Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,303
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Benim tartışmaya ihtiyacım yok, 180 watt 5.3 amp panel bana 200 amp akü ile 4 tam gün, 96 saat, karavanın tüm ihtiyaçlarına yetti
Bu denendi ve gerçek....
Ama siz bu konularda tecrübeli biri olarak, verimi beğenmediniz....
Artık sizden 5-6 tam gün yetecek bir panel önerisi bekliyoruz, konuyu takip edenler fikirlerinizden faydalansın diye...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

O zaman bılgınız yolda yuruyun...... ben konuyu zaten enerjı başlığı alltında gerektiği kadar açtım.
Ancak şunu bilmenizi isterim demogoji ile bir yere varamassınız .. size aynen başka bir başlıkta verdiğiniz cevap ile cevap veriyorum; verim konusunu, ohm kanununu, kirsof kanunu, bataraya şarj usuleri hakkında detaylı bir araştırma yapınız. Yapınız ki yarım bilgi ile insanların kafasını karıştırmayınız. ÇÜNKÜ YARIM BİLGİ EN TEHLİKELİ BİLGİDİR. Hele temel kavramlarda bu olur ise çok tehlikeli olur. sanırm sizinle once bu konularda mutabık kalmalıyız ... yoksa ne yazssam nafıle. neyse benden bu kadar.
Herkezden yeniden özür dielerim

saygılarımla
Rıza

Karavanda tükettiğimiz enerji bellidir, güneş paneli ile üretip, aküye stoklayıp kullanırız, bizi tek bir kanun ilgilendirir, herkesin kurduğu konfigrasyona göre enerjinin kaç gün yettiği..
Benim sistemimde,
Üretim, 180 watt 5.3 amp panel
Stok, 200 amp marin akü
Dönüştürücü 2500 watt modifiye sinüs inverter
Tüketim, 220v 3.2 amp electrolux A+plus büro tipi buzdolabı, 12v 3.5 amp 11 lt/dak hidrafor, komple led aydınlatma, telefon şarzları ve 220v 30watt likit sivrisinek kovucu

Kullanım süresi, 4 tam gün (96 saat),
Biri çıkıp buna " Anlaşılan panel oldukça verimsiz çalışmış.." diye kestirmeden yazabiliyor...

Siyasette bunun adı" çamur at izi kalsın"

180 wat dediğin panel 12 batarya şarjında 5.3 amper vermez bu bir . eğer veriyorsa yanlış bağlanmıştır. zaten verimsiz çalışır. normalde180 wat panelin 12 voltluk bataryanın sarjında 12 amperden az vermeyecek şekilde şeçilmesi lazım. buna çamur diyorsan yukardaki mesajımdaki konuları bir daha gözden geçir. Şimdilik burdan başladım. evet cevabın Atilla??

Rıza

Siyasette bunun adı" çamur at izi kalsın"

Kaldıkı burda konumuz teknik ve bilim konuyu siyasete taşıyacaksan ben yokum haberin olsun...

Karavandaki masa grubu koltukları 90 cm enin idi, bayram tatilinde iki kişi tüm tatil süresince 7 gece yattı ve bir rahatsızlık olmadı, belkide buna sebep biraz zayıfca bir çift olmaları idi......
Aslında masa grubu koltuklarının geceleyin genişletilmesi için gerekli parça hazırdı, ama parçanın kolay, basit, sağlam bir şekilde yerine takılması konusunda istediğim aparatları bulamamıştım, uyduruk veya zor kurulan bir şeyde yapmak istemedim....
Nihayet dün 120 kg taşıma kapasiteli özel parçalar buldum, ve masa grubu yatak eni ekinin montajını yaptım, çok basit ve kullanışlı oldu...İlave parçasınada kullanılmadığı zamanlarda koltukların yanına koyarak, iş çözülmüş oldu...Şimdi iş uzatmanın üzerine gelecek iki parçadan oluşan süngerinin kılıflarını dikmek, döşemelerin kumaşından yeterince elimde olduğu için ilave yapmak sorun olmayacak...

Birde bayramda, koltukların süngerleri, boydan boya geniş cırt ile tutturulmuş olsalar bile, sert frenlemelerde ve dik yokuş inişlerinde hafif kaymalar yaptı, bu surunuda hemen koltuklara merdiven kaydırmazlık bantları yapıştırarak çözdüm, artık koltuk süngerleri yerinden kımıldamıyor...

Görüntü155.jpg

Görüntü156.jpg

Görüntü161.jpg

Görüntü163.jpg

Görüntü162.jpg

bugün sabah kalktıktan sonra kahvaltımı yaptım ve sadece akşama doğru markete gidip geldim. onun dışında şu an itibariyle saat 00:19 ve bu konudaki 85 sayfanın tamamını baştan sona okudum. artık Atilla Bey'i sanırım yolda görsem tanırım. hiç hesapta yok iken birden bire sayenizde motokaravan hayalleri kurmaya başladım. benim yapacağım değerlendirmenin elbetteki bir önemi olmayacaktır. çünkü bugüne kadar bir kez dahi bu tür bir araçla seyahat etmişliğim yada konaklamışlığım yok. ama buna rağmen sahibinden.com ve bazı forumlarda şu ana kadar resminin gördüğüm motokaravanlar ile bu yapılan karavan arasında bence düzgüne planlanıp en iyi ustalarca yapılan bir konut ile ucube bir gecekondu arasındaki kadar fark var. karavanınızı (satmamanız durumunda) sağlıkla uzun yıllar kullanmanızı dilerim. başka insanları da düşünerek tüm aşamaları resimlediğiniz içinde size ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Teşekkürler wankel, yazı dizisi sizi karavancılığa ısındırabildiyse ne mutlu bize...Uzun yıllar gerek çekme karavanla gerekse motokaravanla bir çok gezi yaptım, karavanla gezmek kadar karavan imal etmek benim için bir vakit geçirme hobisi, satılırsada yeni yapılacak karavanın heyecanı başlayacak, yeni karavan projesi komple hazır start bekliyor, böylece kışı yeni yazı dizisiyle geçirebilme imkanı doğacak..Yazı ve resimlerde detaylara önem vermemin sebebi, kendi karavanının imalatını yapmayı düşünenlerin, deneyimlerden ayrıntıları ile faydalanmaları..Bu şekilde ne kadar çoğalırsak o kadar geniş bir aile oluruz...

karavan harika

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler wankel, yazı dizisi sizi karavancılığa ısındırabildiyse ne mutlu bize...Uzun yıllar gerek çekme karavanla gerekse motokaravanla bir çok gezi yaptım, karavanla gezmek kadar karavan imal etmek benim için bir vakit geçirme hobisi, satılırsada yeni yapılacak karavanın heyecanı başlayacak, yeni karavan projesi komple hazır start bekliyor, böylece kışı yeni yazı dizisiyle geçirebilme imkanı doğacak..Yazı ve resimlerde detaylara önem vermemin sebebi, kendi karavanının imalatını yapmayı düşünenlerin, deneyimlerden ayrıntıları ile faydalanmaları..Bu şekilde ne kadar çoğalırsak o kadar geniş bir aile oluruz...

abi bu site ve sizler sayesinde öyle bir zehir kaptım ki; bugün nerdeyse mersedes marka binek arabamı satıp neredeyse ikinci el bir panelvan alacaktım. kendimi zor frenledim. :D benim için bu işlere girmenin henüz erken olduğunu, plansız programsız bu işlere bir heyecanla atılırsam sonunda üzülebileceğimi, bununda karavancılık ve gezgincilk ruhuma zarar verebileceğini düşünerek kendimi avuttum.

Masa grubu koltukların kontraplak genişletmelerini tamamlamışdım şimdide, yatma pozisyonu ek parçasının sünger döşemelerinide bitirdim, artık bu yatakda diğer yatak gibi genişledi, yatak açık iken koridor daralmadı araçdan inip binmek sorun çıkmayacak geceleyin araç içinde rahat hareket edilebilecek...

Görüntü165.jpg

Görüntü166.jpg

Eline sağlık Atilla ağbi güzel oldu :smiley:

Sağol Levent, aslında bayram tatilinde yatak pozisyonunun ek yapılmamaış halini denemiştik, sorun yokdu ama tabiki, herkesin vücut ölçüleri farklı olabileceği için gece yatanların rahat etmesi için böyle daha iyi oldu, en güzel yanı ek sisteminin çok pratik olması, ek'in döşemesinide 2 parça yapınca gündüzleri kullanılmadığı zamanlarda koltuğun altındaki dolabın içine rahatlıkla sığıyor....

Bu gün karavanın sticker'larını yapıştırdım, karavan artık " African Safari " oldu...

Görüntü171.jpg

Görüntü174.jpg

Görüntü175.jpg

Görüntü177.jpg

Görüntü176.jpg

güzel görünüyor atilla bey elinize sağlık...

bu desende tek karavan bu galiba, farklı ve tek :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri