Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,287
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Çocukluğumdan beri tulumba ile su basmadım,güzel fotoğraflar.Devamını da bekliyoruz Atilla hocam.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla Paşam, fotoğraflar çok güzel (Biri hariç :() .

Bayramda biz de 2.500 km yol yaptık .Bunun yakıt tüketimi olarak yansıması ise (Yol bilgisayarı da şaşmıyor , hani kuyumcu terazisi gibi) 7,0 lt/100 km ;D
Not : Belki Transporter düşünürsün diye yazdım ;D

Benim karavanda 1 numaralı kriterim wc-banyo...İçine wc-banyo ve 144 litre hacimli büro tipi buzdolabı sığmayan araçlar bana uymaz....

atiladi' Alıntı:
Benim karavanda 1 numaralı kriterim wc-banyo...İçine wc-banyo ve 144 litre hacimli büro tipi buzdolabı sığmayan araçlar bana uymaz....

Atilla abiye katılıyorum o sebeple yeni nesil Fiat Ducato ;) ;D

fiat-ducato-20.jpg

fiat-ducato-6.jpg

Yusuf yeni nesil PSA'ları bende çok beğeniyorum ama ekonomik olarak sınırları biraz aşıyor...Yeni nesil PSA'nın içini %100 kendin bile yapsan iyi bir teknoloji ile maliyeti 50.000 TL'nin altına inmez, hele birde fason yaptırılırsa 60-65.000 TL'yi bulur, birde kendim yapacağım diye bu güzel aracın içine hilkat garibesi gibi bir uygulama yapılırsa yandı gülüm keten helva...Bence karavana ayrılacak ekonomi 25-35.000 TL arasını geçmemeli, buna göre modeller seçilmeli....

Haklısın Atilla abi,zaten benim yapım aşaması en erken 2 seneyi bulur o zamana kadar fiyatları makul bir hal alır,ayrıca en azından bu kadar zamandır takip ve araştırmalarla aracı ziyan etmeyecek kadar yapabileceğimizede inanıyorum ;) ;D

Yusuf, aracı ziyan etme konusu senin için deyildi, senin neler yapabileceğini, herhalde yemenden bosnaya kadar herkes biliyordur...Kastım diğer meraklılar içindi, kendi karavanını yapmak için müşteri gibi benimkini görmeye gelen, tavana avize bile asamayacak ama karavan yapmaya kalkanlardan öyle hesapsız uçuk projeler dinledimki, senin dediğin gibi yeni PSA'ya bir başlasalar vay PSA'nın haline, vay heba olacak masraflara...

Bende bu bayram da 1400 km yaptım 400 tl ye ortalama 0,28 krş a geldi.1900 cc 105 beygir.

Benim de bayram gezisi 1km=~0,352 kuruşa geldi.
Yenice deki yayla gezimiz de 1km=~0,471 kuruşa gelmişti. Düzde çok fark ediyor.

2800cc 127hp ducato ile istanbul şehir içinde su depoları boşa yakın, tatil yüksüz ve 2 kişi ile 310-325 kr ortalama yakıyordu, tatilde 4 yolcu ve tatil yükü ile ortalama 350 kr yakması normal, çünkü biz normal deyiliz, tatil sırasında girip çıktığımız 10-20-30km'lik dik ve keskin rampalı kasabalara (sokak ağzı, mazı, koru dağı, küçük kuyu rampaları gibi) girip çıkmak sarfiyatta etkin oluyor, önemli olan aracın gitmem deyip demediği, bu bakımdan 2800cc 127hp ducato'dan süper keyif aldım, bir otomobil kadar kıvrak, ivmeli ve hızlı, sürüş konforu, koltuk konforu, joy-stick vites keyfi mükemmel, hele birde cruise controle geçtinmi deyme keyfine, aracın büyük çaplı lastikleri yoldaki kusurların içine düşmüyor üstünden atlıyor, bodrum rotasını binek otolarlada defalarca gittiğimde daha çok yoruluyordum en konforlu seyahatim karavanla oldu...

Birkaç tatil fotoğrafı daha...

Küçükkuyu nil kamping 3.jpg

Küçükkuyu nil kamping 2.jpg

Küçükkuyu kadırga koyu 8.jpg

Sokak ağzında tente altından.jpg

Panoramik Mazı.jpg

yaybek' Alıntı:
Haklısın Atilla abi,zaten benim yapım aşaması en erken 2 seneyi bulur o zamana kadar fiyatları makul bir hal alır,ayrıca en azından bu kadar zamandır takip ve araştırmalarla aracı ziyan etmeyecek kadar yapabileceğimizede inanıyorum ;) ;D

Yusuf kardaş bu hafta Bodensee den gelirken otobanda solladığım kamyonlar hoşuma gitti öndeki Fiat Ducato tam senlik diye aklımdan gecdi

bu arada Atilla abi gezi resimlerin çok güzel

050920112966.jpg

050920112962.jpg

Domates toplama-keçi geçişi-keçiye çarpma-keçi güveçte gibi bir gidişat şık olurdu.

Bayram tatili dönüşü, karavanı köşe bucak bir güzel temizledim, yeni sistem köpük ile dışını yıkattım, şöför mahallini önce kompresörle hava tutturarak tozdan arındırdım, farkında olmadan meğer ne kadar çok toz dolmuş, sonra çıkmayan bazı sinek lekelerini çıkartmak için karavanı tekrar yeni aldığım yeni nesil pasta cila süngeri ile komple pasta cila yaptım....
Bu arada dün yasiko uğradı, bayram tatilini, kampingleri ve gidilen yerleri değerlendirdik... Karavanların tatillerde farkettiğimiz eksiklerini ve ideal kamp ekipmanları konusunda muhabbet ettik....

Görüntü151 Sa.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri