Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Teşekkürler, metin; imalat sürecini iyi yönleriyle, sorunları ve çözümleriyle birlikte ortaya koymaya çalışıyoruz, imalat sürecini takip ederken kendini bunlarla başa çıkmaya uygun ve yeterli görenlerin, çıkacakları imalat yolculuğunda örnek teşgil edebiliyorsak ne mutlu bize...
Çift fonksiyonlu cam, bildiğimiz herkesin aracına montajladığı sürgülü cam tipinde ama özel imalat üst köşeleri 90 derece olması gerekiyor, yani pleksiglas gibi bir malzeme yok, ben bu cama extradan bir çerçeve daha yaptım, bu çerçeveyi aracın sacını kesip yapıştırıp, sürgülü camı yeni çerçevenin içinde ileri doğru açılabilir hale getirdim...Bu cam konfigrasyonunu yapan biri yok, cam konfigrasyonunu ben kendim yaptım, bu sebeple verebileceğim bu işi yapabilen bir adres de yok, resimlerle anlatımlardan yola çıkarak bulunduğunuz şehirde kopyalayarak yapabilecek birini bulursanız, yaptırabilirsiniz, detaylar ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi veya malzeme temini konusunda yardımcı olurum..
Böyle çift foksiyonlu bir cama sahip olmak isterseniz, vereceğiniz özel ölçüye göre bende imalatını yapabilirim, imalat için yaklaşık bir aylık bir zaman gerekiyor, zamanın yarısı istenilen ölçüdeki camın eğilmesi için fırınlanma bekleme süreci. Konuyu takip edenlein böyle bir camı araca montajlayacak cesaretide kandinde bulabilmesi veya montajlayabilecek birini bulabilmesi gerekiyor, cam aracın sacını dekopajla kes salt yapıştırdan ibaret deyil, üst menteşe grubunun, üst su yalıtım aparatının, kilitlerinin ve kaldırma kollarının yetenek, beceri ve özen isteyen bir montaj prosedürü var, bununda göz önünde bulundurulmasında fayda var, istanbuldaki arkadaşlara montajındada yardımcı olabilirim ama istanbul dışı imkanım tabiki yok..
Önemli bir hususda, görsel olarak beğenen çok arkadaş olabilir ama çoğunun, benim kullandığım %100 crom malzemelerle yapılan, böyle bir camdan vazgeçebileceği kadar pahalıya malolan bir çalışma, örnek olarak sabit bir sürgülü cama göre yaklaşık 8-10 misli maliyetinin olacağını unutmamak gerekir...
Yinede hala ilgi duyan varsa , soruları olursa bilgi anlamında her şekilde yardımcı olmaya çalışırım...