Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,109
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Afiyet olsun Atilla abi yenge bakıyor sana :D :D

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler Ramazan, iyi bakıyorlarda, aracın dönüşümüne başladığım 75 gün önce 96 kg idim dün tartıldığımda 90 kg'a düşmüşüm, karavan biterken herhalde 85 kg'a kadar düşeceğim...

Karavanın burada bir başka faydasını görüyoruz, herhalde imalat aşamasında 15 kg. veriliyorsa, kampta 30 kg verilir :D :D :D

Haşmet bunu daha öncede defalarca denemiştim, mayıs haziran aylarında çekme karavan topladığım zamanlarda 7-10 kg kilo veriyordum, ama şimdiye kadar kışın karavan toplarken hiç kilo vermemiştim, herhalde aracın içinde küçük mekanda çalışırken eğilip kalkarken, sağa sola uzanırken çok iyi bir karın kası çalışması yapılıyor olmalı, sabah ve akşam ilaç alan yüksek tansiyon hastasıyım, doktor bu illetten kurtulman için 15kg vermen ve tuzu kesmen lazım demişti bunu söylediği zaman bana 15kg vermek imkansız gibi gelmişti, tuzu kesip, paşa paşa aksatmadan ilaçlarımı içiyordum,, kışın ortasında yarısını verdim, havalar biraz daha ısınınca kışın verdiğim kilonun çok fazlasını vereceğimi biliyorum, belki yaza ilaçlarım bile azalabilir, çünkü kendimi çok iyi hissetmeye başladım... ....

Atilla ağbi kolay gelsin, ne güzel karavan yapmak sağlığada iyi geliyor :D, valla benimde pantolanlar durmuyor artık ;D

Leven işin başında 116cm göbek ölçüsü vardı şimdi 104cm'e düştü, dediğin gibi, pantolon durmuyor, kemere iki delik delmek zorunda kaldım...

Şaka bir yana, bedenen çalışma fazla kiloları yakmak için çok faydalı. Üstelik, boş durunca sıkıntıdan insanın iştahı açılıyor. Çalışınca hem fikren hem de bedenen vücut daha sağlıklı...

Bu gün malzeme arayış ve temin günümdü, mutfak evyesini (dış ölçü 38x38cm) ve bataryasını aldım.... Banyo lavabosu için kısa duş çıkışlı mix sıcak-soğuk , süper bir batarya buldum, imalatı yapan firma bu ürünü 5 ylıdır üretmiyormuş, karaköyde 3 mt2'lik bir dükkanda buldum, hemen üstüne atladım.... Türkiyede satılan duş çıkışı en küçük batarya, lavabo pozisyonunda çıkış ucu 12cm, emsallerinde ise bu çıkış 22-25cm, böyle olunca köşe lavabosu gibi küçük lavabolarda su çıkışı lavaboya isabet bile etmiyor..Bu bataryanın değerini en eyi İlhan abi anlayacakdır, geçenlerde bu batarya konusu gündeme gelmişti ve kısa olası uğruna mecburen çevirmeli açmalı spiralli duş bataryası takmak zorunda kalmıştı..
Uzun lafın kısası adamın elinde aynısında 1 adet batarya daha var, fiyatı 270TL, ihtiyacı olana alıp yollayabilirim, önemli olan bu güzel bataryayı karavan yapım aşamasındaki bizlerden birinin almasını isterim....

Görüntü497.jpg

Görüntü498.jpg

Görüntü499.jpg

Atilla abi hayırlı olsun o bataryadan bende çok aramıştım Karaköy dahil bakmadığım yer kalmamıştı, bu ürünleri bulabilecek bir yerde sirkecide Zaza han ve çevresi oralar berberlere toptan malzeme temini yapıyorlar ve bebrberler bu bataryalardan kullanıyorlar.

Yusuf, zaza han ve berber malzemeleri satan yerler dahil kısa çıkış bataryayı 2 aydır arıyorum, eskiden eca'nında varmış, onlarda seneler önce imalattan kaldırmışlar... Traş olduğum bütün berberlerin mabilyalarını satan yerler ilede irtibat kurduk malesef kısa çıkış mix sıcak soğuk batarya yok...Aldığım bataryada 5 yıldan beri rafta unutulmuş, iki adet bataryadan biri...

atiladi' Alıntı:
Haşmet bunu daha öncede defalarca denemiştim, mayıs haziran aylarında çekme karavan topladığım zamanlarda 7-10 kg kilo veriyordum, ama şimdiye kadar kışın karavan toplarken hiç kilo vermemiştim, herhalde aracın içinde küçük mekanda çalışırken eğilip kalkarken, sağa sola uzanırken çok iyi bir karın kası çalışması yapılıyor olmalı, sabah ve akşam ilaç alan yüksek tansiyon hastasıyım, doktor bu illetten kurtulman için 15kg vermen ve tuzu kesmen lazım demişti bunu söylediği zaman bana 15kg vermek imkansız gibi gelmişti, tuzu kesip, paşa paşa aksatmadan ilaçlarımı içiyordum,, kışın ortasında yarısını verdim, havalar biraz daha ısınınca kışın verdiğim kilonun çok fazlasını vereceğimi biliyorum, belki yaza ilaçlarım bile azalabilir, çünkü kendimi çok iyi hissetmeye başladım... ....
Atilla abi bu konuda sana katılıyorum, ben karavanı toplarken 8 kilo verdim ,Şimdide fazlasını aldım bazen hurda bir karavan alsammı diyorum. Selamlar

Bu gün, banyo-wc'nin lavabosunu montajına başladım, lavabonun altına, su giriş ve çıkışlarını örtmek hemde banyo ve wc ile alakalı bazı malzemelerin içine konulabileceği bir lavabo altı dolabı yaptım, dolabı kompackt olarak imal ettim, duş sipiralli musluğunuda taktıkdan sonra yerine montajlayacağım...
Bu gün saat 14.00 sıralarında yazı aratmayacak bir güneş çıktı ve solar şarz regülatörü 4.1 amp şarz gösterdi, ilgilenenlerin bilgisine...

Görüntü508.jpg

Görüntü507.jpg

Görüntü509.jpg

Görüntü501.jpg

Bu gün, mutfak tezgahının, evyesini, musluğunu, ve içme suyu ro musluğunu takıp temiz ve atık su tesisatınıda bağlayıp işi bitirdim..Tezgaha ilave ettiğim ro musluk sayesinde 19 litrelik içme suyu bidonunu bagaja koyup karavan pompası ile içme suyunun ro muslukdan akmasını sağlayacağım, normal su içen bu muslukdan içebilir, ayrıca buzdolabına soğutmak için konulacak şişelerde bu muslukdan doldurulacak..
Banyo lavabosuna spiralli duş musluğunun montajını yaparak tamamladım, banyonun tabanı ile işim bitince 4 vida ile kompakt olarak duvara montajlayıp tesisata bağlayacağım..
Banyonun tabanı için 5 kat cam elyafı ve polyester ile 10cm'i duvarlara doğru dönerek kapladım, kenarları 10 cm'lik tava gibi oldu, kurumaya bırakdım...

Görüntü003.jpg

Görüntü008.jpg

Görüntü006.jpg

Görüntü007.jpg

Görüntü005.jpg

Teşekkür ederim Yusuf sağol, elimizden geldiğince haftanın 7 günü her gün günde 8 saat, bir şeyler ortaya çıkartmak için çabalayıp duruyoruz..

Atilla ağbi kolay gelsin, banyo tabanını düzeltirken biraz uğraşacaksın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri