Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,523
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün sabah arka yataktaki uzatmalarının raylarındaki esnemeyi yok etmek için, işe yatakla başladım, önce ilk projedeki her şeyi söküp çöpe attım, sonra yeniden kanalları 15mm kontraplağa sıfır sürtünme ile yeniden yaptım, kontra bağlantılarınıda artırarak yatağın işini bitirip verniğinide yapdım, uzatmalarda artık esneme ortadan kalkdı, aslında en başında bu şekilde yapabilirmişim ama ben ikinci sorunlu yolu seçmişim, yatak plakası yerine tam olarak sabitlenmediği için, uzatmalar açık iken uzatmanın en ucuna yüklenince tahteravalli gibi yatağın arka kısmındaki 25kg'lık büyük plakayı kaldırıyor..uzatmaların sağlamlığı beni bu sefer tatmin etti...
Sonra mutfağın verev bölümündeki ayakabılığın kapak ve menteşe işlerini bitirp montajladım, verniğinide yapılınca, ayakabılık işide sonlanmış oldu...

Görüntü426.jpg

Görüntü427.jpg

Görüntü428.jpg

Görüntü424.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Levent senin gibi tereciye bizim tere satmamız ne haddimize...

teresinden değil Atilla ağbi nedense gözümde büyüyor :D

Bu gün, karavanın yatak altı bagajının karkas yapısını tamamladım, tüm karkasları duvarlara önce mastikleyip sonra vidaladım, mobil klimanın su tahliyesi için kutusunda birekecek suyu direkt olarak dışarı tahliye etmesi için araç tabanını delerek suyu dışarı verdim, mobil klimanın elektrik kablosunu çekerek bağladım, klimanın giriş havasını bagajdan almaması içim bagaj içinde oluşturduğum hava giriş hücresini bagajdan izole ettim, bu şekilde klima devir daim için gerekli olan havayı, daha önce yaptığım ızgara vasıtası ile karavanın yaşam mahallinden alacak.... Yatak altı bagajla olan işim arka yüzeyine takılacak kapaklara ve arka yüzey vernik işlerine kadar bitti kadar bitti...

Görüntü429.jpg

Görüntü432.jpg

Görüntü433.jpg

Görüntü431.jpg

Görüntü435.jpg

Atilla usta,Eline sağlık, güzel oluyor..

Telefonla konuştuğumuz sabitleyici ayaklar ile ilgili resim varmı, kolay gelsin.

Bu gün sabahdan yine dişçi ile randevum vardı, öğleden sonra çalışmak için karavana çıkdım, iç kaplama sonunda banyonun tavan kısımlarında aracın kirişleri görünüyordu, önce 6mm 9cm'lik şerit kontrapalklar keserek beyaz boyalı görünen kirişleri kapattım, sonra köşe çıtaları ile tavanı ve dikey köşeleri döndüm, banyoda duvarları doğal ahşap halinde bırakacağım için daha önceden 3 kat dolgu 2 kat son kat vernik sürmüştüm, çıtaları takdıkdan sonrada en az 5 kat son kat vernik sürerek banyoyu ahşap olarak kullanacağım...Bu arada oturma grubunun 70x90cm masasının köşelerini kırdım, her katta zımparalayarak 3 kat dolgu verniği sürdüm, yarın 2 kat doldu daha sürüp pırıl pırıl bir yüzey elde etmeyi düşünüyorum, sonra 2 kat son kat mat vernik sürüp masanında işini bitireceğim..

Görüntü436.jpg

Görüntü438.jpg

takip

Atilla eline sağlık iyi gidiyor lakin banyoyu kaplamasız bırakmasan diyorum. Vernik çatlayınca araya su alınca çok çirkin görüntü olacaktır. Vinlex kaplama
bile daha iyidir. Gerçi ahşap görünümünü sevdiğini yazmıştın ancak burada taviz vermen iyi olur.Kolay gelsin.

Levent, karavanda yılda kaç kere banyo yapılacakda banyodaki vernik ıslanmakdan bozulup problem çıkaracak diye düşündüm, güzelim ahşabın üzerini şimdiden vinlex kaplayıp ahşap tadını bozmak yerine, ileride problem çıkarırsa vinlex kaplamayı, en azından öyle bir gün gelene kadar ahşap tadını yaşamak istiyorum..Banyo duvarlarındaki vernik çatlayacak kadar, esnemeyecek şekilde 15mm kontraplakdan sağlam olduğu ve işin sonunda 3 kat dolgu 8-10 kat son kat vernik olup zırh gibi olacağı için uzun müddet bir sorun çıkaracağını sanmıyorum..Duvarlara mineflo tipi bir malzeme kaplamak işin en kolay yolu, bir saate kaplama biter, ama ihtiyaç hissedinceye kadar doğal ahşap olarak kullanmayı düşünüyorum...

