Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,248
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

gezmen' Alıntı:
2007'ye değin olan ducato'ların iç hacim ve ölçüleri:

Hacim: Uzunluk: Yükseklik: Genişlik: Araç toplam uzunluğu:
1. 15 VAN 2.0 JTD ve 2.3 JTD : 10 m3 286 cm 1881 cm 1808 cm 510 cm
2. MAXi VAN 2.8 JTD..............: 12 m3 336 cm 1881 cm 1808 cm 560 cm

Cavid Sezen

Atilla Hocam, gördüğüm bir yanlışı aktarmak istiyorum: 12 m3 PSA Grubu araçlarda, araç iç eni, 180.8 yani yaklaşık 181 cm. Sizin çizimlerinizde, bu en, bazen 185 cm, bazen de 190 cm çıkıyor. Bir de siz kontrol eder misiniz?

Cavid Sezen

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Benim aklıma takılanlar,

Yatak bölümüne havalandırmayı, yan duvara küçük bir cam taktırmakla, yatak kısmında tavana havalandırma takmak arasında çelişiyorum, tavanı çok fazla zedelemek istemiyorum, çünkü ileride solar panellere yer kalsın vede Quicksilver duraliminum 55 kg 3.80mt tekne koymayı düşünüyorum, tavan havalandırmaları bana engel olmasın diye düşünüyorum, böyle oluncada sol duvarın arka tarafına küçük bir sürgülü cam açayım diyorum...

Temiz su deposunu levent(buralphi) gibi araç içine aynı formatta (paslanmazdan 144 litre) yapıp pis su deposunu araç altı şase arasına koyayım diyorum... 185 x 60x 15 cm....

Bulacağım klima modelin hava çıkışına göre, önden hava çıkışlı bulursam buzdolabı üstüne, yok üst köşeden 45 derece hava çıkışlı bulursam mutfak tezgahının altına koymayı düşünüyorum..Aklıma takılan bir şeyde klimayı sota bir yere koyup tavandan PVC dikdörtgen borularla yönlendirmeli soğuk hava dağıtımımı yapsam, böylece şöför kabininede soğuk havayı götürsemmi, veya buzdolabı üstüne koyarak normalde yolculuk sırasındada komple ev kliması gibi bütün kabini soğutmada kullansanmı...
Karavanda 150 amp 2 adet (toplam 300 amp) jel veya kuru akü kullanmayı düşünüyorum, klimayı inverterle çalıştıracağım, yolda zaten aküler araç tarafından sürekli şarz edilecek eletrik alınabilecek yerlerde pako şalterle şebekeden çalışacak, araç park halindeyken fasılalı olarak termostadın 10-15 dakikadabir atabileceği derecede çalıştırılabilir, hatta buzdolabımda Elecrolux 220v A+plus 144 litre onuda inverterle çalıştıracağım, ben tecrübelerim ışığında büyük dolapdan vaz geçemiyorum, bana buz ve bol soğuk su vede kavun soğutacak büyük bir buzdolabı lazım, aslında klimadan vaz geçebilsem veya daha uygun bir yer bulabilsem, eski (nofrost olmayan)statik sistem 150 cm boyunda buzdolabı koyabilirdim,,,

Dogrudur hocam, 180.8 cm, enine yatak düşünüldüğünde ayak tarafındaki pandızotu kullanmayıp derinlik yaratılınca izalasyon malzemesi kalınlığıda düşünülürse en 186 cm'e kadar çıkılabiliyor...
Ben zaten enine yatak düşünmediğim için ben bu kısıtlamadan kurtuldum, beni sadece banyo eninde bir kaç cm etkiliyor, evdeki duşa kabinim 60 x 120 cm bana yettiğine göre 70x90 cm de yeter diye düşünüyorum..

Aracınız simdiden hayırlı olsun. Insallah tez zamanda istediğiniz gibi bir karavanı yaparsınız.Takip edilecek bir karavan daha olması bizler için cok güzel haber.
Mutfak tezgahını düz degilde tuvalete dogru egimli, oval yaparsanız tuvalete gecis biraz daha rahatlar gözüküyor.

Atilla Bey,hayırlı olsun; tatil dönüşü geç farkettim. Yapımda, tecrübe ve araştırmalarınızın,uygulamada ki sonuçlarını merakla bekliyorum.
Kolay gelsin

Hayırlı olsun,
İlgiyle izleyecegim. Güzel günlerde kullanmak nasip olsun.

Atilla bey hayırlı olsun. Sağlık ve mutlulukla kullanmanız dileklerimle.

Proje bence mükemmel inşallah herşey gönlünüzce olur. Bizler için bu üretiminiz büyük bir kaynak olacak.

Atilla bey karavan planınız çok akıllıca , iyi düşünülmüş sizdende sıradan bir iş beklenmezdi ,imalata başlamanızı heyacanla bekliyorum. selamlar

atiladi' Alıntı:
Nihayet bu gün aracımı aldım, satışı pazartesi günü olacak olsa bile, karavanım diyebileceğim kabuk bu..
2005 model 12m3 Fiat-Ducato 2.8 JTD, yeni ruhsatı 15-20 gün sonra elimize geçip bu hali ile ilk muayenesini yaptırdıkdan sonra, neler yapabileceğimize bakmaya başlıyacağız...Buda ilk orjinal resmi...
hayırlı olsun yeni görebildim araç çok güzel kolay gelsin

atiladi' Alıntı:
Benim aklıma takılanlar,

Yatak bölümüne havalandırmayı, yan duvara küçük bir cam taktırmakla, yatak kısmında tavana havalandırma takmak arasında çelişiyorum, tavanı çok fazla zedelemek istemiyorum, çünkü ileride solar panellere yer kalsın vede Quicksilver duraliminum 55 kg 3.80mt tekne koymayı düşünüyorum, tavan havalandırmaları bana engel olmasın diye düşünüyorum, böyle oluncada sol duvarın arka tarafına küçük bir sürgülü cam açayım diyorum...

Atilla bey
arka kapıda cam varsa bu camı açılır kapanır veya sürgülü yapmanız çözüm olur mu acaba

nihayet.... :smiley:
Atillla ağbi hayırlı olsun, çok sevindim :smiley: :smiley:
tabikii artık sanada kolay gelsin, hoş geldin aramıza ;D ;D ;D
benden çabuk bitirirsin merak etme :D, sende zaman çok

Bu sabah itibari ile aracın satış işlemleri tamamlandı, satış yapılana kadar aracı otoprka kilitlemiştik, satış sonrası aracı teslim aldım, şimdi yeni ruhsatın gelmesini bekleyip, araç muayenesini yaptırdıkdan sonra, aracın içini tamamlayıp bir sonraki muayeneye karavan olarak sokabilmek için çaba sarfedeceğiz...

Artık araç resmen sizin olduğuna göre tekrar hayırlı olsun diyeyim.. ;)
Seneler önce ballıkayalar gezisi yapmıştık sizinle bilmem hatırlar msınız?? :smiley:

Teşekkür ederim İsmail, evet resmen iş bitti, ballı kayalara gittiğimizi tabi hatırlıyorum, zorkun yaylasınıda hatırlıyorum...

Burda karşılaşmak gerçekten hoş oldu..Araçın yapımına başladığında inşallah ziyaretine gelmeye çalışacağım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri