Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,807
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Levent, karaköyden 15TL'ye aldım, renkleri siyah, kırmızı, gold boyalı...pompa için dalgıç karavan pompasıda (20TL) lazım vede bir adet mikro switch (3 TL), hangilerini istiyorsan söyle istersen ilk gittiğimde sanada alayım bir şekilde sana ulaştırırım..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Levent, karaköyden 15TL'ye aldım, renkleri siyah, kırmızı, gold boyalı...pompa için dalgıç karavan pompasıda (20TL) lazım vede bir adet mikro switch (3 TL), hangilerini istiyorsan söyle istersen ilk gittiğimde sanada alayım bir şekilde sana ulaştırırım..

Atilla ağbi sana yazdıktan sonra internette biraz araştırdım benim bataryaya benzeyen bir RO musluk buldum halledemezsem ararım seni, kolay gelsin

Bu gün, aracın LPG gaz tesisat borusunu, mutfak lavabosuna gelen içme suyu tesisat borusunu ve içme suyu pompasının enerji hattını, mutfak tezgahından, banyonun önünden geçerek bagaja girişini yaptım, içme suyu için bir su bidonu ayarlayıp, dalgıç pompasınıda içine atıp, RO muslukdan içme suyunu akıttım...Banyonun önünden geçen tesisat boruları kontraplak muhafaza içine alınacak, hem korunacak hemde göe görünmeyecek...
Sonra dünden yarım kalan elektrik panosundaki 220v tesisatı toparladım, toparlanma tam bitirilemiyor çünkü masa üstüne isabet eden tavan dolaplarının altına 3 adet LED spot gelecek ve temiz-atık su göstergelerinin hatları çekilecek, ileride bilahare elektrik panosuna bir el daha atacağım galiba...

Görüntü027.jpg

Görüntü030.jpg

Görüntü028.jpg

Bugün iş dönüşü kısada olsa Atilla abinin yanına uğradım arabada çalışıyordu çok titiz ve sistemli bir çalışma olmuş ben çok beğendim iş bittiğinde çok kullanışlı donanımlı bir karavan olacak kolay gelsin Atilla abi.

Teşekkürler Yusuf, bu gün ateş almaya gelmiş gibi uğradı sağolsun, başka bir gün sohbet etmeyede bakliyorum...

atilla bey (abi) gerçekten sizi tebrik ediyorum hayalimdeki karavan modeli hayırlısıyla biter, güle güle binersiniz inşallah.benimde hayalim geçen gün sahibinden.comda gördüğüm sprinter 4x4 modeline böyle birşey yapmak ama sadece hayal olarak kalacak galiba :-\ :smiley:

teşekkürler, vwcaravelle...benim şu an için acelem yok, mayıs sonuna doğru bitmesi yeterli...

Bu gün, içme suyu musluğunun yan sistemlerinide tamamlayıp muslukdan ilk suyu akıttım..henüz ocak gelmediği için LPG borusunu ocağın altına kadar getirdim, su ve gaz hortumlarını tezgahın altından geçirip tezgahın sonundaki verev olan ayakabılık bölümünden geçirip, banyonun önünden klimanın yanından bagaja ulaştı...Bu arada mutfağın genel musluğuna su kısıtlamasını kontrol edebilmek için bir taharet musluğu ilave ettim, böylece suyun akış bolluğunu kısıtlayabileceğim...
Öğleden sonra yasiko ( Ahmet Oral ) ziyarete geldi, kahve çay içip sohbet ettik, 500 watlık 220v yeni bir mini ısıtıcı almış, ısıtıcıyı benim araçda aküden inverter üzerinden denedik, gayet güzel çalışıyor, tabi uzun süreli çalıştırarak tüketimi test etmek lazım, benimde hoşuma gitti, en azından bir yerlerde 220v şebeke ceryanı bulunduğunda, jeneratör kullanıldığında veya çok amperli aküye sahip olunduğunda, rahatlıkla kullanılabilir bir ısıtıcı..

Görüntü031.jpg

Görüntü032.jpg

Görüntü033.jpg

Görüntü034.jpg

Görüntü035.jpg

Buradaki sıcak su ile soğuk su arasındaki "kısa devre" ne işe yarıyor?

Sevgiyle,
BKA

Sıcak-soğuk su boruları arasındaki atlama hermetik şofbenin, soğuk su girişi ve sıcak su çıkışı, şofben takılmadan sistemde su kaçağı olup olmadığını test edebilmek için böyle bir atlama bağlamak gerekiyor..

Atilla ağbi kırılmış bağlantı borusu başına iş açar, nalburlarda istediğin ölçüde sana boru yapıp veririyorlar biraz kısasını yaparsan kırılmaz,
yada sıkarken penseyle borunun sıkıştırılmış yerinden tutarak anahtarla sıkarsan kırılma yapmaz

Levent, o boru deyil kör tapa, boruylada işim yok, lazımda deyil zaten, sadece ters kör tapa bulamadığım için elimde olan parçayı takdım, önemli olan, çıkışları tıkamak, bu işe yarıyor.....

Kolay gelsin.Selamlar.

Teşekkürler, Yücel...

Teşekkürler, Rifat...

Bu gün, banyonun stor kapısının üst rayının montajlanacağı tavan parçasının montajını ve iç dış çıta dönülme işini bitirdim....Sonra, banyonun önünden geçen içme suyu ve lpg borularının kamuflajını yaptım, banyonun içinden geçen sıcak-soğuk su borularınıda kontraplak altına gizleyerek çıtalarınıda dönüp makyajları bitirdim..Daha sonra panoramik camın neopren kavuçuk fitillerini yapıştırarak camdan gelen ses ve toz'un engellenmesini sağlamış oldum...

Görüntü040.jpg

Görüntü041.jpg

Görüntü043.jpg

Görüntü037.jpg

Görüntü039.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR