Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİBS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,784
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

Buda, Yollarda Karavancı dostların kolayca tanıyabilmeleri için Campeımın Yan bölümlerine düşünmüş olduğum,

ne kadar izin verilir bilemiyorum ama , Allah nasip ederse bir ay sonraki TÜV sınavından sonra, yapıştırmayı düşünüyorum.

DSC03201.jpg

Etiketler

İsmail bey kolay gelsin,
Sorularıma yanıtlarınız için zahmet verdim,teşekkür ederim.Bu yoğun uğraşınız arasımda...
BİBS' Alıntı:
Buda, Yollarda Karavancı dostların kolayca tanıyabilmeleri için Campeımın Yan bölümlerine düşünmüş olduğum,

ne kadar izin verilir bilemiyorum ama , Allah nasip ederse bir ay sonraki TÜV sınavından sonra, yapıştırmayı düşünüyorum.

Tanışmıyoruz ama sizi zaten tanırdık.Çünkü FIAT amblemini BİBS ve araka kapıdaki DUCATO MAXİ yi BİBS olarak değiştirmiştiniz
moz-screenshot-1.png
: :smiley:

ismail bey: tüv'den geçmek için her hangi bir karavan firmasından fatura veya bir belge almak gerekiyormu.yoksa kendim yaptım buyrun bakın diyerek tüv'den geçebiliyormusunuz.

Şadan bey karavanın karavan olarak tüv'den geçebilmesi için makina mühendisi proje çiziyor ve bu projenin yanında bir sürü evrakla birlikte TSE'ye sizin adınıza müracat yapıyor bu belgelerin arasında yine temsili bir meblağı KDV ödeyerek fatura kestiriyor işcilik ve montaj faturası,montajında yetkili bir karoser firmasında yapılması gerekiyor işte bu fatura o fatura ;) siz o evraklarla birlikte EK1 doldurarak TÜV'e tesbite gidiyorsunuz,TÜV'de o evrakları kontrol ediyorlar araç içinin projeye uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ediyorlar yani TÜV aracın projeye uygun yapıldığını okeyliyor yoksa asıl iş TSE de bitiyor TSE onayladıysa size kalan aracı projeye göre birebir yapmak,şimdiden kolay gelsin.

Rica ederim Arif bey, bu sitedeki tek amacımız paylaşım, yardımcı olabilirsek ne mutlu.

Merhaba Şadan Bey,
Kafanıza takılan Tadilat Proje ve onay işlemleri için Yusuf arkadaşım yeterli bilgiyi vermiş durumda, (Yusuf'um Teşekkürler),
biraz kişisel ayrıntı eklemek gerekirse,
Anlaşmış olduğum Trafik takip bürosunun, çalışmış olduğu imza yetkisi olan makine mühendisi 350 tl karşılığında projeyi hazırladı,
TÜV tarihi olan 5 nisan tarihinde işleme koyarak, takipçi arkadaş ile yapacakları ortak çalışma sonrası alacakları randevu doğrultusunda ben aracı götüreceğim.
Ruhsat değişikliği imzası için emniyete gitmemiz haricinde başka yapacağım bir işlem yok.
Ruhsat değişikliği, TÜV, Proje onay ve takip işlemleri için toplam 650-700 tl civarında ödeme yapacağım, Sevgi ve Saygılarımla.

Şadan bey özür dilerim,
sorunuza tam yanıt verebilmiş olmak için fatura konusuna açıklık getireyim.
kendimiz yaptığımız için almış olduğumuz malzeme faturaları proje onayı için yeterli.
azda olsa dışarıdan destek alacak iseniz,
ÖRNEK; Mobilya aksamını yapan kişiden araç içi karavan mobilyası, tarzında bir fatura almanız yeterli.

BİBS' Alıntı:
Merhaba Şadan Bey,
Kafanıza takılan Tadilat Proje ve onay işlemleri için Yusuf arkadaşım yeterli bilgiyi vermiş durumda, (Yusuf'um Teşekkürler),
biraz kişisel ayrıntı eklemek gerekirse,
Anlaşmış olduğum Trafik takip bürosunun, çalışmış olduğu imza yetkisi olan makine mühendisi 350 tl karşılığında projeyi hazırladı,
TÜV tarihi olan 5 nisan tarihinde işleme koyarak, takipçi arkadaş ile yapacakları ortak çalışma sonrası alacakları randevu doğrultusunda ben aracı götüreceğim.
Ruhsat değişikliği imzası için emniyete gitmemiz haricinde başka yapacağım bir işlem yok.
Ruhsat değişikliği, TÜV, Proje onay ve takip işlemleri için toplam 650-700 tl civarında ödeme yapacağım, Sevgi ve Saygılarımla.
İsmail bey yardımcı olabildiysek ne mutlu bize,bizim karavanların yapım aşamasında proje ruhsat işlemlerini aşama aşama yazarak bilgileri paylaştık daha detaylı bilgiyi oralardan bakarakda albilirler kalın sağlıcakla.

ismail bey ve yusuf kardeşim ikinizede çok teşekkür ederim.benimde 2007 model 26 bin km bir jumper aracım var 1yıldır otoparkta bekletiyorum 5 yılını doldursun diye bunun için araştırıyorum.ayrıca sizleri takip ederek bilmediklerimi öğrenmeye çalışıyorum.kısmet olursa karavanımı kendim yapacağım,görüşlerinizden yararlanmak isterim.

Şadan bey avatarınızdan anladığım İstanbul'dasınız yapım aşamasında bilgi ve malzeme konusunda her türlü yardımı yaparız en azından doğru adreslere yönlendiririz siz yeterki bismillah deyip başlayın ;) telefonla ararsanız tanışmış oluruz.

Guzel olacak tebrikler...

şado' Alıntı:
ismail bey ve yusuf kardeşim ikinizede çok teşekkür ederim.benimde 2007 model 26 bin km bir jumper aracım var 1yıldır otoparkta bekletiyorum 5 yılını doldursun diye bunun için araştırıyorum.ayrıca sizleri takip ederek bilmediklerimi öğrenmeye çalışıyorum.kısmet olursa karavanımı kendim yapacağım,görüşlerinizden yararlanmak isterim.

PSA grubu araçların hepsi aynı standartta üretiliyor. Dolayısıyla burada 2007 ve sonrarı PSA araç üzerine karavan yapımına girişen herkesten bir fikir edinebileceğinizi düşünüyorum. (Yani Ducato ve Boxer aracı olanları da inceleyin.) İlk aklıma gelen örnekler Haşmet bey (drares) ve Nihat bey (Zaloğlu). İzolasyon, elektrik ve kaplama aşamaları için benim yaptıklarımdan işinize yarar şeyler de çıkabilir.

bekir bey ilginize teşekkür ederim. karavana başladığım zaman sizin gibi yardımsever dostların başını ağrıtacağım. saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR