Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Bu gün, sabahdan inverter peşine koşmaya başladım, Linetech 2500 watt inverteri almak için Linetech'e uğradım, kahve ile birlikde biraz sohbet ettik, sonra inverteri karavandaki benim dandik akülere bağlayıp önce buzdolabını denedik tabiki sorun yok, buzdolabı inverter üzerinde yüke bindiği zaman inverterin 10 haneli power göstergenin ancak 1 hanesi yanıyor buzdolabı inverterin %10 gücünü kullanıyor, sorun buzdolabının çalışıp çalışmadığı belli olmuyor çünkü motor o kadar sessiz çalışıyorku bir an tereddüt ediyorsunuz, ancak buzluğun içine el sokularak çalışıp çalışmadığı soğutmasından anlaşılıyor.....
Asıl merak klima içindi, 9000 btu mobil klimayı önce tek başına devreye soktuk klima sorunsuzca akü üzerinden inverter ile çalışmaya başladı, klima inverterin 10 haneli power göstergesinde ilk çalışmada 4 ışık yakıyor yani klima inverter gücünün %40 ını kullanıyor.. Sonrada tüm sistemi invertere verdik, hiç bir sorun yok, tüm aletler 2500watt inverter üzerinden çalışıyor, tüm sistem inverterin % 50 kapasitesini kullanıyor, böylece inverterde rahat rahat çalışıyor, bu yazdığım değerler tabiki ilk çalışma modundaki değerler, aletler termostatları çalışacak düzeyde geldikleri zaman devreye bir girip bir çıkacakları için değerlerin dahada düşeceğini sanıyorum.....
İnverteri açıp kapamak için kumanda aleti aldım, inverter çalışmayacağı zamanlar ve dışarıdan 220v elektrik alındığı zamanlar kapatmak için koltuk altı dolabı açmak zorunda kalınmaması için, kumanda üzerinde inverterin aç-kapa düğmesi var..
Yarın 200 amp aküde gelecek, kutunun araç ortası tarafına konulacak akü geldikden sonra kutunun içi tekrar düzenlenerek inverter zemine sabitlenecek...