Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,215
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Hocam güle güle kullanın

Etiketler

Sn. Adnan bey

Kolay gelsin .Hayallerinizdeki karavanı yapabilmenizi dilerim.
selamlar.

Adnan bey merhaba,,
seyahatte oldugumuz için açtıgınız topigi yeni gördüm..Hayırlı olsun Karavanınız-aracınız.

Güzel fotolarla yapım aşamasını izlemekteyiz...Kolay gelsin..

Tanju bey, Tugay bey, hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda yollarda oluruz. Hatta hep birlikte gezi planlarımızı yaparız.

Yusuf bey, size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin de yeni projelerinizi bekliyoruz. Ufukta yeni bir plan var mı? İlk çalışmanızdan gerçekten çok şeyler öğrendik. Umarım siz de hayalinizdeki karavana tez zamanda kavuşursunuz.

Mehmet bey, size de çok teşekkür ederim. Hayallerimizdeki karavanlar hep ulaşılamaz olanlar. Ben de sizin gibi mükemmel olanı hedefliyorum ancak mevcutla da yetinmeye ve bundan da zevk almaya çalışıyorum. Şu sıralar bayağı bir masraf yaptım. Proje hedeflediğim rakamların üzerine çıktı. O nedenle bazı planlarımı şimdilik erteliyorum. Örneğin, güneş panelleri, uydu-çanak anten, elektrikli basamak vs.

İsmail bey size de iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Elimden geldiğince imalat aşamalarımı fotoğraflarla desteklemeye çalışıyorum. Kanımca fotoğraflar birçok şeyi daha iyi açıklıyor.

Aracın mutfak bölümü ile ilgili kalıplar çıkarıldı ve montajına başlandı. Mutfak banko yüksekliği 80 cm, eni 55 cm ve uzunluğu 123 cm olarak planlandı. Sürgülü kapı girişine de 62 cm pay bırakıldı.

DSCF5042-a.jpg

DSCF5043-a.jpg

DSCF5044-a.jpg

DSCF5045-a.jpg

DSCF5046-a.jpg

Motokaravanın yatak bölümü ölçüleri de 185x130 olarak uygulandı. Yatağın alt bölümlerine ulaşabilmek için koridor tarafından bir elcik ile uzun tarafından yukarı doğru 45 derece kalkan bir baza mekanik-hidrolik sistemi monte edildi.

DSCF5039-a.jpg

ADNANILGAZ' Alıntı:
Mehmet bey, size de çok teşekkür ederim. Hayallerimizdeki karavanlar hep ulaşılamaz olanlar. Ben de sizin gibi mükemmel olanı hedefliyorum ancak mevcutla da yetinmeye ve bundan da zevk almaya çalışıyorum. Şu sıralar bayağı bir masraf yaptım. Proje hedeflediğim rakamların üzerine çıktı. O nedenle bazı planlarımı şimdilik erteliyorum. Örneğin, güneş panelleri, uydu-çanak anten, elektrikli basamak vs.

Herkesin kendine göre bir hesabı var ve olmalı da... En basit yöntem: Alınacaklar-yapılacaklar listesi ve elimizdeki parasal kaynağa bakmak. Para yetmediği zaman, iki yöntem devreye girer; ya borçlanarak kaynağı artırmak ya da listenin alt yanına çizikler atmak. İlk aşamada, kendi temel gereksinmelerinizi en az düzeyde de olsa karşılayacak olanları yapın da varsın elektrikli basamak olmasın... ;)

Kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen

Elektrik işlerinin ilk kablolama aşamasından sonra ikinci montaj aşamasına gelindi. Asma dolapların altlarına açılan kanallara şeffaf plastik kapaklı alüminyum profilleri monte edildi. Tabii ki bu profillerin içine silikonlu led şeritler döşendi. Elektrik düğmeleri yatlarda kullanılan tipte kapalı konumdayken üzerinde küçük kırmızı led yanan, açık konumdayken sönen modellerden seçildi. Ayrıca asma dolapların altına spot led lambalar monte edildi. Tüm ışıklar günışığı renginde seçildi. Beyaz ışık bana çok keskin ve yorucu gibi geldi. Bu renkteki lambayı sadece kayar kapı girişinin üzerine koydum. Karanlıkta çok etkili bir aydınlatma sağlıyor.

DSCF5069-a.jpg

DSCF5070-a.jpg

DSCF5071-a.jpg

DSCF5072-a.jpg

Akü ve inverter bağlantıları yapıldı. Test çalışmaları tamamlandı. İnverter daha sonra oturma grubu içerisinde, akülerin üst bölümünde yer alacak rafa konulacak.

DSCF5080-a.jpg

DSCF5081-a.jpg

DSCF5084-a.jpg

Cavid bey çok haklısınız. İsteklerin ve hayallerin sınırları çok geniş. Gerçeğe dönüşmesi ise şartlara (zamana, paraya ve sağlığa) sıkı sıkı bağlı. Bizler şükretmesini bilen insanlar olduğumuz için elimizdekilerin de kıymetini bilmekteyiz.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Motokaravanın yatak bölümü ölçüleri de 185x130 olarak uygulandı. Yatağın alt bölümlerine ulaşabilmek için koridor tarafından bir elcik ile uzun tarafından yukarı doğru 45 derece kalkan bir baza mekanik-hidrolik sistemi monte edildi.

Benim kafamda da aynı fikir vardı. Benden önce davrandınız ;)

Güzel gidiyor, devam...

Alt yapısı ve teknik donanımı(eksikleri zaman içinde tamamlansa bile)sağlam bir araç oluyor.
Mutlu ve huzurlu gezilerde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR