Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,257
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

çekmece rayları fazla bir ağırlık taşımazlar, ağırlığı içerde kalan parçan çekecek, her ihtimali düşünmek lazım

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu parçanın destek noktasına boydan metal bir parça koysan (örn.kalın saç parçası) direncini rahatlıkla 3-4 kat arttırırsın. Hem çok fazla ağırlık binmez, hem çok uğraştırmaz,hem de ince olduğundan extra yer kaplamaz.

Levent, ağırlıkla rayların taşıyıcı olarak bir alakası yok, raylar sadece uzatmanın rahat girip çıkmasını sağlamak için, ama yine bir nebze sorunu yaratanda raylar, çünkü rayların eni 17mm, kontranın eni 15mm, bu 1 mm boşluklar sürtünmeden çalışma anlamında ilk etapda bana mantıklı geldi ama, bu boşlukda esnemeyi artırıyor, belki bir ara rayları söküp uzatma kontrasını ilk etapda iki kontra arasında sıfır boşlukla çalıştırmayı deneyeceğim....

Haşmet, Tam isabet ettirdin, uzatmaların altına kanaldan çıkış noktasına 1,5 mm kalınlığında alüminyum serit levha koydum, o zaman girip çıkmada sürtünme başlıyor esnemede tamamen yok oluyor, aslında sistemin istediği, uzatmanın kanala sıfır payla sürtünerek girip çıkması..Yani rayların sökülüp sıfır payla sürtünerek girip çıkmak istiyor...Tabiki başka çözümlerde var, uzatmaların ucundan statik ince 3mm yelken ipi ile tavan kanca ile asmakda bir çözüm, bunu denedim kesin çözüm sunuyor, hemde ucuna otursanda birşey olmayacak kadar mukavamet artıyor, ama uzatmaların ucundan tavana bağlamadan çözmek istiyorum...önce rayları söküp, kanalı daraltıp sıfır sürtünmeyi deneyeceğim....Çünkü kontradaki minimal esnemeye göre sürtünmesin diye bırakılan boşluklar esnemeyi yaratıyor..Cam tarafındaki uzatmada bir sorun yok çünkü açıldığı zaman tamamen tesadüf oturma grubunun masasının duvara sabitleme alüminyum parçasına basıyor ve esneme yok..Esneme sorunu koridor tarafındaki uzatmada...

Bu gün, son partide kestirdiğim eksik mutfak üstü tavan dolabı, buzdolabı üstü tavan dolabı ve arka tavan dolabı kapaklarını, yerlerine alıştırdım, tas menteşe deliklerini ve bas aç kilit deliklerini delip, dolgu verniklerini yaptım, sonra zımpara ve son kat mat verniklerini bitirip, tas menteşe ve kilit montajlarını yapıp yerlerine montajladım, sonra arta kalan zamanda kapakların kaldırma makaslarını montajlamaya başladım, işin yarısında akülü vidalama öldü...Sonra mutfak tezgahının verev bölümünden LPG tüpünü bagaja taşıyınca, verev bölümün verev kısmını ayakabılık olarak kullanabilmek için banyo tarafından açılabilir kapak yaptım, bir kaç raf koyunca ayakabılık işide tamam...

Görüntü420.jpg

Görüntü417.jpg

Görüntü416.jpg

kolay gelsin,güzel oluyor.

Atilla usta, kolay gelsin. Kapakların hepsine mi ? kaldırma makaslarını koydun.

Teşekkürler Rifat..Biz kışı böyle geçirdik, baharıda senin hikayenle geçirirsek yaz çabuk gelecek gibi...

Teşekkürler İlhan abi, yukarı doğru kalkan kapakların hepsine kalldırma makası takacağım, mutfak dolabının kapağı büyük olduğu için çift makas takdım, diğerlerine tek makas takıyorum, dün tam üçüncü kapağa takıyordum akülü vidalama dişli sıyırdı, şimdi aynısından bir tane daha almam gerekiyor, vidalamanın pillerini ben değiştirtip özel pil taktırmıştım, pil değişimine akülü vidalamadan daha çok para vermiştim, aynı aküyü kullabileceğim bir vidalama alırsam aküsü çift olmuş olacak, vidalamanın pili bir tam tam gün bütün işlere yetiyordu...İçlerindeki orjinal pillerle iş yapmak mümkün deyil, çift akü ise büyük avantaj, akülü vidalama alacakların bilgisine...Aldığım el aleti seti ile bundan önce iki çekme karavan toplayıp komple bir ev tadilatı yapmıştım, ikinci karavanda dekopaj bitmişti, şimdi, matkap sinyal vermeye başladı, titreşimli zımparanın kömürleri bitti içeriden ateşler çıkıyor, yedekleri ile değiştirmezsem, rotor kafasındaki bakır şeritler birbirine kaynayacak, avuç içi taşlamadanda kömürlerin bitme sesi gelmeye başladı..Çin malı aletler sürekli çalışmaya ancak bu kadar dayanabiliyor...

Atilla abi kolay gelsin,çin malı el aletleri ömrünü çabuk bitiriyor ama diğer yandan ekonomik olması sebebiyle tercih ediyoruz aynı işi gören bir aletin markalısı ile arasında 2-3 kat fiyat farkı oluyor birde Koçtaş'dan aldığım devirli avuç içi taşlamayı 4 Karavan'da kullandım geçen ay gereksiz yere aşırı yüklendim ve yaktım ileride tamirine bir bakarım ama gerekli olduğundan geçen hafta aynısından gidip aldım devirli olması çok avantaj başka bir markada bulamadım tavsiye ederim performanspower marka.

Gitti gidiyor com dan sonra, Atilla Dinçer'den " bitti bitiyor com " . Mart sonuna kalmaz anosona buz atılır gibi... Yani benim içimden geçen o.

" bitti bitiyor com ...... aklınıza sağlık valla cukkk oturdu.

Teşekkürler Yusuf....Bu gün koçtaşdan vidalama aldım ama akülü deyil direkt 220v vidalama aldım, enteresan bir alet, akü bitme derdi yok, performans tam, matkap olarakda kullanılabiliyor, istediğin kadar kullan, aküsü yok akünün bitme derdide yok..Fiyatıda 59TL 10 taksit..

Teşekkürler Haldun abi, önümüzdeki hafta ahşap la alakalı işler tamamen biter, zaten kesilecek dolap içi birkaç raf kaldı, yatağın son şekli verilip yatağın arkası kontraplak ile kapatılarak aracın arka kapıları ile tüm ilişkisi kesilecek, soğuk ve toz bu şekilde tamamen kesilmiş olacak...Geriye kalanlarda banyo zemin polyerteri, lavabosunun montajı, mutfak lavabo montajı, su tesisatı, dediğin gibi mart sonuna bu işler biter, nisanda, döşemelerin dikimi ve extra ufak tefek işlerle uğraşmakla geçer..

Teşekkürle Abdi abi, bitti bitiyor da 2x200amp akü+2500watt inverter+25amp 220v şarz+mutfak için ocak+şofben can acıtıcı duygusal malzemeler..bunlar yerlerine konulmadan bitti denemiyor...

Bu gün 15.00'a kadar eksik malzemeler peşindeydim, o saatten sonrada ancak dolap kapaklarının makaslarını tamamlayabildim, çünkü bazı dolaplarda kaldırma makası takacak yan duvar olmadığı için küçük takozlardan faydalandım, takozları önden görünmemesi için vidalayamadığım için yapıştırıp kurumasını beklemek zorunda kaldım..Yeni aldığım 220v kablolu vidalamadan çok memnun kaldım, peşinizde bir kablo dolaşıyor ama akü zayıflama ve bitme derdi yok, illa akülü vidalama gerekirsede patlıcana benzeyen pilli vidalama ile dar yerlerdeki işler çözebiliyorum......

Görüntü421.jpg

Atilla ağbi şu benim dolap kapaklarının makaslarına da bir el atıver, elin alıştı zaten :smiley:

Levent senin gibi tereciye bizim tere satmamız ne haddimize...
Kaldırma makasları konusunda tek makasmı çift makasmı sorusu soruluyor, belirteyim tek makas yetiyor, kapak ölçüm 28x72 15mm kayın kontraplak ( mt2'si yaklaşık 10 kg), montajı ise makas duvar bağlantısı orta noktası yukarıdan aşağıya 153 mm, makas dikey vidaları 37 mm içeri doğru ve kapakdaki bağlantı ilk vida 106 mm, bu bağlantı ölçüleri kapağı 90 derece açıyor, açılma açısını değiştirmek için kapakdaki bağlantı ölçüsü büyütülüp ileri alınırsa derece 90'ın altına düşüyor, geri alınıp küçültülürse açılma derecesi 90'ın üstüne çıkıyor..

Görüntü422a.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri