Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,215
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Klimanın fiyatını söylemem yanlış olur. Çünkü arada tanıdıklarımız olduğu için gerçek fiyatından farklı rakamlar oluşuyor. Ancak normal fiyatlarını şöyle izah edebilirim. Tek bir kompresörle önden üflemeli klimalar 3,200 TL, tavandan üflemeli klimalar da 1,500
TL'ye, yani toplam 4,700 TL'ye çıkıyor.

Etiketler

Hic sıkıntı yaşamayacağınız bir sistem güle güle kullanın

Tugay bey çok teşekkür ederim. Klimanın performansı gayet iyi, özellikle yolculuk sırasında konforu bayağı bir arttırıyor.

İmalat sürecimle ilgili çalışmalara devam ediyorum. Yapılan işleri fotoğraflarla destekleyerek açıklamaya çalışacağım.
Su depolarını aldım. Adedi 50 litre ve 50 TL. İki adet depoyu birbirine bağlantı elemanları ile birleştirip, hem 100 litreye ulaştım hem de dalgakıranı olan bir sistem oldu.

DSCF5179.jpg

Dış duş için yat tekne satıcılarından sıcak-soğuk musluklu gömme güverte duşu aldım. 220 volt girişi için yine tekne yat malzemecilerinden plastik yuvalı kapak aldım, üzerine metal bir kilit ayarladım ve deliklerini delerek priz yuvası oluşturdum.

DSCF4324.JPG

DSCF4327.JPG

DSCF4339.JPG

DSCF4340.jpg

Hidrafor olarak Mors marka 11 litre/dakika olan bir modeli aldım. Satıcı Shurflo marka hidraforların çok kaliteli olduklarını ancak yaklaşık üç katı fiyatla satıldığını, Mors Hidraforlardan da bugüne kadar bir şikayet almadıklarını söylemesi kararımda etkili oldu. Mors'un fiyatı 100 TL (Nakit)

DSCF4308.JPG

DSCF4311.JPG

Tuvalet seçimim yat tipi elektrikli TMC Marka Küçük Taşlı tuvaletten yana oldu. Tabii aracın altına da 316 krom paslanmaz malzemeden pis su deposu yaptırdım. Bağlantı elemanlarını da 316 kromdan oluşturduk. Bu depo çok pahalıya mal oldu. Ancak imalatçı başka bir malzemeden yapılan depoların delinebileceğini, bu deponun ömür boyu kullanılabileceğini izah etti. Ben de altyapımız sağlam olsun yollarda sefillik yaşamayalım düşüncesiyle paraya kıydım.

Pardon. Bağlantı elemanları 304 kromdan yapıldı.

kolay gelsin adnan bey. tüm aşamaların fotoğrafları, verdiğiniz bilgiler çok değerli. umarım biryerde karşılaşır ve sohbet ederiz...

Deponuz çok güzel gözüküyor Adnan Bey. Bende Türkiye'ye geldiğimde Mors hidrofor almayı düşünüyorum. Zira Avrupa'da bulamadım ama gelen yorumlar çok iyi olduğu yönündeydi. Kolaylıklar dilerim.

Sn.Nolander, ben motokaravan imalatıma başlamadan önce sitemizden gerçekten çok faydalandım. Bir anlamda rehber oldu diyebilirim. Kendim de birşeyler katarak ve planlı bir şekilde yapmak istediklerimi hayata geçiriyorum. Benim de bir faydam olursa gerçekten çok mutlu olurum. Bilgi paylaşınca değerleniyor. Henüz imalatım bitmedi, ancak yollara düşünce sizlerle mutlaka tanışmak, yaşadıklarımı ve sizin de deneyimlerinizi paylaşmayı isterim.

Sn.Zentoz size de kolay gelsin. Hidroforu almanıza İzmir'den yardımcı olmaya çalışırım.

Adnan bey kolay gelsin. Tuvalet seçiminiz güzel ama size tavsiyem tuvalet deposunu ayırmanızdır. Çünkü mutfak ya da banyo lavabosundan hoş olmayan kokular karavanınıza yayılabilir. Bir de atık suyunuzu her yere boşaltamazsınız. ;)

Haşmet bey size de hayırlısı olsun demeliyim. Takip ettiğim kadarıyla motokaravanınızı tamamladınız. Yolunuz her zaman açık olsun. Umarım bir yerlerde karşılaşırız. Pis su deposu konusunda çok haklısınız. Aracın alt bölümünün çok şekilsiz olması, el freni telinin ortadan arkaya kadar aracın uygun boşluklarının üzerinden geçmesi, beni tek depo yapmaya zorladı. Ancak aracın içerisinde iki adet küresel vana ile iki hattı (mutfak ve banyo/duş) kapatarak hareket halinde geri tepmeleri ve kokuyu engellemeye çalışacağım. Ayrıca biliyorsunuz hem duş hem de lavaboların sifon takımlarında S'ler var. Sanırım bunlar kokuyu tutacaktır. Ekstra olarak ta koku giderici kimyasal tabletlerden kullanmayı düşünüyorum. Atığın boşaltılması konusuna gelince; o konuda hassasiyetimi vurgulamak isterim. Ben bankacılık sektöründen emekliyim, eşim de emekli Almanca öğretmeni. Yani bizler sosyal ve çevre bilinci olan insanlarız. Uygun koşullar olmadıkça atığımızı boşaltmayacağımızı tüm karavanseverler kadar bizler de bilmekteyiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR