Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,109
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Levent uğraşmak ne kelime, daracık o mekanda düzeltmek mümkün deyil yarın 5x5 beyaz fayans döşeyeceğim...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Levent uğraşmak ne kelime, daracık o mekanda düzeltmek mümkün deyil yarın 5x5 beyaz fayans döşeyeceğim...

kestirmeden halledeceksin, iyi düşünmüşsün :smiley:

Zaten 1 mt2 bile deyil, minik fayasları hep beğenmişimdir, uygulamanın tam zamanı, sadece elestiki özellikli özel bir seramik yapıştırıcısı kullanmak gerekiyor, zaten böyle bir yapıştırıcıda var, ahşap zemin için üretilmiş..

Bu gün, sabah fiberlenen banyo zeminine fayans almak için gittim fakat 1 kutu fayasın ağırlığını görünce birde yapıştırıcısını düşününce, baktımki banyoya 20 kg girecek hemen tornistan yapıp, eve döndüm ve;
**** Polyester banyo tabanını avuç içi taşlama ile yoklamasını aldım,
****çelik macun çekip makina ve elle zımparaladım,
****çelik macun yoklaması daha yaptım
****tekrar makina ve el ile zımparaladım,
****siyah sprey boya ile tabanı hafifce boyadım
****yine zımparaladım, yüksek yerler sarı oldu çukurluklar siyah kaldı
****çelik macun ile bir yoklama daha yaptım
****yine zımparaladım,
****gri astar sürdüm
****sonra zımpara bu sefer son kalan ufak tefek çukur yerler gri kaldı,
****bir kere daha çelik macunla yoklama yapıp,
****tekrar zımparalayınca zemin pırıl pırıl ortaya çıktı
****bundan sonra yapılacak iş epoksi esaslı polyester teknelerde kullanılan çift kompenentli beyaz boya ile boyayıp işi bitirmek...
Bu gün zor ve çok tozlu bir gündü....

Görüntü010.jpg

Görüntü011.jpg

Eline sağlık.banyo biraz zorlu çıktı.
ben duş teknesini paslanmazdan tava şeklinde yaptıracağım.

Rifat, tavsiye ederim..Böyle zor bir iş ....

Eline sağlık güzel oldu ama çok uğraştırdı zemin seni. Ama hafif ve güzel bir banyo zeminin var artık güle güle kullan .

Teşekkürler, Ümit, karavanı yapmaya başladığımdan beri en zor ve pis gün bu gündü...Neyseki bitti...

Atilla bey abi iyi gidiyor.Hep takip ediyorum.Hızlı gidiyor.yoksa araba da bir gizli yadımcımı var.Kolay gelsin.

Teşekkürler salih.. Bahara yetiştirmeye çalışıyorum..Bahar ile birlikde ya bana yada yeni sahibine hizmet verebilsin diye çabalıyorum...

Teşekkürler frigraf..Yardımcı yok ama verilen emeğin vakiti çok, haftanın 7 günü günde 8 saat mesai, ama önemli olan uygulanabilir bir programa sahip olup unu eksiksizce uygulayabilmek..

Bu gün, banyo lavabosunun kompakt kutusunun montajını yaptım, banyo stor kapısının raylarını ölçülendirerek ön montajını yaptım, kapıyı imal ettikden sonra tam montajını yapacağım, sonra elektrik kontrol panosundaki kabloları terminallere bağlamaya göze hoş görürür hale getirmeye başladım, bu gün için 12v bağlantılarını bitirdim, bir ara 220v bağlantılarınıda bitirince fotoğraflarını yayınlayacağım...

Görüntü014.jpg

Görüntü016.jpg

Görüntü017.jpg

Görüntü018.jpg

Görüntü019.jpg

Teşekkürler ilhan abi, benim havalarla işim yok, karavanın içinde çalışıyorum, en kötü ihtimalle küçük tüple çalışan radyan kafalı sobamı yakıp, birde sıcak kahve yapıp, çalışmaya devam ediyorum..Havaların güzelliğine tercihim emekli maaşı alma günü bir an önce gelse daha iyi olur...

Bu gün sabah karaköye epoksi beyaz boya almaya gittim, bulmak zor oldu, fabrikasında beyaz boya imalatında bir sıkıntı varmış nerseki uzun bir arama sonucunda bir kutu çift kompanentli beyaz epoksi boya buldum, bu arada içme suyu tesisatı için ozel hortum aldım, LPG tüpü bagaja klimanın arkasına koyacağımdan hortum boyu 3.5 mt olarak çıktığı için bu mesafenin hortumla geçilebileceği bilgisini tüp gaz bayisinden alınca için TSE'li LPG borusu aldım..İçme suyu RO musluğun açılınca akabilmesi için karavan pompasına elektrik uyarısı verebilmek için musluğa bir mikro swich aldım onuda musluğun açma mandalına montajlayarak musluk açıldığında otomatik olarak pompaya elektrik verilmesini sağlamış olacağım..Bu arada panoramik cam için neopren kauçuk sünger aldım, camın ısı ve ses izolasyonunuda bu arada yapacağım...
Araca dönünce banyonun zemin epoksisini kurutarak iki kat sürdüm, sürmeden önce fiberin duvarlara döndüğü yerlere mastikle destekleyip çıta dönerek fiberle duvar arasına su kaçmasını engellemiş oldum, yarın son bir kat daha sürüp banyonun zemin işini bitirmiş olacağım...
Sonra kalan işlerin bir listesini çıkarıp bir programa bağlayarak günü bitirdim...

Görüntü022.jpg

Görüntü023.jpg

Görüntü024.jpg

Atilla ağbi bu içme suyu RO musluğundan banada lazım :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri