Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİBS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,784
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

Her zaman...

Önerim önce forumdaki topikleri enine boyuna okumanız. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibi. İnanılmaz miktarlarda bilgi var. Tek sorunu dağınık olması. Kategorik başlıklar bir ölçüde yardımcı oluyor. Ama kendi karavanını yapanların sayfaları arasına sıkışmış müthiş faydalı tüyolar da var. Mesela Rıfat Tülün'ün hikayesini mutlaka okuyun. Rıfat bey'in cin fikirleri müthiş! Aynı şekilde Levent bey'inkiler (buralpdi) de öyle. Yusuf bey (yaybek) ve Atila (atiladi) beylerinki artık klasik oldu zaten. Bazen aykırı aracı olanlardan dahi kullanmak isteyebileceğiniz çok hoş fikirler çıkıyor. Acele etmeden (biraz zor bir iş biliyorum, ama sabır...) öncelikle kategorik başlıkları, sonra aracını kendisi yapanların hikayelerini okumanızı öneririm. Ben her faydalı bulduğum ipucunu bir kağıda not ettim. Hatta bunlarla ilgili fotoğrafları da kendi bilgisayarınıza indirip kaydetmenizde fayda var. Çünkü bir kere gördüğünüz bir şeyi sonra geri dönüp tekrar bulabilmek bazen gerçekten inanılmaz derecede zaman alıcı olabiliyor.

Önce yapım, sonra gezi yollarınız açık olsun. Kolay gelsin.

Etiketler

Hayalimde canlandırdığım karavanın yapım aşamasını sizin sayenizde görmüş oldum teşekkür ederim. Bitmiş sayılır artık ama yinede kolay gelsin.

Sayın Berk, İlginize çok teşekkür eder, sizinde hayallerinizin gerçekleşmesini cani gönülden arzu ederim.
Biraz ara vermiş olsam da, iç ve dış çalışmalar dünden itibaren yeniden hızlandı, inşallah kısa zamanda tamamlanacak.
Sevgi ve Saygılarımla.

Sayın Yabantürk,
İlginize teşekkür eder Sevgi ve Saygılarımı Sunarım.

Biraz ara vermiş olsamda, tüm hızımız ile 5 nisan a hazırlanıyoruz. Dolap kapaklarının imali ve montajı tamamlandı.

DSC03205.JPG

Tavan ve yatak bölümü duvarlarını kağıt kapladığımı paylaşmayı unuttuğumu fark ettim, yer PVC kaplaması koyu mavi olacağı için tavanlara uygun bu kağıdı bulabildim.

Biryandan döşemelerin hazırlıkları yapılmakta, montaj öncesi deneme için konulmuş döşemeler 35 lik İşbir sünger olarak karar verildi.
Arka yatak 12 cm, aynı zamanda tekli yatak olacak Oturma grubu da 6 cm lik kalınlık lara sahip.
Döşeme kumaşı olarakta mavi tonları kullanmaya karar verdik.
Döşemelerin Kılıflarının dikilmesi konusunda Destek veren Komşumuz Sevda Hanıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

DSC03207.JPG

Avatarımı değiştirmek için biraz acele ettim, Aracım temizken resimlerim diye düşünmüştüm, fakat yan stickerları Çorlu da hazırlıyarak bana yollayan yeğenim Mehmet KURT a Teşekkür etmekte gecikmek istemedim. Ellerine sağlık Mehmedim, Allah razı olsun.

DSC03204.JPG

İsmail bey son hali ile karavanınız çok şık oldu. Kolay gelsin :smiley:

İsmail bey: ön cam ile sürgülü cam arasında kalan direk ve ön kapı kenarınıda siyaha boyatsanız daha şık olmazmı.

Teşekkür ederim Haşmet bey,
Allah daha iyisini size nasip edecek inşallah, bende göreceğimiz eksiklikleri sizde tamamlayarak daha iyi olmasını sağlamamız bizlerin elinde, Renk ve zevkler doğrultusunda tabii. Görüşmek üzere, Sevgi ve saygılarımla.

Şadan Bey ilginize çok teşekkür ederim,

vermiş olduğunuz fikir için teşekkür eder, Kısa zamanda onuda deneyeceğimi bilmenizi isterim, uygun olup olmayacağına o zaman karar verebiliriz. Sevgi ve Saygılarımla.

İsmail Bey,
Ellerinize sağlık,bravo..Gerçekten kendinize güveninizle çok güzel işler çıkarıyorsunuz,kısa zamanda da bu duruma getirdiniz.
Kolay gelsin.

Helal olsun İsmail kardeş.
Bu kadar hızlı ve bu kadar güzel bir karavan çıkardın , hayran kaldım inan.
Kolay gelsın , yakınsa yollardasın demektir.
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR