Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,426
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

:smiley:)
Sorum sadece seçimi öneririken neden niçin mantığını da önermeniz gerekir noktasından hareketti....
Yarım bilginin getireceği zaralarada dikkat çekmek idi sadece...

Saygılarımla
Rıza

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

ogi' Alıntı:
Atilla bey hayırlı olsun,

ayrıca çalışmanız ve paylaşımlarınızdan benim gibi bir çok kişinin faydalandığını düşünüyorum, kendi adıma teşekkür ederim

http://romorkum.com/megayedek.html
Atila Hocamin aciklayici goruslerine sonuna kadar katiliyorum. Jel ve agm akulere ihtiyac kalmadigini dusunuyorum. Akulerin yagmurlu havalarda dibe vurmasina karsi omrunu sulfatlari dagitarak sagliyorum. Bu aleti aldim. Ve neredeyse sonuna gelmis akulerim bu aletle tekrar kurtuldu. İsin komigi abartirsam artik starter akulere para vermeye de gerek kalmadi. Bir akucuye gidip 15 liraya bir aku alip bu aletle adam etmeyi planliyorum. Yani eger basarabilirsem artik akulerin fiyati 15 liraya dustu diyebilirim.
:smiley:

Yerden göğe haklısın insel, denemek lazım...
Ben 5 aydır karavanda güneş panelinden elde ettiğim enerjiyi elektrikli aletlerde kullanarak neredeyse sıfıra yakın bir enerji masrafı ile karavanı neredeyse bitirdim, kullandığım aküler benim eski bmw'nun 60 amp mutlu silverline starter aküsü ile kayınbiraderin taksisinden çıkma eski 70 amp mutlu starter aküsü, sabahdan akşama kadar vidalama, planya, dekopaj, avuç içi taşlama ve havyada kullanıyorum sürekli 13.7-14-1v bu güne kadar 12.4v'un altına düşüremedim, "işleyen demir ışıldar" lafına inanıyorum, hergün ufak ufak şarz deşarz olunca aküler daha düzenli çalışıyor galiba, çok bilgimiz olduğundan deyil, denediğimizden bu sonuçları görüyoruz, onun için ben karavanımda iyi bir tam bakımsız aküyü tercih ediyorum, benim için önemli olan çok amper olması...

Bu gün tekrar karavanda işe döndüm, ankastre ocağın montajını bağlantılarını tamamen bitirdim, sonra biraz su ısıtıp kendime birde instant cafe yaptım, ocak işide bitti...Sonra yine fazlalık malzemeleri düzenleyip toparlayarak eve taşımak için hazırladım...

Görüntü026.jpg

Görüntü027.jpg

Görüntü028.jpg

Görüntü029.jpg

yorgunluk kahvesi :smiley: afiyet olsun

Teşekkürler Coşkun, kahvesiz yapamıyorum....

Yusuf, bende karavanda çayı özledim, henüz demleme çay yapma fırsatı olmadı, artık ocakda çalıştığına göre demleme çay da yapabiliriz...

Atilla Abi ruhsatın hayırlı olsun. Çok sevindim. Bir kaç gün forumda detaylara bakmadım. Senin açından bayağı gelişmeler olmuş. Bu ara ocağına da bayıldım.

Atilla akü konusundaki gözleme, bilgiye ve araştırmaya dayanan arşivlik bilgiler için çok teşekkürler. Akü konusunda seçim aşamasında olan herkes için güzel bir kaynak olacak.
Demekki neymiş öncelikli olan kullanım tarzımız sonra ona uygun akü seçim.

Atilla Bey çok teşekkürler yazdıklarınızı kopyalayıp kaydettim. Karşılaştığım sorunu ise http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73842.new#new yazdım. Herkesden yardım istiyorum

Atilla bey geçmiş olsun (hem parmağınız, hem de ruhsatla biten yasal işlemleriniz için). Mükemmel bir iş çıkardınız. Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler.

Her şey gönlünüzce olsun.

Cüneyt

Bu gün, sabahdan inverter peşine koşmaya başladım, Linetech 2500 watt inverteri almak için Linetech'e uğradım, kahve ile birlikde biraz sohbet ettik, sonra inverteri karavandaki benim dandik akülere bağlayıp önce buzdolabını denedik tabiki sorun yok, buzdolabı inverter üzerinde yüke bindiği zaman inverterin 10 haneli power göstergenin ancak 1 hanesi yanıyor buzdolabı inverterin %10 gücünü kullanıyor, sorun buzdolabının çalışıp çalışmadığı belli olmuyor çünkü motor o kadar sessiz çalışıyorku bir an tereddüt ediyorsunuz, ancak buzluğun içine el sokularak çalışıp çalışmadığı soğutmasından anlaşılıyor.....
Asıl merak klima içindi, 9000 btu mobil klimayı önce tek başına devreye soktuk klima sorunsuzca akü üzerinden inverter ile çalışmaya başladı, klima inverterin 10 haneli power göstergesinde ilk çalışmada 4 ışık yakıyor yani klima inverter gücünün %40 ını kullanıyor.. Sonrada tüm sistemi invertere verdik, hiç bir sorun yok, tüm aletler 2500watt inverter üzerinden çalışıyor, tüm sistem inverterin % 50 kapasitesini kullanıyor, böylece inverterde rahat rahat çalışıyor, bu yazdığım değerler tabiki ilk çalışma modundaki değerler, aletler termostatları çalışacak düzeyde geldikleri zaman devreye bir girip bir çıkacakları için değerlerin dahada düşeceğini sanıyorum.....
İnverteri açıp kapamak için kumanda aleti aldım, inverter çalışmayacağı zamanlar ve dışarıdan 220v elektrik alındığı zamanlar kapatmak için koltuk altı dolabı açmak zorunda kalınmaması için, kumanda üzerinde inverterin aç-kapa düğmesi var..
Yarın 200 amp aküde gelecek, kutunun araç ortası tarafına konulacak akü geldikden sonra kutunun içi tekrar düzenlenerek inverter zemine sabitlenecek...

Görüntü030.jpg

Görüntü031.jpg

Hayırlı olsun, invertör yüksüz çalışırken kaç amper çektiğini öğrenmek mümkün mü?

Atilla Bey,
resimleri görünce dikkatimi çekti; naçizane bir kaç öneri:

* Akülerin bulunduğu bölüm karavanın içinde ise, dış ortama havalandırılması gerekli (sorun/arıza durumunda olası patlayıcı gaz çıkışı nedeniyle)
* İnverterin akülerle aynı bölüme konulmaması ve mutlaka iyi havalandırılması öneriliyor karavan / yat tesisatlarında

İlhan abi, inverter yüksüz çalışırken 24 saate 0.7 amp enerji tüketimi var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri