Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,415
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler,Yücel; tüpü arasıra yakıp, ortamı biraz ısıtıp sonra kapatarak kullanacağım, böylede ortam buz gibi, bir kaç günde gripden yatarım yoksa...

Teşekkürler, Levent; kazasız belasız camı sonunda taktım, koskoca cam ben tek başıma, biraz zor oldu, camı taktım kilitleri kapatıp çıktım, yarın kilit ve menteşe ayarlarınıda yapacağım...

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Ati... Tam istim gidiyorsun maşallah, eline sağlık güzel gidiyor.

Faruk ve Ünal, teşekkürler...Harddisk doldu kafamdakilerin bir kısmını uygulayayımda yeni planlara yer açılsın diye tam gaz ileri...

Atilla abi ellerine sağlık çok güzel görünüyor hele tüm parçalarını bitir açılır kapanır mekanizmasını tamamla acayip şekil olacak ;) ;D

Benım yan cam adaptasyonum sıralarında eklemış oldugum fotodan sonra Haşmet kardeşimızın yaptıgı olumlu yorumunda bahsettıgı gıbı "yan camların hem surgulu hem de yukarı acılır sıstem de olabılır dı" eklemesınde cok guzel bır dızaynı kacırdıgımı farketmıştim. Çunku sıstemı yenıden konumlandırmanın oldukca zor oldugunu dusunerek çok uzulmuştum. İşte goruluyor kı bu duzenegı başarı ıle uygulayan Atılla kardeşimiz başardı ve sergıledi . Çok guzel olmuş . Hele bır de kullanım rahatlıgını hayal ettıgımde ımrenmedım dıyemıyorum . İmrendım dogrusu. O yan pencereye hep gıpta edecegım. Gule gule kullan atılla kardeşim. Haşmet bey sizin de kulaklarınız cınlasın.

Yusuf, kaldırma mekanizması için camların çerçeve ahşaplarının tamamlanması beklenecek, çünkü kaldırma kolları ahşap çerçeveye bağlanması gerekiyor....

Teşekkür ederim, Mehmet abi..olmaz diye yılmak yok, çalışınca oluyor, ama yinede camın düşüncesi, projesi, araştırması, imalatı, montajı, tam 4 ay beni meşgul etii.....

Güzel gidiyor ellerine sağlık. Elektrik var nasıl olsa invertörle yeterli olurmu bilmem ama elektrikli ısıtıcı kullanılamazmı soğuk havalarda ?

Ümit, akünün ve inverterin 1 numaralı düşmanı elektrikli ısıtıcılardır, onun için 12v elektrikli ısıtıcıların en büyüğü 200watt'dır, 200watt bir ısıtıcının amp değeri 200/12=16 amp/saat dir, yani bir amp canavarı, yani 5 büro tipi buzdolabı aynı anda çalışıyor gibi düşünebilirsin, ayrıca rezistans tekniği motor tekniğinden daha çok enerji tüketen bir sistemdir, elektrikle çalışan aletler ısındıkça enerji sarfiyatları artar, rezistans demek ise zaten tamamen ısınma üzerine çalışma prensibidir... 200watt lık bir ısıtıcıda zaten hiç bir işe yaramaz..

Bu gün sabah işe hızlı başladım, tavan takviye çıtalarını, cam çerçeve ahşaplarını, tavan, duvar, taban, iç kaplama kontraplaklarını, şilteleri, alüminyum folyolu izolasyon cam yününu, aldım, bol miktarda dayson mastik aldım.... Tek el aleti eksiğim planya idi onuda aldım, artık karavan içindeki çalışmalara başlayabilirim, elimdeki malzemeler aracı içi boş kontraplak kutu haline getirebilek şekilde ayarlandı...

Görüntü114.jpg

Görüntü113.jpg

Elde avucta ne varsa toparlayıp çıkılınca çarşıya , daha onceden tasarlayıp aklına yazdıgın malzemelerı planladıgın yerlerden alıp da, donuş yoluna geçince eve dogru ,rahatlayıp ferahlayınca o yolculuk da bır guzel gelır ınsana. Şekıl A da (Atılla kardeşimizın foto) kapıları acar bır bakarsın . Hele vakıt olsa deyıp hemen başlayıveresı gelır kesmeye bıcmeye. bır sabırsızlıktır dolar içe. Harcadıgın son metelık de hiç umur da bıle olmaz. İşte boyle guzel hobiler ugruna ne delılıkler yapılır da hiç yoruldugunu bıle anlamazlar ınsanlar. Haydı atılla kardeş iş zamanıdır calışmak gerekır. Kolaygelsın.

Atilla bey, başından sonuna bütün açıklamalarınızı okudum. Gerçekten çok yararlı bilgiler ve tecrübeler aktarıyorsunuz. Size kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyorum.

Atilla abi güzel gidiyor. Pencere yerine çok yakışmış. :smiley: :smiley: :smiley:

orbay74' Alıntı:
Benım yan cam adaptasyonum sıralarında eklemış oldugum fotodan sonra Haşmet kardeşimızın yaptıgı olumlu yorumunda bahsettıgı gıbı "yan camların hem surgulu hem de yukarı acılır sıstem de olabılır dı" eklemesınde cok guzel bır dızaynı kacırdıgımı farketmıştim. Çunku sıstemı yenıden konumlandırmanın oldukca zor oldugunu dusunerek çok uzulmuştum. İşte goruluyor kı bu duzenegı başarı ıle uygulayan Atılla kardeşimiz başardı ve sergıledi . Çok guzel olmuş . Hele bır de kullanım rahatlıgını hayal ettıgımde ımrenmedım dıyemıyorum . İmrendım dogrusu. O yan pencereye hep gıpta edecegım. Gule gule kullan atılla kardeşim. Haşmet bey sizin de kulaklarınız cınlasın.
Mehmet abi teşekkür ederim. Fikirlere değer verilen bir ortamda olmak çok güzel. Ama sadece fikir bana ait. Asıl zorluk fikrin hayata geçirilmesiydi ve bu konuda Atilla abi çok emek harcadı. Neyse ki bizim karavanlar da sırada bekliyor. Birer cam da bize hazırlatırız ;) ;) ;).

Sezarın hakkı Sezar'a
Yapan iyi yapmış - Fıki'i veren de .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

SON KONULAR

Geri