Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
atilla bey, bunca yıllık karavancılık tecrübenizle yine en makul olanı siz bilirsiniz ama yer kazanmak açısından klimanın buzdolabının üzerinde olmaması, tezgahın altında olması daha mantıklı geliyor, egsoz çıkışının kayar kapıya açılması ne kadar sağlam bir sistem yapılırsa yapılsın sorun çıkartabilecek bir uygulama gibi geldi bana, sonuçta hareketli parçaların birbirine eklenmesi ne alanda olursa olsun hassaslık yaratır. tecrübeli arkadaşlarımız daha net bilgilerle yorum yapabilirler elbette ama klimanın tezgah altında olması, egsoz çıkışının kayar kapıya denk gelmemesi için anlattığınız gibi içeride banyo tarafında olması ve egsozun kupaya denk getirilmesi bana daha mantıklı geldi.
bu arada, klimayı yatağın altına, bagaja kolaysanız yine de dışarıya egsoz çıkışı koymak zorunda mısınız, yoksa bagaj alanı yeterli havalandırmayı sağlar mı ??? bu konuda bilgim yok, mümkün olduğunca kaportayı az delerek çözüme ulaşmak konusunda fikir arayışındayım sürekli, sırası gelmişken bunu da sorayım istedim. teşekkürler, iyi çalışmalar...