Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz
Adnan bey merhaba,
Size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım tez zamanda amacınıza ulaşırsınız.
İşlerimi yapan ustaların hepsi daha önce tanımadığım, sora sora ulaştığım kişiler. Ancak şu ana kadar karşılaştığım tüm insanlar işlerinde gerçekten iyiler. Bu sayede benim karavan maceram da çok olumlu bir şekilde devam ediyor. Uygulama planını kendim oluşturdum. İş önceliklerini belirledim. Tabii bunları yapmadan önce neredeyse iki yıl sadece araştırdım, karavan sahibi insanlarla kontak kurdum, yaptığım tüm görüşmeleri tarihleriyle not ederek, varsa kartvizitlerini de ekleyerek kalınca bir klasör oluşturdum. Çünkü ben emekli bir insanım ve maddi kaynaklarım sınırlı. Yapacağım işte geri dönülemez hataları mümkün olduğunca minimum seviyede tutmalıyım.
Malzemelerin temininde çok zorlanıyorum. İzmir'de tekne yat malzemeleri satıcılarının sıkı müşterisi oldum. Tuvalet, Tavan aydınlatmaları, hatch, elektrik düğmeleri, krom bağlantı elemanları, duş malzemeleri vs buralardan elde ettim. Diğer malzemeleri de Karabağlar ve İnşaatçılar çarşısından alıyorum. Bu konuda İstanbul, Bursa ve Adapazarı çok şanslı. Çünkü oradaki karavan üreticileri ve ototmotiv yan sanayi sayesinde malzeme bol. Tabii karavanı yaptırırken biraz da estetik güzelliğine dikkat ederek hareket ediyorum. Bunun için birbirine yakışacak renk kombinasyonları benim için önemli. Örneğin karavanların içi dar mekanlardır ve bence mümkün olduğunca açık renkler tercih edilmelidir. Ben Açık akçaağaç kaplaması kullanacağım. Bunu da alüminyum profillerle süslemeyi düşünüyorum.