Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,240
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün, masa ve panoramik camın detayları ile uğraştım, önce masanın üstündeki prizi üzerine takılacak perde rayından dolayı olabildiğince aşağıya kaydırdım...Sonra maasayı duvara sabitleyen alüminyum aparatın makyajlarını yaptım, masa takılı iken daha düzgün görünebilmesi için alüminyumdaki vidaları çıta ile gizledim..Masanın aparatta takılı iken sağa sola kaymaması için iki tarafada stoplayıcı çıtalar ilave ettim...Panoramik camın köşelerinde açık kalan yerler vardı oralara parça alıştırırdım ve mastikledim, yarın çerçevenin siyah boya rötüşlerinide bitireceğim...
Solar güneş paneli hakkında merak edenler için, bu gün saat 13-14 sıralarında şarz regülatörü 3.7 amp/saat şarz gösteriyordu, ilgilenenlerin bilgisine...

Görüntü471.jpg

Görüntü472.jpg

Görüntü473.jpg

Görüntü474.jpg

Görüntü476.jpg

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

İnce işler zor ama fark yaratıcı hamlelerdir. Güzel gidiyor. Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Atilla usta, maasayı duvara sabitleyen alüminyum aparatın makyajını beğendim bende denemeliyim.
Aynı saatlerde bende de şarz regülatörü amp/saat şarz göstergesi aynı konumdaydı.
Eline sağlık, kolay gelsin.

Teşekkürler Haşmet...ince işler ve makyajlar, aceleye gelmiyor sabır ve zaman istiyor, her gün ne çok iş yapabiliyordum, bir masa verniği ve duvar aparatı montajı 3 gün sürdü, heniz ayak için bir çözümümde yok..

Teşekkürler Yücel..Sona yaklaşıyoruz gibi görünüyor ama yapılacak işlerin listesini çıkarınca uzayıp gidiyor...

Teşekkürler İlhan abi...İnce işlerde bin düşünüp bir yapmak gerekiyor, aceleye ise hiç gelmiyor, örneğin mutfak tezgahının üzerine duvara gelecek üçlü prizi montajlamak için her gün niyetleniyorum arkasından vaz geçiyorum, montajladığım yer doğru yer olmazsa veya başka birşeye engel olursa yer değiştirme imkanı yok, kontrayı bir kere delip montajladınmı yer değişikliğinde duvarda delik kalacak, onun için her gün sonraya atıyorum, işlerin bir çoğu böyle artık bütünü düşünerek iş yapmak gerekiyor, hataya telafi yok, keşke dememek için çok düşünüp az çalışmak bazen daha verimli oluyor..

Bu gün su tesisatı günü idi, mutfak lavabosuna giden sıcak-soğuk ve banyo lavabosuna giden sıcak-soğuk su tesisatı çekildi, arka kapıdan kullanılan, hidrafordan hemen sonra soğuk duş alabilmek için bir duş çıkışı bırakdım, hidrafor bağlantı ucuna kadar tesisat tamamlandı....LPG ile çalışan hermetik sıcak su cihazının yeri ayarlandı ölçüler ve duruş kontrol edildi, şofbene gidecek soğuk su tesisatı ve şofbenden çıkan sıcak su tesisatıda bitirildi...

Görüntü483.jpg

Görüntü485.jpg

Görüntü486.jpg

Görüntü487.jpg

Görüntü478a.jpg

Atilla abi su boruları kaç inçlik? tam karavanda su tesisatı konusunu kafamda düşünürken senin yazdıklarını gördüm. Boruların ve vanaların çaplarını yaza bilir misin? Aslında aynı soruyu elektrik kabloları için de soracaktım, 12 volt tesisat için ayrı bir kablo kullanmak lazım mı? yoksa elektrik tesisatçılarının kullandığı normal kablolar mı kulanılmalı?

Haşmet, su boruları hepimizin evinde kullanılan 1/2 yarım parmak plastik su tesisat boruları...Elktrik tesisatında ise 220v tesisatta kontrol paneline kadar 2.5 - 4 mm2'lik panelden dağıtımda ise 1.5 - 2 mm2'lik kablolar kullanılabilir, 12v tesisatta yine kontrol paneline kadar 4 mm2'lik dağıtımda ise 1.5 mm2'lik kablolar kullanılabilir, 12v tesisatta rezistans özellikli yüksek amperli cihazlar kullanılacaksa ve 12v buzdolabı kullanılacaksa bu tip yerlere, aküden uzaklıkları 4-6 mt civarındaysa 4 mm2'lik, 6 mt'den uzaklarsa 6mm'lik kablolar kullanılabilir...Kablolar için özel kablo almaya gerek yok ev tesisatında kullanılan kablolalar kullanılabilir...

atiladi' Alıntı:
Haşmet, su boruları hepimizin evinde kullanılan 1/2 yarım parmak plastik su tesisat boruları...Elktrik tesisatında ise 220v tesisatta kontrol paneline kadar 2.5 - 4 mm2'lik panelden dağıtımda ise 1.5 - 2 mm2'lik kablolar kullanılabilir, 12v tesisatta yine kontrol paneline kadar 4 mm2'lik dağıtımda ise 1.5 mm2'lik kablolar kullanılabilir, 12v tesisatta rezistans özellikli yüksek amperli cihazlar kullanılacaksa ve 12v buzdolabı kullanılacaksa bu tip yerlere, aküden uzaklıkları 4-6 mt civarındaysa 4 mm2'lik, 6 mt'den uzaklarsa 6mm'lik kablolar kullanılabilir...Kablolar için özel kablo almaya gerek yok ev tesisatında kullanılan kablolalar kullanılabilir...
Bilgi için teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

Bu gün, dünden yarım kalan panoramik cam çerçevesinin rötüş boyalarını bitirdim.....Mutfak ve banyonun atık su giderlerini aracın altındaki atık deposuna yönlendirecek atık su tesisatını yaptım...
Buzdolabının, klimanın elektrik bağlantılarını ana panoya bağlayıp her ikisinede elekrik vererek çalıştırdım, yıllardır karavanda arçelik ve vestel büro tipi buzdolabının titreyerek devreye girip, hırıl hırıl ses çıkartarak çalışmasına alışık olduğumuz için orjinal elektrolux buzdolabının olağanüstü sessiz çalışması , çalışıyormu çalışmıyormu diye tereddüte düşürdü, 5 dakika sonra buzluk soğuyunca çalıştığını anlayabildim keza klimada tam olarak yerine sabitlenince titreşimleri azaldı daha sessiz çalışmaya başladı, montajlandığı yerden masada oturanları rahatsız etmeyecek bir açıdan üflediği için klima çalışıkek kimsenin rüzgarın direkt olarak kendisine çarpabileceği şikayetinde bulunmayacak....
Buzdolabının üstüne 4'lü grup priz montajladım, bu prizden lcd, recevier çalışacak, mutfak tezgahının üstünede 3'lü bir prpz montajladım, buradanda şofben beslenecek...
Yapılan işlerin fotoğraflarını çekmeyi unuttuğum için fotoğrafları yarın eklerim.....Sonrada 75 gündür kullandığım malzemelerin artık lazım olmayanlarını toparlamaya başladım...

Görüntü475.jpg

Görüntü481.jpg

nasıl olduda bu konuyu şimdi gördüm.Okurken kendimi Discovery Chanel izler gibi hissettim.Gerçekten harika.Kolay gelsin

Atilla abi kolay gelsin işlerimin yoğunluğundan yine gelemedim yanına gerçi haftada 3-4 kez arabanın yanından geçiyorum ama siz olmadığınız zamana denk geliyor hatta 2 kez inip 5 dakika arabanın etrafında dolaştım bugün evdeydim ama Gürpınarda bir arkadaşın müstakil evinin bahçesine asmalık kamalye yaptık en kısa zamanda ziyaretinize pasta ile ;D gelmeyi planlıyorum kalın sağlıcakla.

26032011254.jpg

Teşekkürler Yastek...

Teşekkürler Yusuf..Sanada kolay gelsin, kamelyanın sağını solunu kapatırsanız yavaş yavaş karavana benzer...

Bu gün, sabahdan öğleye kadar karavanda çay demleyip sınav kapısı nöbetciliği yaptık..işe ancak öğleden sonra girişebildim..
Bu günü klimanın yatak altında kalan LCD kumanda panelini, 13 tane kablosunu ortadan kesip soketlerini bozmadan 60cm ek yapıp uzatarak, kumanda panelini kullanılabilir yeni yerine taşıdık, işi öğleden sonra ziyarete gelen unaka2 (ünal türemen) ile birlikte hallettik...kumada paneli yeni yerinde tüm fonksiyonları ile çalıştı, bu işte bitmiş oldu, ayrıca bu gün misafirlere Tatar işi çiğ börek ikram ettik...

Görüntü489.jpg

Görüntü494.jpg

Görüntü495.jpg

Görüntü496.jpg

Görüntü492.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri