Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Benim aklıma takılanlar,
Yatak bölümüne havalandırmayı, yan duvara küçük bir cam taktırmakla, yatak kısmında tavana havalandırma takmak arasında çelişiyorum, tavanı çok fazla zedelemek istemiyorum, çünkü ileride solar panellere yer kalsın vede Quicksilver duraliminum 55 kg 3.80mt tekne koymayı düşünüyorum, tavan havalandırmaları bana engel olmasın diye düşünüyorum, böyle oluncada sol duvarın arka tarafına küçük bir sürgülü cam açayım diyorum...
Temiz su deposunu levent(buralphi) gibi araç içine aynı formatta (paslanmazdan 144 litre) yapıp pis su deposunu araç altı şase arasına koyayım diyorum... 185 x 60x 15 cm....
Bulacağım klima modelin hava çıkışına göre, önden hava çıkışlı bulursam buzdolabı üstüne, yok üst köşeden 45 derece hava çıkışlı bulursam mutfak tezgahının altına koymayı düşünüyorum..Aklıma takılan bir şeyde klimayı sota bir yere koyup tavandan PVC dikdörtgen borularla yönlendirmeli soğuk hava dağıtımımı yapsam, böylece şöför kabininede soğuk havayı götürsemmi, veya buzdolabı üstüne koyarak normalde yolculuk sırasındada komple ev kliması gibi bütün kabini soğutmada kullansanmı...
Karavanda 150 amp 2 adet (toplam 300 amp) jel veya kuru akü kullanmayı düşünüyorum, klimayı inverterle çalıştıracağım, yolda zaten aküler araç tarafından sürekli şarz edilecek eletrik alınabilecek yerlerde pako şalterle şebekeden çalışacak, araç park halindeyken fasılalı olarak termostadın 10-15 dakikadabir atabileceği derecede çalıştırılabilir, hatta buzdolabımda Elecrolux 220v A+plus 144 litre onuda inverterle çalıştıracağım, ben tecrübelerim ışığında büyük dolapdan vaz geçemiyorum, bana buz ve bol soğuk su vede kavun soğutacak büyük bir buzdolabı lazım, aslında klimadan vaz geçebilsem veya daha uygun bir yer bulabilsem, eski (nofrost olmayan)statik sistem 150 cm boyunda buzdolabı koyabilirdim,,,