Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Dikkat yeni arama motoru ve Harita uygulaması,

Yeni "Yandex" web arama motoru ve haritalarını kullandınızmı, web arama motoru olarak tıpkı google gibi ama aynı sayfada "haritalar"'ı tıklayak arama barına istediğiniz açık adresi girerek, ister harita modunda isterseniz uydu modunda aradığınız adrese ulaşıyorsunuz...
Extra özelliği ise "panaroma" modu, önce panoramaya tıklayınca haritada "mavi" yollar çıkıyor, bu maviler panoramik görüntü bulunan yollar, mavi üzerinde istediğiniz bir noktayı tıkladığınızda, görmek istediğiniz adresin tam o noktasından çekilmiş fotoğrafı görebilirsiniz, hatta fotoğrafı maus ile oynatarak 360 derece izleme yapabilirsiniz...
Bir başka özellik ise "trafik" durumu düğmesi ile yollardaki trafik akış sıkışıklığını görebilirsiniz...
Benim karavanın yandex'deki görüntüsü, foto muhtemelen iki aylık bir güncellemede, henüz zebra sticker'lar yapıştırılmadan ve tente takılmadan biraz önceki durumu gösteriyor...

İyi kullanımlar...
http://www.yandex.com.tr/

Yandex avcılar.JPG

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu guzelmis. Google in goruntuleme sistemi avvrupa ulkeleri ve amerika icin yillardir olmasina hatta gittikce detaylandirilmasina karsin Turkiye'de bu sistemi bir turlu kurmamislardi.

Atila bey merhaba, karavan konusunda en tecrübeli ve bilgili olanlardan biri sizsiniz sanırım. Araç seçimi konusunda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sürüş güvenliği ve rahatlığı iyi olan vede geniş olan hangi aracı tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler...

İşin başında araç seçiminde, ilk seçilen araç deyildir, karar verilen ilk şey karavancılıkdan ne anladığınız ve ne beklediğinizdir...İlk önce olmazsa olmazları ortaya koymak ve karavanda olması gereken ekipmanları sıralamak gerekir..Sonra bu ekipmanlar nasıl bir araçda size hizmet etmeye elverişli olarak uygulanabilir buna bakılır, işte burada herkes ekonomik farklılıklardan dolayı, marka ve o markanın modeli anlamında farklılaşmaya başlar, karavanda araç seçimi bu yol izlenilerek yapılır...
konunun bu kısmının detay ve ayrıntıları buralarda kaleme alınamayacak kadar uzun bir yazı dizi oluşturulmasını gerektirir, bu mümkün olamayacağı için işe başlamadan önce ya karavancıların konaklamalı gezilerine katılarak, farklı karavanlara sahip arkadaşlarla sohbet etmek, veya bire bir ziyaretler ile bir kaç kişi ile sohbet edilerek bu aşılır..
Karavancılığa ilk adımı atmayı düşünenler hep evdeki veya otel odasındaki rahatlıkları düşünerek bunun büyük en büyük araçla gerçekleştirilebileceğini sanır, oysa araç büyüdükce ağırlaşır manevra kabiliyeti ve kıvraklığı azalır başa dert olur, karavanda fiziki rahatlık beklemek hata olur, karavan fiziksel olarak dar mekanda, ruhsal olarak geniş ferahlıklar verebilecek ihtiyaçları karşılayacak ekipman zenginliğine sahip olmalıdır, bir insanın temel ihtiyaçlarının tamamı sıkışık ortamdada olsa karşılanabilir olmalıdır, örneğin karavanla bir yere gidip wc için ağaç arkası aramak gibi ve buna benzer kişisel olmazsa olmazların, ne anlama geldiğini anlayabilmek için, çok karavan hikayesi dinlemek gerekir, bunun içinde birileri ile bu tecrübeleri paylaşmak gerekir.....

Önce İzci , sonra dağcı şimdide karavan saver 33 yıllık 5 arkadaş, 2-3-4 Aralık, hafta sonunu adapazarında poyrazlar gölünde, gezenbilirden karavan sever dostlarımızla birlikde geçirdik, ev sahibi konumundaki adapazarlı dostlarımızın, ilgi ve alakasına teşekkür ederiz..Başka bir tarihde belki başka bir adresde tekrar karşılaşmak ümidi ile....

Görüntü002.jpg

Ne güzel. İzcilik insanı insan yapmada çok temel bilgi ve becerileri doğayla başbaşa veriyor. Ben sadece ülkemizin ihtiyacı olan iyi insan, iyi vatandaş yetiştirebilmek için 1996 yılından bu yana aralıksız olarak İzci Liderliği yapıyorum. Paylaşım için teşekkürler. Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Ne güzel. İzcilik insanı insan yapmada çok temel bilgi ve becerileri doğayla başbaşa veriyor. Ben sadece ülkemizin ihtiyacı olan iyi insan, iyi vatandaş yetiştirebilmek için 1996 yılından bu yana aralıksız olarak İzci Liderliği yapıyorum. Paylaşım için teşekkürler. Selamlar.

Burada bu kadar çok izci olması ne güzel. Ben fiilen izci olmasam da Türkiye İzcilik Federasyonu'nun pek çok yerdeki sabit kamplarına telsiz sistemleri kuran ve izcilere telsiz eğitimi veren ekibin bir üyesiyim. Her sene Çanakkale kampına katılıp telsiz istasyonu kurmak ayrıca bir alışkanlık haline geldi.

Atilla abi dostlarınızla beraber herzaman bekleriz.Tabi bütün karavan ve doğa sever dostlarıda.

11-12 aralık 2011....Tüm karavan severler Maltepe'de toplandık, yağışsız ve ışıklı bu kış hafta sonunu, dostlarla birlikde geçirdik...Hatıra defterine unutulmaz bir hafta sonu daha ekledik...

231224.jpg

231200.jpg

IMG_9155.jpeg

IMG_8912.jpeg

DSC06100.jpeg

Şimdi imkanlar varken, yaş müsaitken deftere ne kadar çok şey yazarsak, ileride olumak için bol vaktimiz olacak..

atiladi' Alıntı:
Şimdi imkanlar varken, yaş müsaitken deftere ne kadar çok şey yazarsak, ileride olumak için bol vaktimiz olacak..

evet haklısınız nekadar Hatıra olursa okadar iyi olur ilerde izine gelebilirsem bende sizlerle tanışmak isterim ben Kartal'la geliyorum izinde

gecen sene Kartal sahillerinde bende Karavanımla park edip ailemle piknik yapmışdım gec saatlere kadar ozaman bu Gezenbilir sitesini bilmiyordum

Güzel etkinlik... İlerdördüm. e belki katılabilmeyi umut ediyorum. Hafta sonu İzmir de fuarda imaj karavanın ducato camperini gördüm. Fiyatlar çok uçuk. O araçtaki donanıma 55.000 tl diyorlar. çok uçuk rakam. Ama güzeldi....

Bu gün karavanın içinde, 8 megapiksel kameralı yeni cep telefonu ile iç mekan çekim denemesi için bir kaç resim çekdim, fotoların kalitesi ve geniş açısı bir cep telefonu için çok güzel, buraya daha önce koyduğum resimleri 2 megapiksellik nokia 6288 ile çekiyordum, çekim açısının ne kadar dar olduğunu belli oldu...

20111215_160536.jpg

20111215_160659.jpg

20111215_160636.jpg

20111215_160622.jpg

20111215_160719.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri