Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Rifat Tülün (rtulun)
Dikkatimi çeken bir nokta var: Brandayı kapı açıkken sarmaya kalkarsanız, kapının kenarları brandayı yırtabilir. Buna engel olmak için birisinin brandayı kapı hizasından yukarıda tutması, ya da daha kolayı, brandayı sarmadan önce kapıyı kapatmak gerekecek demektir. Unutulduğu takdirde sevimsiz sonuçlar doğurabilecek bir durum. (Benim gibi bir bunakın sıkça yapacağı bir hata )
Levent işi bitirdikten sonra yazmayı düşünüyordum ama madem sordun:
tente borusu...........20 tl
branda....................90tl
yuvarlak aliminyum.....8 tl (6 metre)
dönen mekanizma takımı bir arkadaşımızın hediyesi.
profiller güneş panelleri için yapılacaktı iki boy aldım 26 tl
vidalar,pullar,rondelalar 5tl
sadece güneşlik kumaş veya daha ucuz branda kullansaydım daha ucuza maledebilirdim.
TA2RX' Alıntı:
Dikkatimi çeken bir nokta var: Brandayı kapı açıkken sarmaya kalkarsanız, kapının kenarları brandayı yırtabilir. Buna engel olmak için birisinin brandayı kapı hizasından yukarıda tutması, ya da daha kolayı, brandayı sarmadan önce kapıyı kapatmak gerekecek demektir. Unutulduğu takdirde sevimsiz sonuçlar doğurabilecek bir durum. (Benim gibi bir bunakın sıkça yapacağı bir hata )
Branda yerde serili durumda kapıda açıksa kapatma aşamasında kapıya sürtünüyor. bu sürtünme brandayı yırtacak kadar şiddetli değil.Kaldıki branda kapatılırken tek kişi kapatacak ve branda havada olacak .(çalışmalar bitmedi)
Selamlar.
Karavan imalatındaki en önemli eksiklerden bir tanesi tenteydi. Kendi karavanını yapanlar içinde bir-iki kişi sadece bu konuya eğilmişti, ama Rıfat abi tamamen kendi imalatı olan bir tente yaptı. Güzel de olmuş, eline sağlık
Tente konusu, karavanseverleri en çok zorlayan konulardan biri; kuşkusuz üretimi açısından. Bilinen markalar, çok pahalı. Bir tenteye 2000-2500 TL (hatta daha da çok) ödemek, kolay değil. Bu durum, ister istemez bizleri yeni çözümlere itiyor.
Karavan imalatındaki en önemli eksiklerden bir tanesi tenteydi. Kendi karavanını yapanlar içinde bir-iki kişi sadece bu konuya eğilmişti, ama Rıfat abi tamamen kendi imalatı olan bir tente yaptı. Güzel de olmuş, eline sağlık
Tente konusu, karavanseverleri en çok zorlayan konulardan biri; kuşkusuz üretimi açısından. Bilinen markalar, çok pahalı. Bir tenteye 2000-2500 TL (hatta daha da çok) ödemek, kolay değil. Bu durum, ister istemez bizleri yeni çözümlere itiyor.
arkadaşlar ucuz tente bauhaus'da var, açıkça Atilla-Ömer ağbinin tentesini canlı görünce benimde aklımda zihni sinir projeleri artmaya başladı, 2000-2500tl omnistör tente almak yerine 260tl+10 taksit bu tenteyi alıp modifiye edebilirmiyiz diye düşünüyorum, bu tenteye kutu yapıp görüntüyüde düzeltebiliriz diye düşünüyorum
Rıfat ağbiye ne kadar masraf tuttu diye sormamın nedeni bu,
http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/5609
Levent karavanını el emeği göz nuru ile yaptın,son operasyonuda Rifat beyin imalatından
kopyalamanı öneriyorum. Eminim bunuda en güzel şekilde yaparsın.
Selamlar.