atiladi' Alıntı:
Levent, karavanda yılda kaç kere banyo yapılacakda banyodaki vernik ıslanmakdan bozulup problem çıkaracak diye düşündüm, güzelim ahşabın üzerini şimdiden vinlex kaplayıp ahşap tadını bozmak yerine, ileride problem çıkarırsa vinlex kaplamayı, en azından öyle bir gün gelene kadar ahşap tadını yaşamak istiyorum..Banyo duvarlarındaki vernik çatlayacak kadar, esnemeyecek şekilde 15mm kontraplakdan sağlam olduğu ve işin sonunda 3 kat dolgu 8-10 kat son kat vernik olup zırh gibi olacağı için uzun müddet bir sorun çıkaracağını sanmıyorum..Duvarlara mineflo tipi bir malzeme kaplamak işin en kolay yolu, bir saate kaplama biter, ama ihtiyaç hissedinceye kadar doğal ahşap olarak kullanmayı düşünüyorum...

Atilla ağbi vernik filmi ne kadar kalın olursa o kadar çabuk çatlama arkasından bozulmalar başlar, çatlaklar önce gözle zor farkedilir şekilde araya su girdikce belirgenleşmeye arkasından dökülmelere başlar,
madem ahşap olarak kullanmak istiyorsun çaresi poliüretan dolguyu iki kat sür ama kalın olmasın, sonrada ince olarak yine iki kat son kat vernik atarsın

Bu gün oturma gurubunun masasının 4 kat dolgu 3 kat sontak verniğini attım, en sonunda 200 numara zımpara takıp makina ile zımparaladım, sonra polisaj makinası ile pasta cila yaptıp, masa sıra dışı bir şey oldu, insanın içinden her şeyi böyle yapmak geliyor ama meşakkatli iş...Sonra banyonun dünden kalan tavan çıtalarının zımpara ve vernik işlerini bitirip tüm banyoyu bir kez daha zımparalayıp komple son kat vernik attım....Banyo içinde kalan arka tekerlek davlunbazının üzerini kaplamak için önce bir kutu yaptım, sonra yerine montajladım, davlumbaz üstünün vernik ve çıta işlemleri yarına kaldı...

Görüntü445.jpg

Görüntü446.jpg

Görüntü442.jpg

Görüntü443.jpg

Görüntü447.jpg

Bu gün, önce dünden yarım kalan banyo içindeki davlunbaz kaplamasının çıtalarını dönüp vernikledim...Sonra, oturma gurubunun masasının yatak pozisyonunda koltukların arasına takılması için gereken stoperi yerine montajladım, masanın duvara sabitleme aparatının masa tarafınıda masaya montajladım, masanın bacağı için biraz araştırma yapmam gerekecek...Sonra Mutfak tezgahında alacağım ocak ve evyenin boyutlarını şekil olarak çalıştım, evye 35x35 veya 35x30 cm olacak, ocak olarak tencere tutamaçlı italyan can design takılacak....
Daha sonra nezamandır ileri sarkıttığım bir iş vardı, güneşli bir hava bekliyordum nihayet bu gün oldu ve işi hallettim, kayar kapılar aralık kaldığında veya açıkken yağmur yağıyorsa, araç tavanından süzülen yağmur,kapının üst fitilinden içeri girp, araçların yukarı doğru daralmasından kaynaklanan eğimden dolayı mutfak tezgahının üzerine damlıyordu, alüminyum L profil ile bir kaç denemeden sonra ucu kıvrık tezgah üstü seramik sonlandırıcı alüminyum profilin bu sorunu çözebileceği kanısına vardım, bu gün son olarakda bu alüminyum profili kayar kapının üstündeki boşluğuda biraz kapartacak şekilde araç yan duvar tavanına mastikle yapıştırdım, artık yağan yağmurun, aracın öne veya arkaya eğimine göre kanaldan akacağını umuyorum...

Görüntü464.jpg

Görüntü459.jpg

Görüntü460.jpg

Görüntü462.jpg

Görüntü463.jpg

karavan kaba şeklini buldu, artık ince işler ve rutuşlar :smiley:

Evet levent, artık bende kaba işilerin bittiğine inandım, sabahleyin bu gün neler yapabilirim diye artık düşünmeye başladım, bazı özel malzemeler eksik olduğu için elde olan malzemelere göre neler yapabilirim diye düşünmek gerekiyor, ama çok iş var daha bunuda biliyorum... İnşallah sizin bitmeyen rötüşleriniz gibi sürmez, bir yerde biter...

atiladi' Alıntı:
... İnşallah sizin bitmeyen rötüşleriniz gibi sürmez, bir yerde biter...

sen bize ne bakıyorsun :D, bizde çalışmaya zaman yok, haftasonundan haftasonuna imkan olursa çalışabiliyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri