Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,240
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Çok iyi gidiyor , kolay gelsin.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

teşekkürler Deniz, kesip biçme işleri artık bitiyor, şimdi döşeme, perde gibi dekorasyon işleri başlıyor..

Çok güzel gidiyor. Aynı zamanda forumda attığınız her mesajdan bir şeyler öğreniyorum. Camların patentini aldınız mı? :smiley:

Saygılar
Özgür

Teşekkürler, Özgür...Camların patentini özellikle almıyorum, patentini alırsam benden başka kimse üretemez, bende üretmezsem kimse faydalanamaz... Bu şekilde belki birileri kopyalayarak imalatını yapıp karavancılık adına üretim yaparda benimde faydam olmuş olur diye düşünüyorum...Ama bu zor ve pahalı tasarımı, eminimki üreten hiç kimse çıkmaz, üretilsede hiç kimse almaz, yine üreticisi ve kullanıcısı tek ben olarak kalacağım galiba...

Teşekkürler, İlhan abi...Tabiki amacım mayıs ayı içinde karavanı tamamlamak, ama kullanmak kime kısmet onu bilemem...

Bu gün sabahdan yine malzeme temini günüydü, hafta sonu çalışmaları için malzeme temin ettim, 220x170 cm 1 plaka 6mm kontraplak daha alıp parçaladım, kontraların çoğu aracın en arkası ve bagaj kapakları için..
Bu arada buzdolabınıda kontraplak muhafaza içine aldım, böylece hem dolap korumaya alındı hemde aracın içi ile kontraplak bütünlüğünü sağladı..Yarın aracın bagaj kapaklarını çalışacağım...

Görüntü044.jpg

Atilla abicim çok iyi gidiyor biti bitti az kaldı. :smiley: ;) :D

Teşekkürler, Ramazan...ahşap işleri bitti artık..

Bu gün, karavanın son kalan arka kısmınıda kontraplakla kapattım, ortalık biraz loşlaştı ama ses kesildi, muhtemelen arka kapılardan girme ihtimali olan tozlarıda bu yolla engellemiş olacağım..Sonra bagaja iki kapak yaparak günü bitirdim...Bu şekilde karavanın ahşap işleri tamamen bitmiş oldu....

Görüntü046.jpg

Görüntü049.jpg

Görüntü047.jpg

Görüntü048.jpg

Atila Bey,telefonla arayıp meşgul eden arkadaşlardan arta kalan kısacık sürelerde oldukça güzel işler çıkardınız. (Sadece şahsımı kastediyorum );D Tekrar tebrik ederim.
Minicik bir istirhamım var : Raporunuzu mesaideki arkadaşlara da göstermek istiyorum.Kalabalık bir gruba sayfa sayfa göstermek oldukça güç.Bu sebeple iş bitiminde tüm fotoğrafları bir kerede yayımlamanız mümkün olur mu ? Selamlar ;D

Teşekkürler yucel59....
İstediğin fotoğraf albümleri, mesajlarımın hemen altında "imalat aşamaları I" ve "imalat aşamaları II" olarak sürekli var zaten, tıklayıp facebook üzerinden izleyebilirsiniz..

Bu gün, dün kapatılan üst yatağın arkasının ve bagaj kapaklarının verniklenme ve çıta dönme işleri bitirildi, buzdolabının muhavazası verniklenip kalıcı olark montajlandı..Arka yatağın uzatma parçalarının önlerine çıta çekilerek vidalar gizlendi...Banyonun duş giderinin montajlanabilmesi için ve suyun zeminde birikmemesi için çıkış noktasının 2mm kadar yüzeyden düşürülmesi gerekiyordu, bu işlem yapıldı, epoksi boya 2 kat daha sürülerek banyonun stor kapı çalışmasına kadar işi bitti...Artan zamanda artık lazım olmayacak malzemeler toparlandı, ortalığa çeki düzen verilip temizliği yapılarak gün noktalandı..

Görüntü050.jpg

Görüntü052.jpg

Görüntü055.jpg

Bu gün, karavanın bagaj içi ile işe başladım, önce boşaltıp temizledim, artık eve dönmesi gereken yatar daire testereyi yeniden kutulayıp eve yolladım, ve bir kaç parçayı daha eve götürünce bagaj rahatladı..İçme suyu burularını strap ile kenarlara bağladım, mastiklenecek eksik yerleri mastikledim, portatif masaya bagajda yer ayarladım, yolculuk sırasında gergi lastikleri ile tutturulacak aparatlarını montajladım..
Sonra aracın içine döndüm, mutfak tezgahının ön ve yanına rüzgarlıklarını yerine göre tesfiye edip montajını yaptım, ortalığı toparlayıp günü bitirdim..

Görüntü058.jpg

Görüntü059.jpg

Görüntü060.jpg

Görüntü061.jpg

Görüntü062.jpg

aracın bitmiş halini çok merak ediyorum,hayalimdeki karavan tasarım.aracın üstüne konulacak bir çadır ile 6-7 kişi bile kalınabilir diye düşünüyorum gerçektende harika gidiyor devam ...

Teşekkürler vwcaravelle, projenin bu şekli ile bile 5 yetişkine gece yatacak yer var...

Uygulama projesi.jpg

Uygulama projesi 5 yatak.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri