Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,298
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Nihat abi, benim balkonda çay içmek çok zor, zira balkonun şeytanı bol....
Biz bu masalarda çok oturduk uyarız, Çay vermezsen az az mezelerinden yine idare ederiz .
Yeterki böyle manzara olsun.Sağlıkla kal.

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Nihat abi, benim balkonda çay içmek çok zor, zira balkonun şeytanı bol....

Atilla hocam senin balkonda ki manzaran buysa,''alkolik hareket engellenemez'' diyorum.

mayıstosböce' Alıntı:
Atilla hocam senin balkonda ki manzaran buysa,''alkolik hareket engellenemez'' diyorum.

Alkolik hareket engellenemzse,ötv lerle kısıtlanılabilir korkarım :(

ÖTV önemli deyil, artık onuda kendim yapıyorum zaten, doğranmış meyvaların üzerine biraz şeker, üstüne, kakule, zencefil, karanfil, tarçın, muskat ilave edip 3 ay güneş gören bir yerde cam kavanozda saklayın, her gün hafifce çalkalayın, sonra 3 ayda güneş görmeyen yerde saklayın alın size ÖTV'siz bir mamul....

ÖTV reçetesi, mükemmel karavan, manzara, gölgelik, muhabbet vb. vb. vb.
Size hayran olmamak mümkün değil Atilla bey. Selamlar.

atiladi' Alıntı:
ÖTV önemli deyil, artık onuda kendim yapıyorum zaten, doğranmış meyvaların üzerine biraz şeker, üstüne, kakule, zencefil, karanfil, tarçın, muskat ilave edip 3 ay güneş gören bir yerde cam kavanozda saklayın, her gün hafifce çalkalayın, sonra 3 ayda güneş görmeyen yerde saklayın alın size ÖTV'siz bir mamul....
Atiladi bu,çözümsüz sorun yok :smiley:

atiladi' Alıntı:
Atiila abi bu reçetenin sonunda ne imal ediyoruz? ;D ;D ;D

Manzarada harikaymış Atilla. Burada ne içsen ne yesen cana can katar. Güle güle otur mutluluk, sağlık ve sıhhat ile.

Haşmet, vişne ile yaparsan vişne likörü, şeftali ile yaparsan şeftali likörü (archers), karadutla, böğürtlen ile, kayısı ile olabiliyor..Kendi fermntasyonuna ilava olarak birazda eczaneden yara pansumanı için alkol alıp içine ilave ettinmi, dereceside oldukca yükseliyor..Geçen sene 10 kilo vişneden yaptım, 20 litre yakıt elde ettim...

Ümit manzara işe uygun ama her gün, her gün duygusal olarak ağır oluyor..Mecburen imalat yapmak zorunda kalıyorum..Kalitesi hakkında bilgiyi ömer (osak) verir her halde...

Pratik Bilgiler; PSA Karavanlarda kayar kapının gece kilitlenmesi ve açılması...

Gece yatma zamanı geldiğinde, karavan kapıları kumanda ile veya ön kapı butonlarına basılarak, arka kapılar ve kayar kapı dahil komple kilitlenmekde, lakin gece biri karavandan inmek isterse kilitler kumanda ile genel olarak açılırsa karavandaki bütün kapılar açılmakda, tabiki gecenin o saatinde uyanan biri anahtarı uyku sersemi bulabilirse, bu çocuklardan biride olabilir.. Sadece kayar kapıyı açmak aslında aşağı inmek için en doğru olanı, ama kayar kapıyı açabilmeniz için kilitleme düğmesini yukarı kaldırmanız gerekir, üzeri düz bu basmalı kilidi elle tutup yukarı kaldırmak sanıldığı kadar kolay olmaz, düğmeyi elle tutmak biraz zordur...Bunun için kayar kapının basmalı kilit düğmesine bir vida atarsanız, bu tutamakdan faydalanarak sadece kayar kapının kilidini açarak araçdan aşağıya inebilirsiniz, bu şeklide diğer bütün kapılar, emniyet açısından kilitli kalmaya devam edecekdir, sadece kayar kapı açılacakdır..

Bir diğer noktada, kayar kapı önündeki sağır duvarın olduğu yere buzdolabı koyanlar için, buzdolabı kapıya doğru 8cm kadar çıkıntı yapmakda buda kapının açma koluna ulaşmakda biraz sıkıntı yaratmakda, bazı arkadaşlar, açma kolunu içeri doğru kaydırmakda veya ikinci bir açma kolu takarak bu sorunu çözmekde...Şimdi pratik olarak bu sorunuda çözelim..Yapılacak tek şey, açma koluna iki delik delip sağlamca bir ip geçirmek bu kadar, ipden tutup çekince kapı açılmakda...

Görüntü003.jpg

Görüntü004.jpg

Görüntü005.jpg

Görüntü006.jpg

Atilla abi gercekten pratik ama dahiyane fikirler. Uygulamalarida bir o kadar sik ve kullanisli. Tebrik ederim.

atiladi' Alıntı:
Haşmet, vişne ile yaparsan vişne likörü, şeftali ile yaparsan şeftali likörü (archers), karadutla, böğürtlen ile, kayısı ile olabiliyor..Kendi fermntasyonuna ilava olarak birazda eczaneden yara pansumanı için alkol alıp içine ilave ettinmi, dereceside oldukca yükseliyor..Geçen sene 10 kilo vişneden yaptım, 20 litre yakıt elde ettim...

Ümit manzara işe uygun ama her gün, her gün duygusal olarak ağır oluyor..Mecburen imalat yapmak zorunda kalıyorum..Kalitesi hakkında bilgiyi ömer (osak) verir her halde...

Bu sene Akyaka kampta karavanımın karşı hizasına biz yaşlarda bir çift çadır kurdu. Aydında yaşayan Muğlalı öğretmen Kadir hocam. Emekli öğretmen. Birkaç gün sonra samimi olduk manzaranın balığın hakkını layıkı ile verenelerden. Sonradan anlattı ben ötv vb ile uğraşmam dedi. Ne tür meyve varsa doğrayıp bozunmaya (Fermantasyon) bırakıyormuş daha sonrada eski bir düdüklüden yaptığı imbikte ( düdük yerine spiral hale getirdiği bir bakır boruyu soğuk su içinden geçirerek) damıtarak etil alkol elde ediyormuş. Duygusal açıdan gayet rahat. Fakat imbikte ilk fincanın (renktende belli oluyormuş) metil alkol olduğunu belirtti. Metil alkol sahte içkilerde kullanılan ve ölümlere sebep olabilen alkol türü.Onu atmak gerek. Kimyger arkadaşlara da sordum doğruladılar. Yani Atilla demem o ki bir düdüklü ve bakır boru ile damıtma işlemide yapabilirsin. Malzemeyi ısıt ve damıt.İlk fincanı atmayı unutma. Tekniği geliştireceğinede eminim.
Sevgiler selamlar.

Bu tür şeyler, basit ama hakikaten insana konfor veren şeyler, ama yinede işin içinde iken akla gelmiyor, artık herşey bitip can sıkıntısından vakit geçirirken daha neler yapabilirim diye düşünüldüğünde ortaya çıkıyor.Kim bilir böyle daha yapılacak neler vardır, bir gün aklımıza gelir her halde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri