Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,215
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Adnan bey sizin duyarlı kişiliğiniz hakkında hiç bir tereddütüm yoktu, ama istemeden sizi kırdıysam özür dilerim. Ben yukarıda yazdıklarımı sadece sizinle değil tüm okuyan dostlarla paylaşmak amacıyla yazdım. Bu konunun ileride başka bir dosta kılavuz olabileceğini düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. :smiley:

Etiketler

Haşmet bey, aslında kırılmak gücenmek yok. Çünkü aslolan daha iyi şeyleri yakalayabilmek. Bu da kişilerin eleştiri ve görüşlerini açıklamakla olacaktır tabii ki. Ben de kendimi biraz daha tanıtabilmek için açıklama yapma gereği duydum. Birçok şeyde mutlak doğru yoktur. Bazı doğrular insanların ihtiyaçları, kültürleri, yaşam biçimleri, gördükleri, yaşadıkları vs. sayesinde şekillenir. Ben de bu karavanı yapmaya çalışırken yaklaşık iki yıllık bir inceleme, araştırma, gözlem, kendi ihtiyaçlarımız vs. sonrasında bazı şeylere karar verdim.

Aracın imalatı devam ediyor. Sıra izolasyonda. Bu konuda ses ve ısı yalıtımını tek ürünle çözme şansımız olamadığı için ses, rutubet ve kısmen ısı izolasyonu için İzmirli bir firma olan Dinamik Isı firmasının climaflex adlı 20 mm kalınlığında polietilen yalıtım ürününü kullandım. Üzerine de 30 mm kalınlığında İzocam cam yünü döşettim. Bu malzemeleri yan duvarlar ve tavanda kullandım. Tabanda ise simself markalı 3 mm kalınlığında, 30 cm genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda bir yüzü alüminyum folyo kaplı, diğer yüzü yapışkanlı membran kullandım. Bunun üzerine yine 20 mm lik climaflex döşettim. Üzerine de 18 mm'lik Rus malı plywood kaplattım. Yani sonuçta izolasyon konusu biraz abartılı oldu sanki. Ancak bu tip alanlarda geriye dönüş mümkün değil. Sonradan ah keşke dememek gerekiyor. Bu arada mobilya yanında izolasyon ve diğer tüm sair işleri üstlenmiş olan Suat ve İsa kardeşlere de buradan çok teşekkür ediyorum. Bu imalat sürecinde sanırım benim de en büyük şansım onlarla tanışmak ve işi onlara vermek oldu.

DSCF4828-a.jpg

DSCF4830-a.jpg

DSCF4852-a.jpg

DSCF4858-a.jpg

DSCF4872-a.jpg

Çalışmalarınız çok güzel ilerliyor.
Paylaştığınız için teşekkürler.

adnan bey işlerinizde kolaylıklar dilerim, umarım herşey gönlünüzce olur.

Adnan bey kolay gelsin.
Çok güzel zırh gibi kaplaşmışsınız aracın içini sıcak-soğuk-ses işlemez artık.

Sn.Gültekin, Ahmet bey ve Coşkun bey hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Paylaşmayı gerçekten sevdiğim için ve hiçbir beklenti içinde olmaksızın yapım aşamalarımın mümkün olan bütün detaylarını vermeye çalışacağım.

Yan duvarların ve tavanın kaplanmasında 6 mm kayın kontra üzerine laminat sıkılmış malzeme kullandım.

DSCF4882-a.jpg

DSCF4886-a.jpg

DSCF4888-a.jpg

DSCF4890-a.jpg

DSCF4894-a.jpg

buzdolabı seçimimi 220 volt 140 litrelik arçelik üretimi olan altus marka dolaptan yana kullandım. Aldığım 1500 watt modifiye sinus inverter ile birlikte kullanacağım.

DSCF4946-a.jpg

DSCF4950.JPG

DSCF4951-a.jpg

DSCF4972-a.jpg

Isıtıcı olarak Eberspacher D4 kullanacağım. İstanbul'daki ithalatçı tarafından D2'lerin ısıtma konusunda bu tip araçlar için yetersiz olacağı söylendi. Umarım haklılardır. Çünkü D4'ler hem daha çok yakıt tüketiyor hem de daha fazla elektrik çekiyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR