Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Ümit dediğini yapınca elde edilen meyva rakısı oluyor, ben pek sevmediğim için yapmıyorum...Özellikle Mürdüm eriği bu iş için biçilmiş kaftan, hatta balkanlarda bazı yerlerde hediyelik eşya satıcılarında kullanılabilir minik erik rakısı yapmak için imibik modelleri satılıyormuş...

Ä°mbik.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi asagida linkini verecegim sitede meyve rakisi yapiminda meyvenin kokusunu almak icin nasil bir yontem kullanildigi anlatilmis. Yontem gayet basit; aktif karbon. Birinci damitmadan sonra aktif karbon ile filtelerseniz rakiyi kokusu gidiyormus. Sonradan anasonlama ve ikinci damitma. Ben yillarca evde bira yaptim. Bunu zaten sana daha once anlatmistim. Bu yuzden tahminim raki yapmak aslinda zor degil mekan lazim, bakir boru, eski duduklu falan lazim. Birde aslinda fermentasyonu yapan maya ve sekerdir. Yani meyveden yapilmasinada gerek yok. Sekerli suya maya katip bekletseniz sonra damitsaniz gene raki elde edersiniz ki zaten linkteki bey Tekel'in de meyve bulamadigi zamanlarda sekerden raki yaptigini belirtmis.

Buyrun linki;
http://rakiyapimi.tripod.com/yeni_sayfa_1.htm

İçkiyle aram çok iyi değildir ama az da olsa zaman zaman tadına bakarım... :smiley:

İnternetteki bilgi bombardımanının olduğu günümüzde, normal bir içki tüketicisi olsaydım, içkimi kendim yapardım. Hem ne içtiğimi bilir, hem de, bu köpek öldüren ya da sözde sofra şaraplarına bir kucak dolusu para ödemezdim!.. ???

Kolay gelsin; yarasın!..
Cavid Sezen

Sanırım artık vebastolu, güneş panelli karavan gibi özelliklre ilave "imbikli karavan" lar da ortaya çıkacak. ;) :D :D :D

Şimdilik iyice soğutulabilmeleri için sadece buzdolabı takıyorum, ileride belki imbik de ilave ederiz..

gezmen' Alıntı:
İçkiyle aram çok iyi değildir ama az da olsa zaman zaman tadına bakarım... :smiley:

İnternetteki bilgi bombardımanının olduğu günümüzde, normal bir içki tüketicisi olsaydım, içkimi kendim yapardım. Hem ne içtiğimi bilir, hem de, bu köpek öldüren ya da sözde sofra şaraplarına bir kucak dolusu para ödemezdim!.. ???

Kolay gelsin; yarasın!..
Cavid Sezen

Cavid hocam eger zaten sarap seviyorsaniz sarap yapimi rakidanda biradanda kolay. :smiley: Uzum, elma yada ne sarabi yapmak istiyorsaniz bir bidona koyarsiniz, uzerine tamamlana kadar su, bir miktar seker (Burada seker miktari olculu olmali yoksa benim bir kere yaptigim gibi %20 den fazla alkollu sarap yaparsiniz). Sonra mayasini koyup 1 ay bir kenarda bekletirsiniz. Eviniz sicaksa yada icine isitici koyarsaniz genelde 1 ayda ilk fermentasyon tamamlanir. Sonra 2-3 ay ikinci fermantosyon kabinda bekletirsiniz ve bu sure sonunda temizleyici bir kimyasal var. Onu eklediginizde butun maddeler dibe cokelir. Siz rengi acilan sarabi siseler 2-3 ay da en az siselerde bekletirsiniz. Cok ucuza 5 lt earap yaparsiniz. Eger bunu belli araliklarla tekrarlarsaniz evinizden sarap eksik olmaz. Fakat ben sarap sevmiyorum sorun o. :smiley: Bu rakiyi denemek istiyorum ama evim buna musait degi. :smiley:

Fethiye'de köydekiler üzümü sıkıp bidonlara koyuduktan sonra toprağa gömüyorlar bir sene sonra gömdükleri tarihte topraktan çıkarıyorlar, şarap hazır :smiley:

Geçen gün İKEA'da, karavan kapı önünde kullanmak için çok uygun bir basamak buldum, aynı zamanda tabure olarakda kullanılabilir, basamak olarak kullanımda çok sağlam bir konstrüksiyona sahip plastik basamak, orjinal karavan basamağından bir farkı yok..Resimler biraz yanıltıcı olabilir kaldırım yüksekliği basamağın konumunu yanıltıyor, yüksekliği 30cm, çok kullanışlı.....Fiyatı 17.90 TL...

Görüntü012.jpg

Görüntü013.jpg

buralpdi' Alıntı:
Fethiye'de köydekiler üzümü sıkıp bidonlara koyuduktan sonra toprağa gömüyorlar bir sene sonra gömdükleri tarihte topraktan çıkarıyorlar, şarap hazır :smiley:

Gömdükleri yeri öğreneceksin mazaratlık olsun diye azını açıp biraz tuz atacan...

İlhan abi, güzelim gömüyü mahfettin ama canın sağ olsun, sana çaylar benden....

çay-bardağı_56057.jpg

Çay, alkolün ara gazı. Alkol yoksa, çaylar şekersiz olsun bari. Boşuna kalori.

Bu arada, Atilla beyin güzelim topiği çığrından çıktı. :D :D :D

atiladi' Alıntı:
Haşmet, vişne ile yaparsan vişne likörü, şeftali ile yaparsan şeftali likörü (archers), karadutla, böğürtlen ile, kayısı ile olabiliyor..Kendi fermntasyonuna ilava olarak birazda eczaneden yara pansumanı için alkol alıp içine ilave ettinmi, dereceside oldukca yükseliyor..Geçen sene 10 kilo vişneden yaptım, 20 litre yakıt elde ettim...

Ümit manzara işe uygun ama her gün, her gün duygusal olarak ağır oluyor..Mecburen imalat yapmak zorunda kalıyorum..Kalitesi hakkında bilgiyi ömer (osak) verir her halde...

bu yazışmayı atlamışım...tek kelime ile harikaydı.....tekrar eline sağlık...

atiladi' Alıntı:
İlhan abi, güzelim gömüyü mahfettin ama canın sağ olsun, sana çaylar benden....

Sağolasın demli olursa naden olmasın, ne yaparsın sadece koklama ve baka kalınca insan hinlik düşünmeden edemiyor.

Bayram öncesine kadar, solar panellerden gelen enerjiyi, Steca PR 2020 solar şarz control regülatörü ile marin 200 amp aküye 14.1V seviyesinde depolarken, kişisel kullanımlara göre hafızasında kayıtlı 13 farklı şarz anlayışını otomatik olarak seçebilen akıllı şarz regülatörü, bayram süresince, akü şarzını AGM akülerdeki gbi 14.7V'a çıkardı, bir kaç defa bazı elektrikli cihazları çalıştırarak voltajı düşürdüm, bir müddet sonra akü şarzı tam 14.7V'a gelice kesiliyor..... Akıllı regülatör, hava şartlarına ve karavanda kullanılan cihazların enerji harcama karekteristik özelliklerine göre, her 50amp'lik şarz ve kullanımda, üretim ve kullanıma en uygun şarz karekteristiğini seçiyor...Üç gündür akü 14.7V şarz gösteriyor..Bakalım bundan sonraki 50amp'lik kullanım veya şarzdan sonra ne tip bir seçeneği önümüze sunacak...

Akü üreticilerinden copy-paste alıntı Bilgi ;
"Günümüzde araç şarj sistemleri , alternatör çıkış değeri olarak 13.9-14.5 Volt arasında değerler vermektedir. Eğer bir şarj sistemi 13,8 V’ dan aşağı şarj veriyorsa akü için ya yetersiz besleme yapılıyor, yada 14.7 V’ dan yukarı şarj veriyorsa akü için aşırı şarj veriliyor demektir. Yetersiz şarj olması durumunda akünün sülfatlaşması ( kurşun plakaların üzerinde sülfat kristalleri oluşması – piyasa söylemiyle plakaların sertleşmesi ) söz konusudur. Sülfatlaşmış plakaları şarj etmek eldivenler elinizdeyken elinizi yıkamaya benzer."

Görüntü014.jpg

Bayram sonrası 50 amp'lik kullanım sonrasında, akü şarzı tekrar 14.2 V'a döndü, şarz kontrol ünitesi 14.2v da akü şarzını kesmeye başladı, şarz kontrol aküleri sürekli olarak 14.2v da tutuyor...

Sabah tan ağarırken görüntü mükemmeldi, yaşlılık başladı her halde sabahın köründe uyanıyoruz....

Balkondan tan vakti.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri