Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,259
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Erdenbay;
Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor, doğru bunu bilerek yaptım, kargo bölümünün arka kapılara açılan son kısmı köşeler oval olarak dönüyor, yukarı doğruda daralıyor, bu kısımı 11 cm öne alarak, masa yük bölümüne konulacak, en arkadaki WC bölümünün ve yatak bölümünün duvarına 4 adet şejlong'u asabileceğim bir sistem yapıyorum....

Levent; döner koltukları inceliyorum, bana ne getirir ne götürür bakıyorum..Sabit yatağı, normal konumuna getirir ama panoramik camı öne kaydırır, dikey kirişin cam için kesilmesi gerekecek...düşünüyorum...

Sağol EFEF, aracın alt yapı tüm işlerini bitirmeye çalışıyorum, sonra camlar ve temiz su deposu yapılacak, depo levent'inki gibi araç içinde olacak..150 litre..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Sağol EFEF, aracın alt yapı tüm işlerini bitirmeye çalışıyorum, sonra camlar ve temiz su deposu yapılacak, depo levent'inki gibi araç içinde olacak..150 litre..
Atilla abi su deposu içeride olunca hidrofordan fazla ses gelir mi acaba? Levent bu konuda deneyimlerini sana aktardı mı?

Haşmet, doğru bir soru, Leventin karavan içine yaptığı deponun aynısını paslanmazdan yaptıracağım, böylece malzeme et kalınlığından ötürü hacim kaybetmiyor, zaten maliyet fiyatı olarakda Levent'le konuşmuştuk, kendi yaptığı halde polyester ile de maliyet bayağı kabardı..
Leventle konuşmadığım tek konu sorduğun hidrafor yeri, ama bende senin gibi düşünerek şimdiden hidraforu aracın altına yerleştirmeyi düşünüyorum, tabi birde seçilecek hidrafor kalitesi var, biliyorsun yıllardır bu tür malzemeler satıyorum, herkes aynı işi görsün ucuz olsunun peşinde, ömrü nedir, sesi nedir soran yok, hidrafor konusunda kalitede çok farklar var, çalışma prensiplerine göre, 3 vakum noktalı ve santrifüj pompalı olanları var, tabiki ben en iyisini takacağım...
Hidrafor yerini araç altı olarak planladığım gibi, şimdi kafamı meşgul edenlerden biride, alt çamurlanmalardan hidraforu koruyacağım bir kutu benzeri melzeme üzerinde çalışıyorum, korumak için komple hapsedemiyorum, bu sefer hidraforun ısısını uzaklaştırmak sorun olur, muhtemelen, gidiş yönünün aksi yönünde havalandırma bırakarak bir kutu işinde araç altına monteleyeceğimi planlıyorum..Ama Levent lede konuşacağım...
Aracı bütün olarak planlarken, bu gibi onlarca detay için önce bilgisayar başında günlerce direkt veya endrekt malzemeler peşinde koşuyorum, bazen yabancı sitelerde güzel çözümler buluyorum, ama burası Türkiye olunca, bu sefer ver elini karaköy, başka bir amaçla üretilmiş ama banada hizmet edebilir bir sürü araştırmanın peşinde koşuyorum....Bilgisayarımda tamamlayıcı malzemeler olarak üzerinde araştırma yaptığım okadar çok şey varki...Artık sık kullanılanlara site eklemek bile istemiyorum, çünkü araştırmalar sırasında eklediklerim binlere geldi, bu kolaylık bile artık karmaşa haline geldi...
Başa çıkabilmek için Excel de program yazdım, detay detay düşündüğüm herşeyi yazıp, yazdığım malzemelerle ilgili adres ve resimleri stokluyorum, tasarım gerektirecekleri sınıflıyarak bilgisayar ekranında adobe illustrator da çizimleri yapıp stokluyorum, kararı verilmişleri, yaptıracağım kişilerin anlayacağı şekilde teknik çizimlerini yaparak, stokluyorum...
Örnek sorduğun soru çok güzeldi, hidrafor biryere konulacak mutlaka ama nereye ve hangi ortama hangi şartlarda, yeri söylemek kolay ama onu oraya adapte etmek için çalışmak ve kafa patlatmak gerekiyor...Böyle dikkat edilmezse yalap şalap bir şey ortaya çıkar mutlaka, aynı kovboy filmlerindeki arka tarafı olmayan evler gibi...

Ben de her ne kadar imalat işine girişmesem de sizinle birlikte bu konulara kafa yormaya çalışıyorum. Ne de olsa iki tane karavan alıp sattım, bunlarda da sık yaşanılan problemlerden bir tanesi buydu. Ya hidrofor arızalanır, ya ses yapar, ya da su kaçırır vs. Senin de dediğin gibi bu malzemeler çok önemli...

Allah kolaylık versin size ve hepimize gerçekten karavan yapmak sabır ve büyük bir emek gerektiriyor.

Yücel, en önemlisi.... :mad:

Geçenlerde bir baskında yakalanmış...Olanda bu kadar var.. :eek:
Ne kadardır diye kafa yormayın, 250 milyon $.... :eek:

para.jpg

Atilla bey hidroforun markasını, modelini belirlediniz mi acaba

ogi ; henüz belirlemedim, iki değişik markanın 3 tipi arasındayım, zaten aldığımda, ürün speckt'leri hakkında yazacağım...

teşekkür ederim,

Yücel, en önemlisi.... Angry

Geçenlerde bir baskında yakalanmış...Olanda bu kadar var.. Shocked
Ne kadardır diye kafa yormayın, 250 milyon $.... Shocked

Tabii o da lazım. Hem de çok... :smiley:

arkadaşlar ben karavanı yaparken artık sıra hangisine geldiyse o konu hakkında kafayı yoruyorum ;D, niye derseniz daha önce planlanan bir şeyi araç içinde uygularken, plana bire bir sadık kalamadım, kalamayınca bende işten soğuma oluşuyor, plana ana hatları ile sadık kalıp uygularken gerekli değişiklikleri yapmaya başladım o zaman iş yürümeye başladı, bu yüzden sırası gelmeden hiçbir konuda artık kafa yormuyorum, sırası gelen işle kafamı meşgul ediyorum ve daha yaratıcı çözümler buluyorum,
hidrofor montajının da daha sırası gelmedi :smiley:,
ana planda aracın altında montajı olacak, aracın altı müsait, nasıl olacak o gün gelince aracın altına yatıp en uygun yere su almayacak ve ısınmayacak şekilde montajını yapacağız,

Atilla ağbi benden önce montajı yaparsa kopya çekeriz ;D, ben önce montaj yaparsam kopya veririz ;D

ben şimdi kapaklara yoğunlaştım, kapakları bitirmeye çalışıyorum, başka bir şey düşünmüyorum,
selamlar :smiley:

Levent, sen bu kadar yol katetdikden sonr, benim senden önce hidraforu montajlamam mümkünmü.?

Yusuf; çalışmasını bilmediğim merak ettiğim tek hidrofor, Johnson.....

WPS52v_180px.gif

tepra

ABİLER :
ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİYİM EV KİRASI VERMEKTEN BIKTIM USANDIM ONUN YERİNE BABAMIN TEMPRASI VAR BAN VERBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ NE YAPA BİLİRİM
SİZİN DENEYİMLERİNİZDEN FAYDALNMAK İSTİYORUM
SAGILARIMLA

Öğrencikaravan; önce hoş geldin...
Profil bilgilerine bakınca kimliği meçhul bir şahıs olarak görünüyorsun, önce kimlik bilgilerini tamamlamanı öneririm, sonra büyük harflerle yazmakdan vazgeçmeni, çünkü bu bağırmak anlamına geliyor....
Üzerine bir ansiklopedi yazılacak kadar geniş bir konunun tamamını, burada yazmamız mümkün deyil, teker teker soracağın net sorulara cevaplar alabilirsin...En azından baban temprayı sana verebileceğini söyledi ise buna sevinerek başla, bana hiç kimse bir şey vermedi...
Önce forumu tamamen oku, sonra herkese küçük sorular sorarak, kendi adına topik açmana olanak sağlayacak mesaj sayısına ulaş, sonra sorularınla ilgili yeni bir konu başlat, sorularını sor, cevap vermek isteyenler, cevaplarını sana ait olan konuya yazarlar...

Sandalyede bile en fazla yarım saat oturabiliyorken, yinede boş durmayıp, karavanın elektrik projesini çizmeye çalıştım..

TESISAT.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri