Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,577
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Adnan bey çok güzel bir iş çıkartıyorsunuz ellerinize sağlık,hocam o kabloların içinden nasıl çıktınız :D fotoğrafı görünce korktum ;D
Adnan bey benim yeni proje en az 1 sezon daha beklemek zorunda bakalım kısmet ne zaman aranıza dnebileceğim zaman gösterecek ???

Etiketler

Yusuf bey, elektrik kablolama ve bağlantı işlerini çok yetenekli bir ustaya yaptırıyorum. Gerçekten işinin ehli biri. Yaklaşık 15 yıl TSK'da sivil elektrik teknisyeni olarak, askeri personel taşıma araçlarının (minibüs, otobüs vs) bakım onarım işlerini yapmış. Motokaravanın içine yaklaşık 350 metre kablo döşedik. Ben biraz da abarttım herhalde. Tüm lamba ve cihazların ayrı hatları, sigortaları ve açma-kapama düğmeleri var. Eberspacher'in kumanda tablosu, pis su deposu seviye gösterge paneli, akü voltmetre seviye gösterge ekranı vs. takıldı. Ayrıca 5 ayrı yerden 220 volt çalışan prizler döşendi. Arka kapı bölümünde, oturma grubunun altında, buzdolabı arkasında, mutfak bankosunun altında ve kayar kapı girişinde.
Sizin projeyi de sabırsızlıkla bekleyeceğiz. İlk çalışmanız çok detaylı ve öğreticiydi. Sanırım bundan sonrakiler daha da geliştirilmiş olacak. Hayırlısı olsun.

Sn. Dalyan, size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince ve bütçem izin verdiği ölçülerde birşeyler yapmaya çalışıyorum. Karavanınız var mı bilemiyorum. Umarım siz de gönlünüze göre bir karavan sahibi olursunuz.

Henüz bir karavanım yok Adnan bey,
Ambulans kasa Defenderim var şimdilik,İyi dilek ve temennileriniz için teşekkürler.
Bir ara takaslamak istemiştim aracımı fakat üzerine vereceğim rakam kısıtlı idi.
Şimdi büyük kızı Ekim ayında evlendiriyoruz,malum masrafımız olacak,daha sonrasında layıkıyla bir karavan düşünüyorum,kısmet.

Kızınıza şimdiden mutluluklar dilerim. Eğer kendiniz imal ettirecekseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ama zaten gezenbilir.com o kadar zengin bilgi içeriyor ki biraz cesaretlenen insan kesin karavan sahibi olur. Hayırlısı diyelim.

Adnan Bey, karavan yapmak için çok güzel bir araç seçmişsiniz. Hayırlısı olsun. Güle güle kullanın. Dönüşüm işleri de çok güzel gidiyor.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Kızınıza şimdiden mutluluklar dilerim. Eğer kendiniz imal ettirecekseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ama zaten gezenbilir.com o kadar zengin bilgi içeriyor ki biraz cesaretlenen insan kesin karavan sahibi olur. Hayırlısı diyelim.
Adnan bey,kendim imal edemem çünkü vaktim yok.
Aldığım zaman üzerinde çeşitli modivikasyonlar yapacağım o zaman yardımınızı isterim.
Kızım adına teşekkürlerimi sunuyorum.Kolay gelsin.

Hakan bey, size de çok teşekkür ederim. Araç için iki yıldır beklemedeydim. Siz de biliyorsunuz yeni kasa Ducato'ların ÖTV istisnaları ancak bu yıldan itibaren başladı. Ben de Nisan 2007 trafiğe çıkışlı bir araç yakaladım. Aslında aracı Aralık 2011'de almıştım. Dönüşüm işlerine de Nisan sonunda ancak başlayabildim. Eh imalat hala devam ediyor ama az kaldı. Hayırlısıyla yollara çıkacağız. Umarım görüşme ve tanışma fırsatımız olur.

Elektrik ve klima işlerini yapan Erkan Usta ve oğlu Berk uyum içinde çalışıyorlar. Yeri gelmişken onlara da emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

DSCF5090-a.jpg

DSCF5107-a.jpg

DSCF5110-a.jpg

Tekrar ahşap imalatına dönüyoruz. Koridordaki yükselti tamamlandı. Eberspacher D4 ısıtıcı sürücü koltuğunun tam arkasına monte edildi. ısıtıcıdan çıkan sıcak hava iki menfezden araca dağılacak. Biri koridora doğru, diğeri de kayar kapıya doğru üfleme yapacak. Isıtıcının kullanacağı mazot aracın kendi deposundan temin edilecek. Ayrı depo da yapılabilirdi. Bu durumda en fazla 10 litre alan depoda mazotun bitme riski dikkate alınarak 90 litre alan araç deposunun kullanılması daha mantıklı geldi. Zaten aracın yakıt göstergesi sürekli takibimiz altında olacaktır.

DSCF5111-a.jpg

DSCF5112-a.jpg

Perdeler takıldı. Perdeler İzmir'de servis araçları ve vip araçlar için imalat yapan bir firmaya çift katlı olarak diktirildi.

DSCF5114-a.jpg

DSCF5118-a.jpg

DSCF5138-a.jpg

DSCF5142-a.jpg

DSCF5143-a.jpg

Üst havadanlıkların çerçeveleri, oturma grubu camının çerçevesi ile şöför mahallinin sağ ve sol direkleri çok iyi esneyebilen suni deri ile kaplandı.

DSCF5139-a.jpg

DSCF5138-a.jpg

Dolapların kapakları gövde rengine yakın açık akçaağaç ile vakum kapak olarak profesyonel bir firmaya yaptırıldı.

_DSC0003-a.jpg

_DSC0004 (3)-a.jpg

_DSC0019 (2)-a.jpg

_DSC0008 (2)-a.jpg

_DSC0026 (2)-a.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR