Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,751
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün, işe tavanın ikinci kontraplağını yerine montajlayarak başladım, yarın yapıştırmaları tamamen kurudukdan sonra ek izini en asgariye indirmeye çalışacağım, sonra sol arka yatak odası kısmının kontrasını alıştırıp montajı tamamlandı, silikonları kurumaya bırakıldı.Yarın havalandırmanın iç çerçevesinide takınca tavanla işim bitecek...
Söför kabini üst eşya bölümümün içini boyadım içine eşya koyulabilecek temizliğe geldi..
Dün panoramik camın üst su yalıtım-tahliye aparatını montajlamıştım bu gün lastiğinide takıp işi tamamen bitirdim..

Görüntü166a.jpg

Görüntü165.jpg

Görüntü169.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla bey kolay gelsin. Merakla izliyorum.
Tavanda , güneş panelinin montajından sonra, aracın tavan arka kısmında (40x 40) 2. bir tavan havalandırması açılacak kadar yer kalır mı?
Yaptırmayı düşündüğüm camperda üstte ,güneş paneliyle beraber 2. bir tavan havalandırması düşünüyorum. Onun için sordum.
Güneş panelinin ölçüleri ne kadar?

Teşekkür ederim erden...
Araç içinden tavan fotosuna dikkat edersen, aracın en arkasından ön tavan havalandırmasına kadar olan kısma 220cm tam boy kontraplak montajlı, yani havalandırmadan en arkaya 220cm, güneş panelinin ölçüsü 160x80 cm, panelin bittiği noktadan arkaya doğru 60 cm boşluk kalır, 40x40 ikinci bir havalandırma takılırsa boşluk 20 cm'e düşer, panel havalandırmanın tam dibinden başlamayacağına göre bu 20 cm, ortalanarak, takılabilir...( arkadan öne doğru; 7cm boşluk+(40x40) havalandırma+7cm boşluk+160cm panel+7 cm, toplam 221cm eder buda çift havalandırmaya yeter...
Arka havalandırmada 30x30cm'lik havalandırmada kullanıllırsa daha uygun olabilir...

Tavan hesab?.jpg

Atilla bey bilgiler için çok teşekür ederim. Vakit ayırıp fotoğrafla da açıklamışsınız,sağolun.
Bende araç arayışına girdim ve kısmetse yaptırmaya başlıycam.
İstanbula geldiğimde de size uğramak istiyorum..
Selam ve saygılarımla.

Bu sabahtan önce dayson mastik almaya gittim, aldığım yer "abi bu kadar mastiği sen ne yapıyorsun merak ettim" deyince karavan yaptığımı ahşap yapıştırmada kullandığımı anlattım, 10 adet dayson alacakdım, 5 tanesini denemem için henkel'in daha iyi olduğunu söylediği ürünü verdi, aynı zamanda daysona göre 20gr'da fazlası varmış...
Sonra Zemin için için meşe desenli 4 paket laminat parke aldım, eve dönüp işe başladım...
Panoramik camın iç kontraplak kaplamasını ölçüye göre kesip yerine alıştırarak montajını yapıtım, yine aracın içi yerebatan sarnıcı gibi oldu..
Belki niye bu yöntemi tercih ediyorum diye merak edebilirsiniz, çünkü görünecek hiç bir yerde vida kullanmıyorum, gördüğünüz vidalarda tavan dolaplarının içinde kalacak, çoğunlukla mastikle yapıştırıyorum, aracın iç eğimlerine uyum sağlaması içinde bolca tahtayla ve işkenceyle sıkarak kurumasını sağlıyorum, ek yerlerinde özel bal rengi zımparaya gelebilen mastik kullanıyorum, sonra titreşimli zımpara ile ek yerlerini sıfırlayacağım...

Görüntü170.jpg

Görüntü173.jpg

Elinize kolunuza sağlık ,,,resimler harika ,güzel bir araç oluyor. sayenizde...salih ve serkan güranç ...,İZMİRDEN SELAMLAR,,,

salih ve serkan, teşekkürler...yavaş yavaş şekilleniyor...

Bu gün, işe mutfak tarafının 220v ve 12v tesisatını çekerek başladım, wc-banyoya aydınlatma için tavana tesisat çekdim...Öğleden sonra, banyo yan duvarını plakadan kesip yerine alıştırdım, o sırada Unaka2 ( ünal ) ziyarete ve yardıma geldi, ünalla birlikde kontra plağın yapıştırmasını va montajını yaptık, ahşaplarla gerdirmelerini yapıp kurumaya bırakdık, sohbet ederken resim çekmeyi unutmuşuz, geç vakit karanlıkda çektik.....

Görüntü175.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu sabahtan önce dayson mastik almaya gittim, aldığım yer "abi bu kadar mastiği sen ne yapıyorsun merak ettim" deyince karavan yaptığımı ahşap yapıştırmada kullandığımı anlattım, 10 adet dayson alacakdım, 5 tanesini denemem için henkel'in daha iyi olduğunu söylediği ürünü verdi, aynı zamanda daysona göre 20gr'da fazlası varmış...
Sonra Zemin için için meşe desenli 4 paket laminat parke aldım, eve dönüp işe başladım...
Panoramik camın iç kontraplak kaplamasını ölçüye göre kesip yerine alıştırarak montajını yapıtım, yine aracın içi yerebatan sarnıcı gibi oldu..
Belki niye bu yöntemi tercih ediyorum diye merak edebilirsiniz, çünkü görünecek hiç bir yerde vida kullanmıyorum, gördüğünüz vidalarda tavan dolaplarının içinde kalacak, çoğunlukla mastikle yapıştırıyorum, aracın iç eğimlerine uyum sağlaması içinde bolca tahtayla ve işkenceyle sıkarak kurumasını sağlıyorum, ek yerlerinde özel bal rengi zımparaya gelebilen mastik kullanıyorum, sonra titreşimli zımpara ile ek yerlerini sıfırlayacağım...

Henkel in hangi ürününü verdi Atilla hocam.

Bülent, mastikler arabada, yarın adını yazayım...

Atilla bey,uzun zamandır formu takip edemedim.Bu hafta sonunda Dubai den döndüm .Bir haftadır medikal fuarda firmamızı temsil ettim.Bu akşam senin sayfanı izledim görmeyeli bayagı yol almışsın.Elektrik tesisatını çok iyi düşünmüşsün sanırım güneş panelinin oldukca faydasını göreceksin.Bu hızla çalışırsan kısa zamanda işi toparlarsın.Ziyaretine bir ara gelmek isterim.Geri kalan işlerinde kolaylıklar dilerim.
Selamlar
Ömer

Teşekkür ederim Ömer abi; havaları böyle yağışsız yakalayınca, bu ara biraz hızlandık, panelden gerçekden çok memnunum, araç içinde çalışırken kullandığım matkap, dekopaj, avuç içi taşlama, planya, titreşimli zımpara gibi makinaları gün boyu 60 amp'lik yedek akümü panelin yaptı şarz ile çalıştırarak, işlere devam ediyorum, 15 gündür akümün bitipde beni yolda bırakdığı bir gün olmadı...
Abi ziyaret için herzaman beklerim, her gün sabahdan akşama kadar evin önünde araçda çalışıyorum, adres tarifim profil sayfamda haritada var...

Atilla bey elinize ve emeğinize sağlık .Bende izliyor ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Ayrıca büyük bir zevk veriyor.Bu yan küçük ve büyük camlar çok iyi yakıştı .Büyük cam çift fonksiyonlu ve dıştanda pleksi glas kaplı herhalde .?Bu camı bizde temin etmek istediğimizde yardımcı olurmusunuz? İlgi ile izliyor ve iyiçalışmalar diliyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.

Teşekkürler, metin; imalat sürecini iyi yönleriyle, sorunları ve çözümleriyle birlikte ortaya koymaya çalışıyoruz, imalat sürecini takip ederken kendini bunlarla başa çıkmaya uygun ve yeterli görenlerin, çıkacakları imalat yolculuğunda örnek teşgil edebiliyorsak ne mutlu bize...
Çift fonksiyonlu cam, bildiğimiz herkesin aracına montajladığı sürgülü cam tipinde ama özel imalat üst köşeleri 90 derece olması gerekiyor, yani pleksiglas gibi bir malzeme yok, ben bu cama extradan bir çerçeve daha yaptım, bu çerçeveyi aracın sacını kesip yapıştırıp, sürgülü camı yeni çerçevenin içinde ileri doğru açılabilir hale getirdim...Bu cam konfigrasyonunu yapan biri yok, cam konfigrasyonunu ben kendim yaptım, bu sebeple verebileceğim bu işi yapabilen bir adres de yok, resimlerle anlatımlardan yola çıkarak bulunduğunuz şehirde kopyalayarak yapabilecek birini bulursanız, yaptırabilirsiniz, detaylar ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi veya malzeme temini konusunda yardımcı olurum..
Böyle çift foksiyonlu bir cama sahip olmak isterseniz, vereceğiniz özel ölçüye göre bende imalatını yapabilirim, imalat için yaklaşık bir aylık bir zaman gerekiyor, zamanın yarısı istenilen ölçüdeki camın eğilmesi için fırınlanma bekleme süreci. Konuyu takip edenlein böyle bir camı araca montajlayacak cesaretide kandinde bulabilmesi veya montajlayabilecek birini bulabilmesi gerekiyor, cam aracın sacını dekopajla kes salt yapıştırdan ibaret deyil, üst menteşe grubunun, üst su yalıtım aparatının, kilitlerinin ve kaldırma kollarının yetenek, beceri ve özen isteyen bir montaj prosedürü var, bununda göz önünde bulundurulmasında fayda var, istanbuldaki arkadaşlara montajındada yardımcı olabilirim ama istanbul dışı imkanım tabiki yok..
Önemli bir hususda, görsel olarak beğenen çok arkadaş olabilir ama çoğunun, benim kullandığım %100 crom malzemelerle yapılan, böyle bir camdan vazgeçebileceği kadar pahalıya malolan bir çalışma, örnek olarak sabit bir sürgülü cama göre yaklaşık 8-10 misli maliyetinin olacağını unutmamak gerekir...
Yinede hala ilgi duyan varsa , soruları olursa bilgi anlamında her şekilde yardımcı olmaya çalışırım...

Gercekten kaca mal oldu bucam? Ben surguluyu yanilmiyorsam 200 liraya taktirmistim. 8 10 misli cok buyuk bir rakkam gercekten.

İnsel senin söylediğin fiyatın başlangıç rakamı 200TL yüksek olduğu için 8-10 misli deyince rakamda sanal olarak yükselmiş oluyor....
Standart üretim, dört köşesi oval sürgülü camın güncel satış fiyatı 100-110 TL...
Standart cam alınarak proje uygulanamıyor, üst köşelerinin menteşesinin çalışabilmesi için mutlaka 90 derece köşe olması gerekiyor, alt köşeler 90 derecede olabilir ovalde olabilir mahsur yok, kamplarda cam açıkken köşelere kafa çarpma riskinden korunmak ve gerçekden karavan camı estetiği kazanabilmesi için ben alt köşeleri oval yaptım, üst köşelerin tam köşe altların oval olması için bile özel fark ödüyorsun, sorunlar camda deyil sorun ters çekilen çerçevede, dünyada böyle bir üretim olmadığı için ters büküm ekipmanları yok, çerçeve denemelerle yapılıyor, ortaya çıkan hatalardan dolayı bir kaç çerçeve beğenilmeyip çöpe atılabiliyor...Çerçeveye camdan çok ödeme yapılmış oluyor..Camlarda üstü köşe, altı oval olduğu için, standart seri üretimden çıkıp özel imalata giriyor, farklar başlaıyor, imalat sırasında benim sürgülü camın açılan kısmı bir defa kırıldı, bu durum standart üretimlerde iş kazası olabilir ama iş özel olunca, adamların olmaz dediği bir şeyi uygulatmaya çalıştığın için bu kazaların bedeli ödeniyor..İmalat sırsında çerçeveyi yarı mamul olarak alıp başka bir firmada lazerde iki kanalı kestirmen gerekiyor, tüm imalat boyunca 2-3 defa gitmen gerekiyor bu gidip gelmeler bile yakıt olarak bir bedel gerektiriyor..Krom kolların cam bağlantı kısımları sisteme uymadığı için yön değiştirilmesi yapılıyor, kilitler estetik görünebilmesi için minyatür taş ile şekillendiriliyor, krom malzemeleri çerçeveye bağlayabilmek içim yine krom civatalar alınıp, bunlara göre kollarda yeni delikler açılabilmesi için özel matkap uçları alınması gerekiyor, normal matkap uçları kromu delmiyor, delikler 1mm olduğu için bir kaç matkap ucuda delme işlemi sırasında kırılıyor...
Sonuç olarak, basit görünen, güzel olmuş denilen bir cam ama, çok iddaalı bir iş, bedelide, işciliğide montajıda ağır....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri