Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rtulun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,000
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,202
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)

buralpdi' Alıntı:
kolay gelsin Rıfat ağbi :smiley:
güzel güzel, çalışmaya başlamışsın, bende merak ediyordum sesin çıkmadı ne zamandır,
fotoğraf yükleyeceğin en iyi zaman sabah saatleri aklında bulunsun, akşam saatlerinde foruma yazı yazmak bile sorun
fotoğrafları 1024*768 boyunta yükleyebiliyorum sadece,daha büyük boyutlarda yükleme yapılamıyor,seninde aklında bulunsun.
biraz önce sağolsun yusuf yardımcı oldu. fotoğraf boyutuyla oynayarak yüklemeyi becerdik.
e bizde ufak ufak çalışıyoruz :smiley: senin taktırdığın sürgülü camın çıkmasını 140 tl ye buldum.normalmidir ?

Etiketler

rtulun' Alıntı:
fotoğrafları 1024*768 boyunta yükleyebiliyorum sadece,daha büyük boyutlarda yükleme yapılamıyor,seninde aklında bulunsun.
biraz önce sağolsun yusuf yardımcı oldu. fotoğraf boyutuyla oynayarak yüklemeyi becerdik.
e bizde ufak ufak çalışıyoruz :smiley: senin taktırdığın sürgülü camın çıkmasını 140 tl ye buldum.normalmidir ?

sağlamsa hemen al ben 350tl verdim tekine (montaj dahil)

Rıfat abi kolay gelsin çalışma başlamış artık Allah tamamına erdirsin,Yakup abiyide sizin vesilenizle görmüş olduk,Yakup abi ile 2 yıldır telefonla ara sıra görüşüyoruz karavan konusunda çok deneğimli bir abimiz bu bilgi birikimini foruma yazarak paylaşmasını rica ediyoruz.

Ben de bu bölümü yeni gördüm,başlangıç gayet güzel, zira kendiniz yapıyorsunuz. Bu şekilde devam ederse sizden de çok şey öğreneceğiz.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

yaybek' Alıntı:
Rıfat abi kolay gelsin çalışma başlamış artık Allah tamamına erdirsin,Yakup abiyide sizin vesilenizle görmüş olduk,Yakup abi ile 2 yıldır telefonla ara sıra görüşüyoruz karavan konusunda çok deneğimli bir abimiz bu bilgi birikimini foruma yazarak paylaşmasını rica ediyoruz.
yakup beyle oturup karavan muhabbetine başladık,çayımızı içtik.sorularımla bunalttım kendilerini.yakınımda tecrübeli bir karavancının olması güzel.
umarım tecrübelerini forumada aktarır.
derindeniz1' Alıntı:
Ben de bu bölümü yeni gördüm,başlangıç gayet güzel, zira kendiniz yapıyorsunuz. Bu şekilde devam ederse sizden de çok şey öğreneceğiz.

İzmir'den selamlar, sevgiler.
sn derindeniz1 ,bu işe başlamadan furumdaki sayfaları oldukça karıştırdım ve hala dönüp dönüp okuyorum.karavanımı yapma aşamasında forumdaki arkadaşlara benimde birnebze faydam
olursa ne mutlu bana. sağlıkla kalınız.

sürücü koltuğuna devam

SAM_0117.jpg

SAM_0118.jpg

hemen hemen bitmek üzere.
180 derecelik dönüşte koltuğun sırtı direksiyona çarpıyor.

SAM_0119.jpg

SAM_0120.jpg

direksiyondan kurtulması için koltuk sırtını iyice yatırmak gerkiyor.

SAM_0122.jpg

SAM_0123.jpg

Rıfat, şimdi koltuk 180 derece geriye döndürülünce, (koltuğu ileri geri mekanizmasından oynatarak) koltuğa oturulup arkaya yaslanıp rahatca oturulabiliyormu, oturulamıyormu.? anlıyamadık...

atiladi' Alıntı:
Rıfat, şimdi koltuk 180 derece geriye döndürülünce, (koltuğu ileri geri mekanizmasından oynatarak) koltuğa oturulup arkaya yaslanıp rahatca oturulabiliyormu, oturulamıyormu.? anlıyamadık...
atilla,şu hali ile 180 derece dönmüşken koltuğu ileri kaydırıp,sırtınıda direksiyona dayadığında rahat oturmak mümkün.ancak leventin yaptığı gibi koltukların arkasına oturma bazası olursa,koltuk 180 derece dönmüşken oturulamaz. oturma pozisyonu 90-130 derecelerde olacak.
koltukların180 derece döndüğü durum,oturma gurubunun yatak şekline dönüştüğü anda ihtiyaç olacak

Tebrikler,
Bir öneri olarak,
Belki koltuğu biraz geriye çekmek için bir de sürgülü kızak yapabilirsiniz,
Belki hurda otomobillerin sürgülü kızaklarını örneğin hurdacıdan bulup hazır olarak yaptığınız mekanizmanın üzerine monte etmeyi düşünebilirsiniz,
O zaman koltuğunuz direksiyona çarpmakatan kurtulabilir belki...

yugun' Alıntı:
Tebrikler,
Bir öneri olarak,
Belki koltuğu biraz geriye çekmek için bir de sürgülü kızak yapabilirsiniz,
Belki hurda otomobillerin sürgülü kızaklarını örneğin hurdacıdan bulup hazır olarak yaptığınız mekanizmanın üzerine monte etmeyi düşünebilirsiniz,
O zaman koltuğunuz direksiyona çarpmakatan kurtulabilir belki...
yücel bey,çok teşekkürler.koltuğun kendi kızağı var zaten.ileri,geri ve dönüşlerde sorunumuz yok. tek sorun 180 derece dönüşte koltuktan kalkmam gerektigi
"bizahmet koltuktan kalk, çok oturdun dersen",sorun yok demektir ;D ;D

dostlar, resimde belirtiğim ızgaralar nedir, ne işe yarar.( araç ducato)

SAM_0196.jpg

sorduğum sorular tecrübeli arkadaşlar için kolay şeyler olabilir,tamamen öğrenmeden adım atmak istemiyorum.
yan duvarları söktüğüm zaman, yatay ve dikey direklerin birleştiği bir noktada direkler arasında boşluk gördüm.bu boşluk fabrika tarafından özelliklemi bırakılmıştır?hatamıdır?
aracı tanımaya çalışıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SAM_0190.jpg

SAM_0191.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.