Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,581
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Mutfak bankosu için 12 mm kalınlığında compact laminat kullanmaya karar verdim. Bu ürün muhteşem birşey. Sudan, sıcaktan, soğuktan etkilenmiyor. Bankonun 1/1 karton kalıbını hazırladık. Lazer makina ile lavabo, ocak ve musluk yerleri açıldı ve kenarları yuvarlatıldı.

DSCF5218-a.jpg

Etiketler

Sn.Derkan 34, çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince planlama ve uygulamayı istikrarlı bir şekilde götürmeye çalışıyorum. Sürekli malzeme peşinde koşturuyorum. Ustalarımızla birlikte mesai yapıyorum. İmalatın her aşamasını gerçekten yakından takip ediyorum. Hedeflediğim aracı ortaya çıkarabilmek için açıkçası yoruluyorum. Ama sonuçlar beni de mutlu ediyor. Uyumlu, sade ve abartısız bir araç ortaya çıkacak inşallah.

Bas-çek düğme kilit ve düşme kapaklar için hidrolik kol türü ürünleri Alman Hafele firmasından temin ettim.

DSCF5146-a.jpg

DSCF5147-a.jpg

DSCF5149-a.jpg

Araç içi masa mdflam'dan yapıldı. Ölçüleri 80x60. Kenarlarına da esnek pvc kenar bandı dönüldü. Ancak bunun için yanlarına ince bir kanal açıldı ve gri dayson silikon sürülerek pvc bant sabitlendi.

DSCF5145-a.jpg

DSCF5144-a.jpg

_DSC0005 (3)-a.jpg

calismalarinizda ne kadar ozverili davrandiginiz resimlerden belli neredeyse her adimi resimlemeniz her saniye herseyi yakinen takip ettiginizi gosteriyor ki oyle olmasa hersey bu kadar duzgun olamazdi sanirim
takdire sayan bir calisma oldugu ortada birgun karsilasirsak yakinen gormek isterim...

adnan bey çok güzel iş çıkartıyorsunuz elinize sağlık beğeni ile izliyorum
kolaylıklar dilerim

Banyo kabini içerisine daha önce almış olduğum 20x40 ölçülerindeki plastik lumbuz monte edildi.

DSCF5162-a.jpg

DSCF5161-a.jpg

DSCF5164-a.jpg

Banyo kabinin iç duvarları suya karşı pvc bazlı 3 mm kalınlığında bir malzeme ile kaplandı.

DSCF5155-a.jpg

DSCF5156-a.jpg

_DSC0011 (4)-a.jpg

_DSC0012 (4)-a.jpg

_DSC0040 (2)-a.jpg

Araç içi su tesisatı da döşendi. Tesisatın tamamını kaplamaların üzerinden geçirdik. Çünkü herhangi bir arıza durumunda müdahale etmek kolay olacaktır diye düşündüm.

DSCF5169-a.jpg

DSCF5171-a.jpg

DSCF5175-a.jpg

DSCF5177-a.jpg

DSCF5184-a.jpg

Aracın arka bölümüne daha önce fotoğraflarını koyduğum yat tipi dış duşluk montajını yaptık. Tesisat hem sıcak hem de soğuk su hattıyla döşendi. Ancak sıcak su için planladığım LPG ile çalışan Truma Boiler B10 için şimdilik beklemedeyim. Çünkü mali açıdan bazı şeyleri ertelemek durumunda kaldım.

_DSC0025 (3)-a.jpg

_DSC0029 (3)-a.jpg

_DSC0030 (3)-a.jpg

Adnan bey ihtiyaclariniza gore cozumler uretiyorsunuz dis dusluk tamamen arabanin disinda olsaydi yani o kapilari acmaya bile gerek duymadan...ilerde kapilarin arkasinda acilmasini engellyebilecek birsey tasimak isterseniz( motosiklet,ayri bagaj vs...) diye sesli dusundum diyelim :-\ ...

derkan34' Alıntı:
Adnan bey ihtiyaclariniza gore cozumler uretiyorsunuz dis dusluk tamamen arabanin disinda olsaydi yani o kapilari acmaya bile gerek duymadan...ilerde kapilarin arkasinda acilmasini engellyebilecek birsey tasimak isterseniz( motosiklet,ayri bagaj vs...) diye sesli dusundum diyelim :-\ ...

Bence şu anki halinde olmasının da farklı bir avantajı var. Kapıları açtıktan sonra arasına basit bir perde gererek pratik bir duş kabini olması çok kolay.

Sn. Derkan 34, dediğiniz gibi ihtiyaçlara göre çözümler üretiyoruz. Yazınızda açıkladığınız şekli çok düşündüm. Ancak aracın dışında duşluğun güvenliğini sağlayacak kilitli ve sağlam bir kapak çözümü yaratamadım. Kurcalamayı seven birinin depomdaki bütün suyu boşaltıp duşluğa da zarar verebileceği ihtimali beni böyle bir çözüme yönlendirdi. Kaldı ki arka kapıların açılmasına her zaman ihtiyacım olacak. Stepnenin indirilmesi, yatak altı depolarımın kullanılması, su depolarımın doldurulması, içerisinin havalandırılması vs.

Bekir bey, aklıma hiç böyle bir çözüm gelmemişti. Önerinize çok teşekkür ederim. Kesinlikle uygulayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR