Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,769
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Evet, aracın kendi aküsü 90 amp, yaşam aküsü 200 amp, yedek olarakda 60 amp +72 amp iki akü daha var, resimde 72amp olan akü bağlı deyil tam dolu olarak yedekde duruyor...Gelecekde kutunun içine bir adet 200amp akü daha sığacak şekilde plandı...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Gece saat 23'de ve 24'de iki defa daha karavana çıkıp göstergeleri kontrol edip, sayfayı değiştirden revize ederek, yazmaya devam edeceğim, saat 24 den sonra sabaha kadar buzdolabını çalışır vaziyette bırakacağım bakalım sabaha neler göreceğiz...

Yedek akü bulundurmak iyi fikir.

Gece sabaha kadar aküleri tamamen bitirip şarj tutma seviyesinin altına düşürmez umarım. Test yapalım derken faturası ağır olmasın.

Sevgiyle,
BKA

Buzdolabı 200 amp akü ile de rahatlıkla 2 gün sürekli çalışır, sabaha akünün şarzı bitmez...

Eskiler bilir, tükenmez diye bir içecek vardır. Onun gibi yani... Kulağa hoş geliyor.

Atılla kardeşi.
Karavanını bıtırmişsın .Şöyle bır eskı yazılanlara da gözgezdırdım. Oldukca emek vermişsın , oldukcada guzel bır sey cıkartmıssın ortaya , elıne saglık
Gule gule kullan dıyecegım amma , sankı geçmiştekı yazılarında " bu satılık , daha sonra kendıme de yapacagım" dedıgını hatırlıyor gıbıyım.
Her kım kullanacaksa gule gule kullansın .

Teşekkürler Mehmet abi...Ocak ayında kışın ortasında işe başlayınca, şubat ,mart, nisan, mayıs, haziran derken artık kullanılabilir hale geldi, ben yazın karabigada kampingde olacağım için karavanla bir yere gidecek vakdim zaten olmayacak, bu sebeple karavanın yazın hizmet edebileceği birine geçmesinde mahsur yok, önümüzdeki kışa yine bir çalışma daha yaparız, bana kış meşgalesi olur izleyenlerede dizi film tadında yeni bir çalışma çıkarıp, 2011 kışını zevkli bir şekilde geçiririz diye düşünüyorum...

Bu gune kadar yaptıklarının hepsını okudum. Bu adam bu işi ıyı bılıyor dedim kendı kendıme , dikkatlıce akılda saklayıp bıraz kopya cekmeyı de dusundum. Yalnız bu konularda bırıkımım olmadıgı için akılda tutmakta pek kolay olmuyor. Zaten işin aslına bakarsanız ben kendı işimi az elekrik bıraz su az da konfor elde edebıldıgım gün yollara düşmeye can atıyorum artık. İlerıde belkı başını agrıtır kendıme uygun fıkırlerınızın yorumunu istemeyı dusunuyorum. Bır dahaki kışa dedınız ya ; İşte ozaman daha ıyı ezber yapmaya çalışmam için fırsat vermiş olacaksın bızlere de. Eh sana şimdıden çuval çuval teşekkümüzü şimdıden borçlandık bıle.
Saglıklı gunler dılerım.

Solar Güneş Panelinden Karavanda Buzdolabı Çalıştırma Akü Testi:
5 günlük taraklı kampı dönüşü güneş enerji paneli, akü, buzdolabı ilişkisini test etmeye başladım....
Teste, 12.6V seviyesinde , 200(mutlu marin)+60(mutlu silver)=260amp tam bakımsız marin kurşun asit akü ile başladım, buzdolabı electrolux A+plus 220v, termostatı 5 dilimli 3'de çalışıyor, inverter 2500watt modifiye sinüs.... Güneş paneli 180watt 5.3 amp..Sabah aküdeki voltaj 13.8v idi avuç içi taşlama ile biraz işim vardı akü 12.6v'a düştü bu sebeple teste 12.6v ile başladım, test sonunda varılacak sonuca akünün 13.8v iken başlansaydı farkınıda düşüneceğiz...

6 Haziran 2011 Pazartesi
Saat 11:00.... panel üzeri enerji 4.1 amp. aküye basılan 4.0 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v...
Saat 12:00.... panel üzeri enerji 4.3 amp. aküye basılan 4.1 amp görünüyor, akü voltajı 12.7v...
Saat 13:00.... panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.2 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v...
Yani bir yandan buzdolabı çalışıyor aküdeki enerji azalacağına aksine artıyor, demekki sabah saat 11:00 dan başlayarak panel bire bir buzdolabını karşıladığı gibi buzdolabının tükettiğinden fazla enerji üretip fazlasınıda aküye stokluyor, şu anda devam eden test de ilerleyen saatlerde bu durumun, yani buzdolabının harcadığından fazla enerjinin saat kaça kadar devam edeceğini, saat kaçta buzdolabının aküden enerji harcamaya başlayacağını izliyorum...
Saat 14:00.....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.5 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v
Saat 15:00.....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.5 amp görünüyor, akü voltajı 13v
saat 15 itibari ile buzdolabı çalışırken solar panel buzdolabının ihtiyacından fazla ürettiği enerjiyi aküye stoklamaya devam ederek 13v ile pik değere ulaştı....
Saat 16:00.....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan 3.5 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v..
Saat 17:00.....panel üzeri enerji 2.6 amp, aküye basılan 2.6 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v....
Akü test başlangıcındaki seviyeye 6 saate döndü, yani buzdolabı 6 saat akü harici panelin ürettiği elektrik ile çalıştı diyebiliriz...
Saat 18:00.....panel üzeri enerji 0.3 amp, aküye basılan 0.3 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v..
Test başlayalı 7 saat oldu akü test başlangıç voltajını hala koruyor...
Saat 19:00.....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan 0.2 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v..
Test başlayalı 8 saat doldu akü test başlangıç voltajını hala koruyor, oysa buzdolabı 8 saatdir çalışıyor, akü hala testin başladığı voltajda, gündüz bölümünde buzdolabı sıfır enerjiyle çalışmış gibi, buzdolabı tüm gün aküye ihtiyaç duymadan sadece solar güneş panelinden çalışmış gibi...Buzdolabına gerçek ortam yaratmak için her saat başı kontrol ettiğimde, buzdolabının kapısını açık bırakarak 1 bardak su doldurup içiyorum, bu şekilde gerçek hayattaki gibi termostatının atarak dolabın kapısının açılıp kapanarak çalışmasına yardım ediyorum....
Saat 20:00.....panel üzeri enerji 0.1 amp, aküye basılan 0.1 amp görünüyor, akü voltajı 12.5v..
Saat 21:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v.
Saat 22:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v.
Son iki saat dir, panelde üretilen enerji yok, buzdolabı çalışıyor, her saat başı dolabın kapağını 1 dakika açık tutarak ısı kaybetmesini sağlıyorum, ama akü voltajı hala 12.6v...İlerleyen saatlerde ne olacak bakalım..
Saat 23:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.5v.... Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...Sanırım buradaki en önemli faktör buzdolabının Electrolux A+plus olması sonucu ortaya çıkacak....
Saat 24:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Buzdolabı çalışıyor termostatı devreden çıkınca 12.5v gösteriyor devreye girince 12.6v gösteriyor..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 haziran 20011 salı Yeni güne karavanda enerjiyi kontrolle başlıyorum, buzdolabı hala çalışıyor ama değerler dün geceki seviyede...
Saat 08:30.....panel üzeri enerji 1.3 amp, aküye basılan enerji 1.3 amp, akü voltajı 12.5v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 09.15....panel üzeri enerji 3.0 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.6v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 10.00....panel üzeri enerji 3.7 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.6v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 11.00....panel üzeri enerji 4.2 amp, aküye basılan enerji 4.1 amp, akü voltajı 12.5....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...Vakit ilerledikce güneşin gücü artıp panel üzerindeki amper yükseldi, karavan içindeki ortamda ısındığı için buzdolabı daha sık devreye girip çıkmaya başlayınca fazlalık enerjiyi harcamaya başladı..Hala akü voltajı 12.5 ve doluluk %100 buzdolabı ne ile çalışıyor anlamak zor..
Saat 12.00....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan enerji 4.4 amp, akü voltajı 12.6v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 13.00....panel üzeri enerji 4.6 amp, aküye basılan enerji 4.5 amp, akü voltajı 12.6v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 14.00....panel üzeri enerji 4.8 amp, aküye basılan enerji 4.6 amp, akü voltajı 12.5v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 15.00....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.5v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 16.00....panel üzeri enerji 3.1 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.4v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 17.00....panel üzeri enerji 2.8 amp, aküye basılan enerji 2.8 amp, akü voltajı 12.4v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 18.30....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan enerji 0.2 amp, akü voltajı 12.4v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %100...
Saat 19.30....panel üzeri enerji 0.1 amp, aküye basılan enerji 0.1 amp, akü voltajı 12.3v....Solar şarz regülatöründe görünen akü doluluk oranı %99.......Testin başladığı 36 saatte ilk defa akü %100 doluluğun 1 puan altına düştü..

Testleri akımı en düşük tek akü ile denesen,panel hakkında daha çok ipucu verir kanaatindeyim.

Rifat, karavanda gerçekde kullanılan 200 amp yaşam aküsünün, 180 watt güneş paneli ile desteklendiğinde, yine gerçekde varolan Electrolux A+plus buzdolabının sürekli çalışması halinde karavandaki elektriksel konforu test etmek istiyorum...
Her zaman yazdığım gibi, elektriksel veriler karavana özeldir, aynı gereçler kullanılmadığı takdirde sonuçlar değişir, akü ile güneş paneli aynı olsun, buzdolabının markası kalite anlamında değişsin bütün sonuçlar değişir..Bu test sadece bu karavandaki ekipmalar ile bu karavana ait bir sonuç verir...Diğer arkadaşlara sadece 3 aşağı 5 yukarı fikir verebilir..

Atilla abi ilk gunku sonuclarindan anladigim. Buzdolabini neredeyse sadece gunes enerjisinden gelenden karsilayabiliyorsun. Gece zaten hava daha serin oldugundan daha az enerji cektigi icin gece 24 den sabaha hic enerji tuketmiyor neredeyse. Bu durumda gunduzleri panelin bastigi fazla enerjide sana bir miktar TV, hidrofor ve diger elektrikli gerecler calistirmana hayli hayli yeter. Yani anlasilan sen su anda sonsuz dongudesin bu ekipmanlarla. Yani paneli gunese gore dondurmene vs. hic gerek yok. Bu sistemle uzun konaklamalar ypamadan genelde yol alan karavancilar sonsuz donguyu yakalarlar gibi gorunuyor.

Yanliz iste karavani 10 gun kolaklamak icin golgeye cektiginde isler degisecektir. Bu testler bittiginde birde golge testi yaparsan bizlerde tam olarak o kusullarda panellerin ne kadar kullanisli oldugunu anlamamiz acisindan fikir verir.

Melih genel görüntüyü çok güzel özetlemişsin...
Aküdeki stoklanmış enerjine neredeyse hiç dokunmadan buzdolabı döngüyü sağlıyor, dediğin gibi birazda hidrafor, aydınlatma tv seyredilse demek ki açık vermeye başlayıp aküden biraz harcayacak...
Son 24 saatte güneş panelinden aküye basılmış toplam enerji 27 amp, akünün voltajı 36 saatdir değişmediğine göre, buda demek oluyorki buzdolabına güneş panelinin bastığı 27 amp enerji yetiyor, oysa bir kağıt üstü hesaplamalarda buzdolabına günlük 80-90 amp enerji ayırıyorduk tabiki buradaki örnek buzdolabının orjinal electrolux A+plus olduğunu göz ardı etmemek lazım..Electrolux'ün sitesinde A+plus modelin diğer marka A sınıfı dolaplara göre %25 daha tasarruflu olduğunu yazıyor, B,C,D sınıfı dolaplara göre ise enerji kullanımı farkı %50'yi buluyor..Tabiki uydurukdan dolaba A sınıfı diye basılmış etiketinde bir değeri yok önemli olan gerçek, ben serigrafçılık yaparken çin malı buzdolapları için müşteri isteğiyle o kadar çok A sınıfı enerji etiketi bastıkki aklınız durur...
Güneş paneli olmayıp sırf akü kullanılsa 200 amp akünün de %50'si kullanılsa, 200amp akü buzdolabına günlük 27amp tüketimle 4 gün yetecek gibi görünüyor...Dediğin gibi tam gölgede bile akü+panel sistemi karavana 5-6 gün yeter gibi görünüyor..İlave 200 amp akü daha takılırsa iş çok daha rahatlayacak..Aracı gölgeye alma konusunu fazla önemsemiyorum, aracı altına sokacak gölgeyi nereden bulacaksınki zaten, ayrıca 2-3 günlük konaklamalardan sonra yer değiştirirken gidilecek yollculuklardada araç sisteminden zaten şarz olacak, arada bir 220v şebeke ceryanı alınabilecek ortamlarda olacakdır zaten, araç güneşde kalıp önünde tenteyle gölge yapıldığında sorun kalmayacakdır...
Testin şu anı için benim değerlendirmem 1 adet daha 200 amnp akü takılırsa 7-10 gün arası enerji bağımsız ve sorunsuz bir tatil yapılabilir...Test devam ediyor izleyelim görelim neler oluyor..

5 günlük taraklı kampı dönüşü güneş enerji paneli, akü, buzdolabı ilişkisini test etmeye başladım....
Teste, 12.6V seviyesinde , 200(mutlu marin)+60(mutlu silver)=260amp tam bakımsız marin kurşun asit akü ile başladım, buzdolabı electrolux A+plus 220v, termostatı 5 dilimli 3'de çalışıyor, inverter 2500watt modifiye sinüs.... Güneş paneli 180watt 5.3 amp..Sabah aküdeki voltaj 13.8v idi avuç içi taşlama ile biraz işim vardı akü 12.6v'a düştü bu sebeple teste 12.6v ile başladım, test sonunda varılacak sonuca akünün 13.8v iken başlansaydı farkınıda düşüneceğiz...

6 Haziran 2011 Pazartesi
Saat 11:00.... panel üzeri enerji 4.1 amp. aküye basılan 4.0 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v...
Saat 12:00.... panel üzeri enerji 4.3 amp. aküye basılan 4.1 amp görünüyor, akü voltajı 12.7v...
Saat 13:00.... panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.2 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v...
Yani bir yandan buzdolabı çalışıyor aküdeki enerji azalacağına aksine artıyor, demekki sabah saat 11:00 dan başlayarak panel bire bir buzdolabını karşıladığı gibi buzdolabının tükettiğinden fazla enerji üretip fazlasınıda aküye stokluyor, şu anda devam eden test de ilerleyen saatlerde bu durumun, yani buzdolabının harcadığından fazla enerjinin saat kaça kadar devam edeceğini, saat kaçta buzdolabının aküden enerji harcamaya başlayacağını izliyorum...
Saat 14:00.....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.5 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v
Saat 15:00.....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan 4.5 amp görünüyor, akü voltajı 13v
Saat 15 itibari ile buzdolabı çalışırken solar panel buzdolabının ihtiyacından fazla ürettiği enerjiyi aküye stoklamaya devam ederek 13v ile pik değere ulaştı....
Saat 16:00.....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan 3.5 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v
Saat 17:00.....panel üzeri enerji 2.6 amp, aküye basılan 2.6 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Saat 18:00.....panel üzeri enerji 0.3 amp, aküye basılan 0.3 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Saat 19:00.....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan 0.2 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Test başlayalı 8 saat doldu akü test başlangıç voltajını hala koruyor, oysa buzdolabı 8 saatdir çalışıyor, akü hala testin başladığı voltajda, gündüz bölümünde buzdolabı sıfır enerjiyle çalışmış gibi, buzdolabı tüm gün aküye ihtiyaç duymadan sadece solar güneş panelinden çalışmış gibi...Buzdolabına gerçek ortam yaratmak için her saat başı kontrol ettiğimde, buzdolabının kapısını açık bırakarak 1 bardak su doldurup içiyorum, bu şekilde gerçek hayattaki gibi termostatının atarak dolabın kapısının açılıp kapanarak çalışmasına yardım ediyorum....
Saat 20:00.....panel üzeri enerji 0.1 amp, aküye basılan 0.1 amp görünüyor, akü voltajı 12.5v..
Saat 21:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v.
Saat 22:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v.
Saat 23:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.5v....akü doluluk oranı %100.
Sanırım buradaki en önemli faktör buzdolabının Electrolux A+plus olması sonucu ortaya çıkacak....
Saat 24:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v... akü doluluk oranı %100
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 haziran 20011 salı Yeni güne karavanda enerjiyi kontrolle başlıyorum, buzdolabı hala çalışıyor ama değerler dün geceki seviyede...
Saat 08:30.....panel üzeri enerji 1.3 amp, aküye basılan enerji 1.3 amp, akü voltajı 12.5v.....akü doluluk oranı %100
Saat 09.15.....panel üzeri enerji 3.0 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.6v.....akü doluluk oranı %100
Saat 10.00.....panel üzeri enerji 3.7 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.6v.....akü doluluk oranı %100
Saat 11.00.....panel üzeri enerji 4.2 amp, aküye basılan enerji 4.1 amp, akü voltajı 12.5......akü doluluk oranı %100
Vakit ilerledikce güneşin gücü artıp panel üzerindeki amper yükseldi, karavan içindeki ortamda ısındığı için buzdolabı daha sık devreye girip çıkmaya başlayınca fazlalık enerjiyi harcamaya başladı..Hala akü voltajı 12.5 ve doluluk %100 buzdolabı ne ile çalışıyor anlamak zor..
Saat 12.00....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan enerji 4.4 amp, akü voltajı 12.6v......akü doluluk oranı %100
Saat 13.00....panel üzeri enerji 4.6 amp, aküye basılan enerji 4.5 amp, akü voltajı 12.6v......akü doluluk oranı %100
Saat 14.00....panel üzeri enerji 4.8 amp, aküye basılan enerji 4.6 amp, akü voltajı 12.5v......akü doluluk oranı %100
Saat 15.00....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.5v......akü doluluk oranı %100
Saat 16.00....panel üzeri enerji 3.1 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 17.00....panel üzeri enerji 2.8 amp, aküye basılan enerji 2.8 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 18.30....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan enerji 0.2 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 19.30....panel üzeri enerji 0.1 amp, aküye basılan enerji 0.1 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99
Saat 21.00....panel üzeri enerji 0.0 amp, aküye basılan enerji 0.0 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 Haziran 2011 Çarşamba;
Saat 08.00....panel üzeri enerji 1.1 amp, aküye basılan enerji 1.1 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99

6 Haziran 2011 Pazartesi
Saat 15 itibari ile buzdolabı çalışırken solar panel buzdolabının ihtiyacından fazla ürettiği enerjiyi aküye stoklamaya devam ederek 13v ile pik değere ulaştı....
Saat 16:00.....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan 3.5 amp görünüyor, akü voltajı 12.8v
Saat 17:00.....panel üzeri enerji 2.6 amp, aküye basılan 2.6 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Saat 18:00.....panel üzeri enerji 0.3 amp, aküye basılan 0.3 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Saat 19:00.....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan 0.2 amp görünüyor, akü voltajı 12.6v
Saat 23:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.5v....akü doluluk oranı %100.
Sanırım buradaki en önemli faktör buzdolabının Electrolux A+plus olması sonucu ortaya çıkacak....
Saat 24:00.....panel üzeri enerji yok 0.0 amp, aküye basılan enerji yok 0.0 amp, akü voltajı 12.6v... akü doluluk oranı %100
Saat 08:30.....panel üzeri enerji 1.3 amp, aküye basılan enerji 1.3 amp, akü voltajı 12.5v.....akü doluluk oranı %100
Saat 09.15.....panel üzeri enerji 3.0 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.6v.....akü doluluk oranı %100
Saat 10.00.....panel üzeri enerji 3.7 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.6v.....akü doluluk oranı %100
Saat 11.00.....panel üzeri enerji 4.2 amp, aküye basılan enerji 4.1 amp, akü voltajı 12.5......akü doluluk oranı %100
Saat 12.00....panel üzeri enerji 4.5 amp, aküye basılan enerji 4.4 amp, akü voltajı 12.6v......akü doluluk oranı %100
Saat 13.00....panel üzeri enerji 4.6 amp, aküye basılan enerji 4.5 amp, akü voltajı 12.6v......akü doluluk oranı %100
Saat 14.00....panel üzeri enerji 4.8 amp, aküye basılan enerji 4.6 amp, akü voltajı 12.5v......akü doluluk oranı %100
Saat 15.00....panel üzeri enerji 3.5 amp, aküye basılan enerji 3.5 amp, akü voltajı 12.5v......akü doluluk oranı %100
Saat 16.00....panel üzeri enerji 3.1 amp, aküye basılan enerji 3.0 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 17.00....panel üzeri enerji 2.8 amp, aküye basılan enerji 2.8 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 18.30....panel üzeri enerji 0.2 amp, aküye basılan enerji 0.2 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 19.30....panel üzeri enerji 0.1 amp, aküye basılan enerji 0.1 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99
Saat 21.00....panel üzeri enerji 0.0 amp, aküye basılan enerji 0.0 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 Haziran 2011 Çarşamba;
Buzdolabı 45 saat dir çalışmaya devam ediyor, voltaj takiplerinede bakınca bir sorun da görünmüyor 48 saat dolunca testi sonladıracağım, karavanımda ekipmanlarım ve buzdolabım 180watt güneş paneli ile neredeyse döngüsel olarak bire bir çalışabiliyor gibi..48 saate akü 12.8v dan en fazla 12.3v'a düştü, hidrafor ve aydınlatma kullansaydım biraz daha düşeceği muhakkak, benim çıkardığım sonuç, kafa rahatlığı için 1 adet daha 200amp akü ilave mükemmel olur veya 1 adet 80watt güneş paneli ilavesi ile aydınlatma ve hidraforun ihtiyacı karşılanabilip bu ekipmanla döngü sağlanabilir, karavanda klima olduğu için benim tercihim stoklanmış enerji olduğu için akü ilavesi daha uygun, çünkü şarz hep güneş panelinden olmayacak, yolculuk sıralarında araç alternatöründen ve 220v şebeke ceryanı bulunduğunda şebekedende şarz olacak, tedbirli biri 650watt tam sessiz bir 4 zamanlı honda jeneratör bulundurup kapalı havalarda şarza destek nlamında kullanılırsa süper olur..

Saat 08.00....panel üzeri enerji 1.1 amp, aküye basılan enerji 1.1 amp, akü voltajı 12.3v......akü doluluk oranı %99
Saat 09.00....panel üzeri enerji 2.8 amp, aküye basılan enerji 2.8 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100
Saat 10.00....panel üzeri enerji 3.9 amp, aküye basılan enerji 3.7 amp, akü voltajı 12.4v......akü doluluk oranı %100

Rakamları doğru okuyorsak olay şu:karavandaki enerji üretim ve tüketimi gündüz biribirini dengelemekte.Gece ise bir miktar tüketim aküye yönelmekte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR