayı düşündüğüm yerde bana daha iyi bir şeyler lazım,
Acaba küçük vidalar ve pulla sabitlenebilecek ve çok daha kabarık -yani araçların bagaj kapağı lastikleri gibi olan türleri var mı bunların?
Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Yücel bey sizin işinizi bu malzemeler görmez, size oto fitili lazım, oto fitillerinin çeşitleri var, seçeceğin fitil çeşidine göre kapak sisteminizi yapmanız lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.